Kiütéses vereséget szenvedett a Alba Fehérvár KC a Fradi ellen

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabdacsapata az NB I utolsó előtti fordulójában a bajnokság második helyén álló FTC-Rail Cargo csapatát fogadta. A vendégek voltak az esélyesebbek, a Ferencváros hírnevéhez méltóan kiütessél nyert.
Alba Fehérvár KC - FTC-Rail Cargo 15-35 (6-16)
2023.05.19. 20:29 |
Kiütéses vereséget szenvedett a Alba Fehérvár KC a Fradi ellen

Bár a fehérváriak szereztek vezetést, sőt, még 2-1re is vezettek, de ennyi. Ezt követően a Fradi kénye kedve szerint lőtte a gólokat, a hazaiak pedig sorra a legnagyobb ziccereket is elhibázták. Mindent elmond a találkozóról, hogy az Alba Fehérvár az első 30 percben 6 (!) a másodikban csupán 9 gólt szerzett.

A záró fordulóban a csapat Kisvárdára utazik, ha nem nyernek, akkor feledtethetik a korábbi remek szereplésüket.

ALBA FEHÉRVÁR kc: PIJEVIC – Zrnic 1, Afentaler 3 (1), Ohjama, Boldizsár 3, UTASI 3, Takó. Csere: Kibina

(kapus), Sztosics 1, Szmbatjan 2, Dubán, Besszer 1, Szemes, Bojtos, Sulyok 1. Edző: Józsa Krisztián.

FTC-RAIL CARGO: JANURIK – Malestein 3, KLUJBER 8, KISFALUDY 4, Tomori, Szucsánszki 1, MÁRTON G. 5.

Csere: BÍRÓ B. (kapus), Cvijics 1, Bölk 1 (1), Lekics 2, Stolle 2, Szöllősi-Zácsik 3, PAPP D. 4, Hársfalvi 1. Edző:

Elek Gábor. 

Mestermérleg:

Józsa Krisztián: — Ma nem sok mindennel lehettünk elégedettek, sem támadó játékban, sem védekezésben nem nyújtottunk megfelelőt, rengeteget hibáztunk. A Fradi remek tempóban játszott, főleg az első félidőben a védekezése brutális volt, de a másodikban sem nagyon találtuk ennek az ellenszerét, igaz a kapusoknak sem, mert nagyon jól védtek. Nehéz a mi teljesítményünkről bármit is mondani.

Elek Gábor:  Speciális helyzetben vagyunk, a Metz elleni mérkőzés után kötöttünk egy megállapodást a csapattal innentől rákanyarodunk a Final Four-ra, és ez élvezi a prioritást. Elég komoly munkával töltöttük az elmúlt időszakot, nagyon örültem annak, hogy ilyen sebességgel tudtunk játszani, és látszott az, hogy a héten a védekezést gyakoroltuk, valamint mind a két kapusunk bombaformában védett. Ma a futómennyiség és a védekezés feszessége volt a lényeg, ezeket jobban megoldottuk, mint amennyire én számítottam. Büszke vagyok arra, ahogy ma kézilabdáztunk!

Fotó: Kricskovics Antal