Az ARAK és a Depónia közös kihívása a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért

Az idei évben esedékes kilencedik TESZ futást a koronavírus járvány miatt az eredeti júniusi és az elhalasztott szeptemberi időpontban sem tudták biztonságosan megrendezni a szervezők. A TISZTA, EGÉSZSÉGES SZÉKESFEHÉRVÁRÉRT program létrehozói: az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. úgy döntöttek, 2020-ban nem a Várkörúton, hanem a virtuális térben mozgatják meg a követőket. 
2020.10.12. 13:43 |

A TESZ#2020 névvel október 15-én elinduló kampány a futóverseny két fontos üzenetét egyszerre két kihívással népszerűsíti.

A TESZ 2020 programját dr. Cser-Palkovics András polgármester, Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Hirt Károly, az ARAK elnöke ismertette hétfőn délután a Bregyóban.

„TISZTA” - a Depónia Kft. kihívása:

A körülményekre tekintettel újragondolták a Depónia-futást. Korábban a tömegfutásra jelentkezéskor PET-palackot gyűjtöttek. Most nem a hulladék szelektálása kerül a középpontba, hanem a hulladékmegelőzés és az újrahasználat.

A kihívás a következő, amelybe a korábbi évek gyakorlatát is belecsempészték.

Küldj be egy újrahasználat vagy hulladékmegelőzés témájú képet vagy videót úgy, hogy ezen szerepeljen egy darab összetaposott PET palack is.

 • Megelőzés: egyszer használatos műanyag pohár helyett üvegpohár egy képen megjelenítve, vagy
 • Újra használat: kész mécsestartó helyett egy befőttes üvegből készített mécsestartó (ezek a példák nem indíthatók a kihívás során)
 • Kihívás időszaka: 2020. október 15. és november 15. között
 • Több (maximum három) pályamű is beküldhető az esemény Facebook oldalára
 • A három legjobb ötletet különdíjjal jutalmazzák

Az ARAK kihívása: „EGÉSZSÉGES”

Az idei lett volna a kilencedik TESZ futás. Kétszer is nekifutottak, bízva abban, hogy sikerül biztonságos körülmények között lebonyolítani a versenyt. Végül úgy döntöttek, hogy idén virtuálisan gyűjtik a kilométereket a FEHÉRVÁRI ISKOLÁKNAK!

 • Öltözz fel, és menj el futni!
 • Készíts magadról egy képet, és töltsd fel az esemény Facebook oldalára!
 • Jelentkezz be, hogy mások is lássák Fehérvár melyik részén futottál!
 • Töltsd fel az okos eszközöd által rögzített futásod adatait: (fotó, vagy screenshot, amin szerepel az időpont, távolság stb.)
 • Jelöld meg #-el a kedvenc fehérvári sulidat!
 • Minden iskola virtuálisan gyűjti a kilométereket.
 • A kihívás időszaka: 2020. október 15. - november 15.
 • Naponta csak egy futással vehetsz részt a kihívásban.
 • A kihívás végén (11.15.) összesítjük az eredményeket. A legtöbb felajánlott km-t gyűjtő iskolák között 300.000 Ft értékű díjat osztunk szét.

Részletek: www.arakatletika.hu/tesz

Sport

 1. Ping-pong - dupla fordulót játszott a Honvéd Szondi az Extra Ligában

  Az asztalitenisz Extra Liga hatodik fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor-Zombori Dávid duót.

  2020.10.27.
 2. Így pótol az Alba, decemberben nyolc meccs is vár a kosarasokra

  A koronavírus miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. A csapat elkezdhette az edzéseket, miután a játékosok kikerültek a karanténból. Most azt is nyilvánosságra hozták, mikor lesznek az elhalasztott, illetve további mérkőzések.

  2020.10.27.
 3. Francia játékosai góljaival nyert a Vidi, továbbra is veretlen és üldözi a Fradit

  Mezőkövesden teljesen egyoldalú első félidőt láthattak a szurkolók, de a MOL Fehérvár mezőnyfölénye csak egy gólt eredményezett szünetig, Nego fejjel volt eredményes. A második félidőben a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, a hajrában két 11-es gólt láthattunk, végül eggyel nyert a Vidi. A következő fordulóban jön a Ferencváros elleni rangadó.

  2020.10.25.
 4. Egy arany, két ezüst, két bronz és egy ötödik helyezés a junior-ifi ökölvívó bajnokságról

  A Fehérvár Küzdősport Egyesület Ökölvívó Szakosztályának hat versenyzője indult az összevont országos junior-ifi ökölvívó bajnokságon, Debrecenben. Junior korcsoportban Nagy Evelin (57 kg) arany,-, Balogh Bálint (66 kg) bronz,- Németh Zsolt (70 kg) 5., és Tóth Adrián (75 kg), ezüst,- míg ifiben Major Milán (64 kg) bronz,- és Zsoldos Virág (+81 kg) ezüstérmet szerzett.

  2020.10.24.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak