Az élelmiszermentés fontosságára hívta fel a figyelmet a Smart Grant Alapítvány

A székesfehérvári székhelyű Smart Grant Alapítvány ünnepsége keretében mutattak be flashmobot az Ezredéves Iskola tanulói a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakóinak közreműködésével csütörtökön, az Auchan Áruház aulájában. A programot azzal a céllal szervezték, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszermentésre és az adományozási folyamatban együttműködő partnerekre. 
2017.12.07. 13:50 |

10 évvel ezelőtt jött létre alapítványunk azzal a céllal, hogy próbáljunk felkutatni olyan embereket, szervezeteket, akik tudnak a hátránnyal küzdő csoportoknak, családoknak segíteni. A Smart Grant Alapítvány az élelmiszermentést tekinti legfontosabb céljának, feladatának. A mai rendezvény azért jött létre, minden kedves kollégának, a nagyáruházban dolgozóknak és a vásárlóknak is bemutassuk azt a tevékenységet, amelynek keretében azért küzdünk, hogy minél több minőségi élelmiszer kerülhessen a rászorulók, családok asztalára.” - mondta el Ruff Tamás, a Smart Grant Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Úgy gondolom, hogy tevékenységünk országos szinten is példaértékű. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve városi és térségi szinten végezzük az élelmiszermentést. A nagyáruházak által felajánlott élelmiszereket szerdánként osztjuk ki az Alapítványunk raktárhelyiségében. Szeretnénk minél szélesebb körben bevonni olyan szervezeteket, intézményeket, akik támogatják az élelmiszermentési tevékenységünket. 2017-ben közel 90 tonna élelmiszert sikerült eljuttatnunk e program keretében a rászorulóknak.” – tájékoztatott Elekes Péterné, a Smart Grant Alapítvány vezetője, aki megköszönte Székesfehérvár Önkormányzatának a szállításban és a csomagolásban nyújtott segítségét.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi - Dr. Cser Palkovics András, polgármester nevében is - köszönetet mondott az élelmiszermentés folyamatában és az adományozásban szereplő résztvevőknek, így a Smart Grant Alapítványnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Auchan áruház dolgozóinak és valamennyi az akcióban részt vállaló szereplőnek. „Ez az igazi segítségnyújtás, amikor a bőség kosarából adunk át a szegénység kosarába. Jó találkozni olyan emberekkel, akik a szeretetet gyakorolják, ezúton is hálásan köszönjük nekik.” – fogalmazott Székesfehérvár szociális ügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

Az eseményen részt vett Lónyay Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke, Kiss Ákos, a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakója verset mondott, a Fejér Megyei Integrált Szociális Otthon lakói formációs táncot adtak elő és egy saját maguk által készített - a betlehemi jelenetet ábrázoló - alkotást nyújtottak át adományozóiknak.

Közélet

 1. Kiállítással ünnepelte alapítását a város legrégebbi világi középiskolája

  Iskolatörténeti Kiállítás nyílt szombaton a 150 éves fennállását ünneplő Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban. Székesfehérváron 1868. szeptember 1-jén a Kereskedelmi Társulat indított iskolát 32 fővel a Zichy-palotában. Mára közel 600 fő tanul az intézményben, amely szorosan összefonódott a történelmi Belvárossal. A iskola gazdag múltját bemutató kiállítást László István rendezte.

  2018.02.17.
 2. 241 éve, 1777. február 17-én alapították a Székesfehérvári Egyházmegyét

  A Dunántúl észak-keleti részét magában foglaló Székesfehérvári Egyházmegye nem tartozik Magyarország legősibb egyházmegyéi közé. A püspökséget 1777-ben, VI. Pius pápa és Mária Terézia alapították. Az első püspöke Séllyei Nagy Ignác lett, Spányi Antal, az egyházmegye huszadik főpásztora.

  2018.02.17.
 3. Elindult Fehérvárról az MH EUFOR Kontingens 22. váltása

  147 magyar, többségében fehérvári katona indul útra a Balkánra a napokban. Ők váltják majd a Bosznia Hercegovinában jelen lévő békefenntartó erőket. Székesfehérváron az Összhaderőnemi Parancsnokságon búcsúztatták el őket és fél éven keresztül látnak majd el békefenntartói feladatokat.

  2018.02.16.
 4. Kiállítás, beszélgetés és filmvetítés a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján

  Február 21-én, szerdán a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából 17 órakor beszélgetés lesz Sinka Jenővel, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének Fejér megyei elnökével a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A rendezvény alatt megtekinthető Sinka Jenő által összeállított emlékkiállítás. 17.30 órakor a Janus című tévéfilmet vetítik. A filmet felvezeti Virágh Ildikó, újságíró.

  2018.02.16.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek