Az élelmiszermentés fontosságára hívta fel a figyelmet a Smart Grant Alapítvány

A székesfehérvári székhelyű Smart Grant Alapítvány ünnepsége keretében mutattak be flashmobot az Ezredéves Iskola tanulói a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakóinak közreműködésével csütörtökön, az Auchan Áruház aulájában. A programot azzal a céllal szervezték, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszermentésre és az adományozási folyamatban együttműködő partnerekre. 
2017.12.07. 13:50 |

10 évvel ezelőtt jött létre alapítványunk azzal a céllal, hogy próbáljunk felkutatni olyan embereket, szervezeteket, akik tudnak a hátránnyal küzdő csoportoknak, családoknak segíteni. A Smart Grant Alapítvány az élelmiszermentést tekinti legfontosabb céljának, feladatának. A mai rendezvény azért jött létre, minden kedves kollégának, a nagyáruházban dolgozóknak és a vásárlóknak is bemutassuk azt a tevékenységet, amelynek keretében azért küzdünk, hogy minél több minőségi élelmiszer kerülhessen a rászorulók, családok asztalára.” - mondta el Ruff Tamás, a Smart Grant Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Úgy gondolom, hogy tevékenységünk országos szinten is példaértékű. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve városi és térségi szinten végezzük az élelmiszermentést. A nagyáruházak által felajánlott élelmiszereket szerdánként osztjuk ki az Alapítványunk raktárhelyiségében. Szeretnénk minél szélesebb körben bevonni olyan szervezeteket, intézményeket, akik támogatják az élelmiszermentési tevékenységünket. 2017-ben közel 90 tonna élelmiszert sikerült eljuttatnunk e program keretében a rászorulóknak.” – tájékoztatott Elekes Péterné, a Smart Grant Alapítvány vezetője, aki megköszönte Székesfehérvár Önkormányzatának a szállításban és a csomagolásban nyújtott segítségét.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi - Dr. Cser Palkovics András, polgármester nevében is - köszönetet mondott az élelmiszermentés folyamatában és az adományozásban szereplő résztvevőknek, így a Smart Grant Alapítványnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Auchan áruház dolgozóinak és valamennyi az akcióban részt vállaló szereplőnek. „Ez az igazi segítségnyújtás, amikor a bőség kosarából adunk át a szegénység kosarába. Jó találkozni olyan emberekkel, akik a szeretetet gyakorolják, ezúton is hálásan köszönjük nekik.” – fogalmazott Székesfehérvár szociális ügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

Az eseményen részt vett Lónyay Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke, Kiss Ákos, a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakója verset mondott, a Fejér Megyei Integrált Szociális Otthon lakói formációs táncot adtak elő és egy saját maguk által készített - a betlehemi jelenetet ábrázoló - alkotást nyújtottak át adományozóiknak.

Közélet

 1. Tizenharmadszor adták át a megyei Príma-díjakat - orvos, zenész és újságíró a fődíjas

  Idén is a Hotel Magyar Király adott otthont a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gálának szombaton este. A gálán az egy-egymillió forinttal járó fődíjakat Dr. Pukancsik János főorvos, sebész, plasztikai sebész, Mits Gergő zenész, tanszékvezető és B. Kiss László újságíró vehette át, a közönségdíjat Dr. Dienes Ottó tanár, író, képzőművész kapta. 

  2018.11.17.
 2. Ingyenes férfi szűrőnap volt a Család és Nővédelmi Központban

  Ingyenes szűrőnapot rendeztek férfiaknak a Család- és Nővédelmi Központban: a hagyományos novemberi kampány – a Movember-mozgalommal együtt – az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrésének a fontosságára hívja föl idén is a figyelmet.

  2018.11.17.
 3. Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről - kedden mutatják be a Városházán

  A Városházán kedden, november 20-án mutatják be a Székesfehérvár építészetét bemutató szakmai képeskönyvet: a Településképi Arculati Kézikönyv azzal a céllal készült, hogy izgalmas kalandra hívja az olvasót – bemutatva az építészeti arculat múltját és jelenét.

  2018.11.17.
 4. Krízishelyzetbe került családokon segítenek a SZÉPEK jótékonysági báljának bevételével

  Jótékonysági bálra várta tagjait és támogatóit a SZÉPEK, azaz a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége Egyesület pénteken, a Hotel Magyar Királyba. A jótékonysági esemény bevételét krízishelyzetbe került családok támogatására fordítják, az egyesület nemes célkitűzéseit bárki segíthette a belépőjegyek, illetve támogatói jegyek vásárlásával. 

  2018.11.16.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek