Az élelmiszermentés fontosságára hívta fel a figyelmet a Smart Grant Alapítvány

A székesfehérvári székhelyű Smart Grant Alapítvány ünnepsége keretében mutattak be flashmobot az Ezredéves Iskola tanulói a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakóinak közreműködésével csütörtökön, az Auchan Áruház aulájában. A programot azzal a céllal szervezték, hogy felhívják a figyelmet az élelmiszermentésre és az adományozási folyamatban együttműködő partnerekre. 
2017.12.07. 13:50 |

10 évvel ezelőtt jött létre alapítványunk azzal a céllal, hogy próbáljunk felkutatni olyan embereket, szervezeteket, akik tudnak a hátránnyal küzdő csoportoknak, családoknak segíteni. A Smart Grant Alapítvány az élelmiszermentést tekinti legfontosabb céljának, feladatának. A mai rendezvény azért jött létre, minden kedves kollégának, a nagyáruházban dolgozóknak és a vásárlóknak is bemutassuk azt a tevékenységet, amelynek keretében azért küzdünk, hogy minél több minőségi élelmiszer kerülhessen a rászorulók, családok asztalára.” - mondta el Ruff Tamás, a Smart Grant Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Úgy gondolom, hogy tevékenységünk országos szinten is példaértékű. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve városi és térségi szinten végezzük az élelmiszermentést. A nagyáruházak által felajánlott élelmiszereket szerdánként osztjuk ki az Alapítványunk raktárhelyiségében. Szeretnénk minél szélesebb körben bevonni olyan szervezeteket, intézményeket, akik támogatják az élelmiszermentési tevékenységünket. 2017-ben közel 90 tonna élelmiszert sikerült eljuttatnunk e program keretében a rászorulóknak.” – tájékoztatott Elekes Péterné, a Smart Grant Alapítvány vezetője, aki megköszönte Székesfehérvár Önkormányzatának a szállításban és a csomagolásban nyújtott segítségét.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi - Dr. Cser Palkovics András, polgármester nevében is - köszönetet mondott az élelmiszermentés folyamatában és az adományozásban szereplő résztvevőknek, így a Smart Grant Alapítványnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, az Auchan áruház dolgozóinak és valamennyi az akcióban részt vállaló szereplőnek. „Ez az igazi segítségnyújtás, amikor a bőség kosarából adunk át a szegénység kosarába. Jó találkozni olyan emberekkel, akik a szeretetet gyakorolják, ezúton is hálásan köszönjük nekik.” – fogalmazott Székesfehérvár szociális ügyekkel kapcsolatos feladatainak tanácsnoka.

Az eseményen részt vett Lónyay Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke, Kiss Ákos, a Frim Jakab Képességfejlesztő Otthon lakója verset mondott, a Fejér Megyei Integrált Szociális Otthon lakói formációs táncot adtak elő és egy saját maguk által készített - a betlehemi jelenetet ábrázoló - alkotást nyújtottak át adományozóiknak.

Közélet

 1. Átadták a Széchenyi Díj Közügyekért elismeréseket a közösségért munkálkodóknak

  A Széchenyi Díj Közügyekért díjjal évről évre ismerik el a polgári védelem, tűzoltás, településfejlesztés, közbiztonság, mentés, rendvédelem, fegyveres testületek, közszolgálatosok, köztisztviselők, valamint a sajtó és a civil szféra területén dolgozókat. Idén is elismerték mindazokat, akik kisebb nagyobb közösségükért is tesznek kitartó munkájukkal.

  2017.12.16.
 2. Útfelújítások, üzleti tervek, uszodafejlesztés az év utolsó közgyűlésén

  Tárgyaltak a képviselők az uszoda bővítéséről, elfogadták a város esélyegyenlőségi programját és kiírta a testület a Berényi út felújítására a közbeszerzési eljárást. Döntöttek arról is, hogy 1.7 milliárd forint értékben újít fel fehérvári utakat a Városgondnokság, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig 55 millió forintos városi támogatással teszik le egy robotikával foglalkozó tanszék alapjait. 

  2017.12.15.
 3. Adományosztás civil összefogással - élelmiszer felesleggel segítettek

  2017-ben 305 alkalommal vettek át és mentettek meg élelmiszert – a SZÉNA Egyesület koordinálásával - fehérvári civil szervezetek a Palotai úti Tesco Áruházból. Összesen 17.600 kg zöldséget és 9053 kg pékárut és 614 kg húsételt mentettek meg így a megsemmisítéstől, melyet rászoruló családok számára osztották ki.

  2017.12.15.
 4. Felavatták Farkas Ferenc Kossuth-díjas zeneszerző emléktábláját Fehérváron

  Csütörtökön felavatták Farkas Ferenc, Kossuth,- és Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző, érdemes és kiváló művész emléktábláját Székesfehérváron, a Hermann László Zeneiskola bejárati homlokzatán. „Farkas Ferenc a huszadik századi magyar komponista nemzedék egyik legkiválóbb képviselője.” - hangzott el a zeneiskola-alapító mester méltatásában.

  2017.12.14.

Adventi programok

Eseménynaptár

2017. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek