Az élelmiszermentés fontosságára hívta fel a figyelmet a Smart Grant Alapítvány

A székesfehérvári székhelyű Smart Grant Alapítvány ünnepsége keretében mutattak be flashmobot az Ezredéves Iskola tanulói a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakóinak közreműködésével csütörtökön, az Auchan Áruház aulájában. A programot azzal a céllal szervezték, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszermentésre és az adományozási folyamatban együttműködő partnerekre. 
2017.12.07. 13:50 |

10 évvel ezelőtt jött létre alapítványunk azzal a céllal, hogy próbáljunk felkutatni olyan embereket, szervezeteket, akik tudnak a hátránnyal küzdő csoportoknak, családoknak segíteni. A Smart Grant Alapítvány az élelmiszermentést tekinti legfontosabb céljának, feladatának. A mai rendezvény azért jött létre, minden kedves kollégának, a nagyáruházban dolgozóknak és a vásárlóknak is bemutassuk azt a tevékenységet, amelynek keretében azért küzdünk, hogy minél több minőségi élelmiszer kerülhessen a rászorulók, családok asztalára.” - mondta el Ruff Tamás, a Smart Grant Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Úgy gondolom, hogy tevékenységünk országos szinten is példaértékű. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve városi és térségi szinten végezzük az élelmiszermentést. A nagyáruházak által felajánlott élelmiszereket szerdánként osztjuk ki az Alapítványunk raktárhelyiségében. Szeretnénk minél szélesebb körben bevonni olyan szervezeteket, intézményeket, akik támogatják az élelmiszermentési tevékenységünket. 2017-ben közel 90 tonna élelmiszert sikerült eljuttatnunk e program keretében a rászorulóknak.” – tájékoztatott Elekes Péterné, a Smart Grant Alapítvány vezetője, aki megköszönte Székesfehérvár Önkormányzatának a szállításban és a csomagolásban nyújtott segítségét.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi - Dr. Cser Palkovics András, polgármester nevében is - köszönetet mondott az élelmiszermentés folyamatában és az adományozásban szereplő résztvevőknek, így a Smart Grant Alapítványnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Auchan áruház dolgozóinak és valamennyi az akcióban részt vállaló szereplőnek. „Ez az igazi segítségnyújtás, amikor a bőség kosarából adunk át a szegénység kosarába. Jó találkozni olyan emberekkel, akik a szeretetet gyakorolják, ezúton is hálásan köszönjük nekik.” – fogalmazott Székesfehérvár szociális ügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

Az eseményen részt vett Lónyay Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke, Kiss Ákos, a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakója verset mondott, a Fejér Megyei Integrált Szociális Otthon lakói formációs táncot adtak elő és egy saját maguk által készített - a betlehemi jelenetet ábrázoló - alkotást nyújtottak át adományozóiknak.

Közélet

 1. Kerékpárral érkeztek Cento-ból Fehérvárra - húsz éves a testvérvárosi kapcsolat

  Vasárnap délután az Országalmához érkezett az olaszországi testvérvárosunkból, Cento-ból indult kilenc „bicilklibarát", akik Antonio Gallerani, a Bicicultura nevű egyesület elnökének vezetésével érkeztek, hogy megünnepeljék Székesfehérvár és Cento 20 éves testvérvárosi kapcsolatát. A túrázókkal együtt testvérvárosi zenészek is érkeztek.

  2018.08.19.
 2. Vasárnapi programok a Királyi Napokon

  Az Öreghegyi Mulatsággal, Szabó Balázs és Bandája koncertjével és a Koronázási Szertartásjátékkal folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata augusztus 19-én, vasárnap.

  2018.08.19.
 3. A börgöndi horgászparadicsomban fogadták a testvérvárosok delegációit

  Székesfehérvár hat testvérvárosából érkezett delegáció az idei Királyi Napokra. Szombaton a börgöndi Sándor horgászparadicsomban a város polgármestere Cser-Palkovics András, Róth Péter alpolgármester és Dr. Dienesné Fluck Györgyi  önkormányzati képviselő fogadta a testvérvárosainkból érkezett vendégeket.

  2018.08.18.
 4. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil domborművét

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját - Pintér Balázs alkotását - szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek