Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.
2021.12.02. 18:51 |

A sportolók kezdeményezésére családok karácsonyát tették szebbé

Az eseményen ott volt Tornyai Gábor plébános, Bíró Beáta, az Öreghegyi Karitász Csoport vezetője, a segítséget nyújtó Patika Plus részéről dr. Selyem Bernadett és Temesvári Márta, valamint Márton Gábor, a Hotel Lakeside igazgatója. A sportolók közül Dubán Nikolett, Suyok Réka kézilabdázók, Vojvoda Dávid és Szabó Zsolt kosárlabdázók voltak ott. A plébánia karitász csoportja a jövő héten keresi meg a rászorulókat és adják át az ajándékokat, amelyet örömmel gyűjtöttek össze az adományozók.

Tornyai Gábor plébánossal a jótékonyság fontosságáról is beszélgettünk.

A jótékonyság és a sport kéz a kézben járhat?

Papként a spiritualitás, a vallás oldaláról közelítem meg az embereket, de elengedhetetlen, hogy az ember a testével, az egészségével is foglalkozzon. A lényeg, hogy mindenki megtalálja azt a mozgásformát, amivel tehet az egészégéért. A vallás és a sport ki tudja, ki kell, hogy egészítse egymást.

Ön sportol, és ha igen, akkor mit, vagy inkább a lélek erejében hisz?

Sportolok, van egy személyi edző volt tanítványom, hozzá járok rendszeresen, érzem is ennek a pozitív hatását. Másrészt a Bodajk és Székesfehérvár útvonalat viszonylag sűrűn járom be, zarándokolunk és imádkozunk eme alkalmakkor. A 21 kilométeres utat gyalog teszem meg, ez is egyfajta sport. De természetesen hiszek a lélek erejében is!

Meglepi, vagy természetesnek tartja, hogy két ilyen nagy sportegyesületnek fontos a jótékonyság?

Ezek az emberek olyan teljesítményt nyújtanak a sportban, ami példaértékű lehet mások számára, de fontos, hogy emellett a most felvillantott oldalukat is megmutatják. Lényeges, hogy képesek adni konkrét ügyekben azoknak, akik figyelik a teljesítményüket, az eredményeiket. Ebben is példaértékűek, amiért köszönet ját nekik, és külön öröm, hogy minket találtak meg a segítő szándékukkal.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár