Az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói Cravoiában "tornáztak"

Az Alba Fehérvár NB I-es női kézilabdacsapata Romániában erős nemzetközi tornán vett részt a felkészülés során. A csapat mindhárom mérkőzését elveszítette, de a lényeg a nehéz mérkőzéseken történő gyakorlás volt. Ez megfelelt az elvárásoknak.
2022.08.09. 09:23 |
Az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói Cravoiában

Az első – egy góllal elveszített találkozóról már beszámoltunk, most olvassák, mi történt a másik két mérkőzésen.

Alba Fehérvár KC–SCM Râmnicu Vâlcea (román) 29-39 (12-24)

A fehérvári csapat Craiovában Pijevic, Kubina, Tóth (kapusok), Gerháth 7, Stosic 6 (2), Takó 6, Afentaler 2 (1), Besszer 2, Tolnai 2, Varga 2, Bojtos 1, Zrnic 1, Boldizsár, Dubán, Szemes, Utasi. Vezetőedző: Józsa Krisztián összeállításban játszott.

A torna zárómérkőzésén: CS Rapid Bucuresti–Alba Fehérvár KC 38-27 (19-9)

A csapat: Pijevic, Kubina, Tóth (kapusok), Takó 6, Boldizsár 5 (1), Gerháth 5, Stosic 3 (2), Besszer 2, Varga 2, Afentaler 1, Szemes 1, Bojtos, Dubán, Tolnai, Utasi, Zrnic. Vezetőedző: Józsa Krisztián.

Hogyan értékelte a tornát a csapat játékosa, Varga Emőke?

„Elfáradtam. Úgy vélem, mindenki számára megterhelő volt ez a torna, nem szokványos terhelés három nap alatt három meccset lejátszani, ráadásul erős gyors csapatok ellen. Ezek még mindig az első meccseink közé tartoztak, de ennek ellenére, én úgy érzem, hogy már most vannak jól kialakult páros kapcsolataim. Kell még rajtuk dolgozni, hogy teljesen értsük, érezzük egymást a pályán, de szerintem nem lesz gond vele. Védekezésben is kezdenek kialakulni a sorok, kivel milyen szisztéma szerint tudunk hatékonyabban működni. Várom, mi lesz belőle a szezon kezdetére. Szeretném, ha a további felkészülési meccseinken még jobban kihoznánk magunkból a maximumot, és pontosítani tudnánk a passzainkat, befejezéseinket, hogy mire kezdődnek a bajnoki meccseink, addigra igazi csapatként álljunk fel.”