Az egészségügyi dolgozók mentális egészségének megőrzéséért indult videósorozat

Az egészségügyi dolgozók mentális egészségének megőrzéséért indított videósorozatot a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezete, „SZ_ _ AZ ÉLET!” címmel. A videókban képzett coach-ok adnak gyakorlati tanácsokat a kiégés elkerüléséhez.
2020.11.27. 15:27 |

A koronavírus-járvány és az ezzel járó mindennapi stressz folyamatosan új, eddig még sosem tapasztalt kihívások elé állította a világ valamennyi egészségügyi dolgozóját, akik nap mint nap a frontvonalban küzdenek a vírus ellen, a betegek egészségéért és életéért.

Éppen ezért 2020 őszén a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezete megbízást adott egy videósorozat felvételére, aminek célja, hogy bemutasson néhány olyan tanulható készséget, szempontot, ami más megvilágításba helyezheti mindennapok küzdelmeit. A sorozat persze nem helyettesít egy képzést, és nem változtat meg 10-12 perc alatt életeket, de bemutat olyan szempontokat, technikákat, melyek megtanulhatók, gyakorolhatók és lehetőséget adnak a változtatásra. Célja egy mondatban összefoglalva: „Megmutatni, hogy bármit hoznak elénk a mindennapjaink, a mi döntésünkön múlik, hogy meglássunk benne, hogy SZÉP AZ ÉLET!” – olvasható a kamara honlapján.

A MOK Fejér Megyei Területi Szervezete ezentúl 7-10 naponta tesz majd közzé újabb és újabb részeket, amelyhez olyan hasznos linkeket is megosztanak, ahol a témával kapcsolatban további információkat olvashatnak az érdeklődők.

Dr. Kovács Krisztián, a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke a videókkal és a bennük foglalt „tananyaggal” kapcsolatban az alábbiakra hívta fel kollégái figyelmét: „Ez egy „lassú műfaj”. Adjunk magunknak 30 percet! Ne két beteg vizsgálata közt, rohanva akarjuk megnézni. Szánjunk egy kis időt elsősorban magunkra és azokra a gondolatokra, amik eszünkbe jutnak. Ne keressük azonnal, hogy miért nem sikerülhet, vagy mi akadályoz bennünket a változtatásban. Adjunk néhány órát-napot magunknak.”

A sorozat első része már elérhető a Magyar Orvosi Kamara Fejér Megyei Szervezete honlapján.

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár