Augusztus 25-én ismét Palacsinta Pénteket rendeznek a Vízivárosban

Idén is megrendezik a hagyományos Palacsinta Pénteket a Vízivárosban. Az iskolakezdés előtti utolsó pénteken, augusztus 25-én várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtt. Az esemény részleteiről dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke tartott sajtótájékoztatót.
2023.08.22. 13:10 |
Augusztus 25-én ismét Palacsinta Pénteket rendeznek a Vízivárosban

Augusztus 25-én, pénteken 10.00 órától ismét Palacsinta Péntekre várják a családokat a Budai út 64. szám alatt található LISZI iroda előtti téren.

A kezdeményezés célja, hogy kedveskedjenek a gyerekek, akik így az iskolakezdés előtt egy utolsó nagy palacsintázással zárhatják le a nyarat. A programot 2019 óta minden évben sikerrel rendezik meg, amit jól jelez az elkészített palacsinták száma is. Az első Palacsinta Pénteken még közel 400 palacsinta fogyott, az idei eseményen azonban a rekordnak számító 1000 sem elképzelhetetlen.

A Palacsinta Péntekről Dr. Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője beszélt a LISZI iroda előtt tartott sajtótájékoztatón.

Ahogy fogalmazott, ugyan a rendezvényt az iskolakezdés időpontja miatt egy kicsit korábban kell megrendezniük, de töretlen lelkesedéssel és nagy szeretettel várnak minden gyermeket és családot egy közös palacsintázásra. „Őszintén reméljük, hogy idén is megdöntjük a rekordot! Tavaly több mint 900 palacsintát sütöttünk, idén pedig 1000-rel készülünk. Minden kedves gyermeket, szülőt, nagyszülőt, óvodás csoportot és járókelőt sok szeretettel várunk ezen az igazán szép, vízivárosi hagyományon.” – fogalmazott az önkormányzati képviselő, aki hozzátette: a Palacsinta Péntek tökéletesen kiegészíti a Víziváros többi nagy rendezvényt, a Juniálist és az adventi programokat.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke és a rendezvény ötletgazdája néhány technikai részletet is elárult az eseménnyel kapcsolatban.

Elmondta, hogy – ahogy az ezt megelőző években, úgy idén is – egy kicsit elősütnek, így a 10 órára érkező vendégek már kiválasztják kedvenceiket. A hagyományok köteleznek, így most is tekerve, vagy hajtva is lehet kérni a palacsintákat. Évről évre nagy kedvenc a kakaós és a fahéjas ízesítésű finomság, így ezek az ízek most is visszatérnek, de különböző lekvárokkal is lehet majd kérni a palacsintákat. A rendezvény előreláthatólag kora délutánig és a palacsintakészlet erejéig tart.

Fehérvári színes

 1. Fehérvári Advent

  Advent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit. A Városház tértől a Fő utcán át a Zichy ligetig hangulatos terek, apró meglepetések, játékos feladatok, adventi vásár, fotópontok és fényvonat is várja az ünnepre hangolódókat.

  2023.12.03.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog

  Közel húsz fogyatékossággal élő modell lépett a közönség elé szombaton délután a Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0 fashion show keretében a Hiemer-ház báltermében, megmutatva az összefogás erejét és megmelengetve szívünket az első adventi hétvégén.

  2023.12.03.
 3. Első gyertya Vízivárosban

  December első szombatján elkezdődtek a Vízivárosi Advent programjai. A gyertyagyújtáson Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, valamint dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, majd Tornyai Gábor plébános osztották meg gondolataikat a résztvevőkkel, a minden emberben ott lakozó jóságról, a készülődés és várakozás öröméről, és a szeretet ünnepének fényéről.

  2023.12.02.
 4. Adventi jótékonysági est

  Rendkívül szeretetteljes hangulatú volt a 18. Ökumenikus Adventi Jótékonyság Est pénteken a Szent István Művelődési Házban. A gyűjtés eredményeként 1 millió 450 ezer forinttal segítettek Kárpátaljai intézményeket.

  2023.12.02.