Fehérváron adták át hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és karbantartó központját

Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját. Az 550 millió forint összköltségű beruházás harminc új munkahelyet teremt Székesfehérváron. 
2020.09.08. 14:02 |

Az eseményt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatta, Spányi Antal megyés püspök pedig megáldotta a régió legmodernebb autóbusz-javító és karbantartó létesítményét.

Az első saját tulajdonú bázis nem csak a cég logója miatt lett zöld.

A megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővíz öntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosok, akik a megnyitón hangsúlyozták, a cégcsoport kiemelkedően jó kollektívája mellett arra a legbüszkébbek, hogy  „a Covid-19 okozta világgazdasági válság által egyébként erősen érintett területen működve sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem”.

Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosokkal Schulek Csaba beszélgetett, felidézve a 30 év legfontosabb fordulópontjait. Az egy buszos indulás után a fejlődésben 2000 volt az az év, amikor dolgozók szállításával, majd 2005-től közösségi közlekedéssel is elkezdtek foglalkozni; 2012-től már országos lefedettséggel kezdtek dolgozni – Hódmezővásárhelytől Sárvárig –, a regionális központ megépítésének a terve először 2017-ben merült föl.

Homm Károly és Tóth Balázs az eredményekért elsőként a felségeiknek mondtak köszönetet, majd a három pilléren álló dolgozói gárdának a sofőrökkel, a műszakkal, az irodai dolgozókkal, és minden együttműködőnek. 

Az ünnepségen számos példával mutatták be elkötelezettségüket a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek segítésében.

Az ezer négyzetméteres épület avató ünnepségét Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, megköszönve a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy munkájukkal hozzájárultak Székesfehérvár gazdasági erejéhez, s hogy „ezen felül anyagi támogatásukkal is közösségeink iránt felelősséggel éreznek és cselekednek.”

Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint: „A legjobb időben jött biztatás a Homm Kft. szervizcsarnokának megnyitása, mert aki most ruház be, bízik abban, hogy ismét növekedésre állítja a magyar gazdaságot, a következő évek fejlődését megalapozva. A fehérvári ipari park vállalatai 80 kilométeres körzetből több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak, az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat is segítik az ilyen megbízható cégek.

„Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amelyet a fehérvári gazdaság nyújt, és arra a közös gondolkodásra, amelyet az itt működő cégekkel megvalósítunk.” - hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

„Köszönöm, hogy a hazai személyszállítás egyik zászlóshajója is Székesfehérvárt választotta első regionális központjául. Jó munkát és sok sikert kívánok!” - tette hozzá.

„Az ország olyan, mint egy nagyvállalat: működtetni kell, a járvány után újra talpra állítani. A Homm Kft. tiszteletreméltó példája ennek a törekvésnek, hozzásegítve a magyar gazdaságot, hogy Közép-Európa egyik legerősebbje legyen.” - fogalmazott köszöntőjében Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédek és a cég harmincéves történetét összefoglaló film után a csarnokban ülők meglepetésére egy ötven fős busz indult meg a szerelőcsarnok belseje felé. A tulajdonosok által vezetett busz a bejárati ajtóra kifeszített nemzeti színű szalagot vágta át.

Spányi Antal, Székesfehérvár püspöke megáldotta a létesítményt.

„Régtől tudjuk és mondjuk: emberé a munka, Istené az áldás. Látjuk annak az eredményét, amiben nemcsak az emberi teljesítmény, de az isteni áldás is megmutatkozik. Kérjük együtt erre a műre, az alkotókra és az itt dolgozókra Isten áldását.” - imádkozta Spányi Antal, püspök.

A vállalatnál összesen 540 fő dolgozik, ebből 375-en gépkocsivezetők.

A székesfehérvári iparterületen megépült klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég 330 autóbusszal, 540 fős csapattal, több mint 22 ezer utas célba érését segíti naponta, közel 1,5 millió kilométert megtéve havonta biztonságban és kényelemben.

A Homm Kft. képzési tematikája kiemelt figyelmet fordít a KRESZ, a munkavédelem, az autóbusz-technológia, a típusismeret és a vezetéstechnika aktuális tudnivalóira, a közúti és a telephelyi balesetek csökkentése érdekében.

Gazdaság

 1. Mérsékelten ugyan, de tovább emelkednek az ingatlanárak Székesfehérváron

  A koronavírus időszaka alatt a lakóingatlanok kínálati árai a hazai ingatlanpiacon folyamatosan változtak. Voltak olyan régiók, ahol csökkentek az árak, de az ország nagyobb hányadában azonban inkább a növekedés volt a jellemző. A Fejér megyében található lakóingatlanok többségében egy biztos, lassú tendenciájú áremelkedés folyt le az elmúlt egy éves időszakban. 

  2021.07.26.
 2. Az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztése a célja az eDigiStars kezdeményezésnek

  Számos kihívás van a Duna makrorégióban amelyekkel ideje szembenéznünk: elöregedő társadalom, versenyképesség csökkenés és foglalkoztathatósági problémák, a szakképzett munkaerő hiánya a digitális területeken. A székesfehérvári Innoskart Digitális Klaszter vezető partnersége alatt megvalósuló, 8 Duna menti országot érintő eDigiStars kezdeményezés az 50 feletti generáció digitális készségeinek fejlesztésével veszi fel a harcot a nehézségekkel.

  2021.07.21.
 3. Bővülő duális képzési lehetőségek - a metALCOM-mal is megállapodott az Óbudai Egyetem

  Duális együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városházán az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A távközlés üzeltágban tevékenykedő cégnél mintegy 40 mérnökhallgató szerezhet gyakorlati ismereteket.

  2021.07.06.
 4. Új, 6000 négyzetméteres csarnokot avatott az STX Horseboxes Kft.

  2009-ben költözött Székesfehérvárra, és azóta folyamatosan bővíti gyártókapacitását és üzemeit az STX Horseboxes Kft. Az európai piacvezető, egyedi lószállító járműveket gyártó cég szombaton avatta legújabb, 6000 m2-es csarnokát. Több mint 450 főt foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a szakképzett munkaerőt, valamint a duális képzésbe is bekapcsolódtak.

  2021.07.03.
 1. A Videoton Elektronikát is segíti a nagyvállalati beruházási támogatási program

  A magyar gazdaság akkor erős, ha építhet nagyvállalatai versenyképességére - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken nagyvállalati támogatási szerződések aláírásakor. A Nagyvállalati beruházási támogatási programban a pénzügyminiszter három céggel, a Bis Hungary Kft.-vel Videoton Elektronikai Kft.-vel és a Hajdu-Alu Zrt.-vel írt alá szerződést, amelynek révén 2,3 milliárd forint fejlesztés valósul meg 940 millió forint támogatással.

  2021.06.26.
 2. 479 millió forint értékű beruházás a HBPO Székesfehérvárnál, állami támogatással

  Az autóalkatrész-gyártással foglalkozó HPBO összesen 774 millió forintos beruházást hajt végre, amihez a kormány összesen 255 millió forint támogatást biztosított – 242 ember munkahelyének a megőrzését támogatva. Ebből 479 millió forint értékű beruházást valósít meg a HBPO Székesfehérvár: a projektnek köszönhetően a vállalatnál már megvalósult egy 3D modellezésre alkalmas mérőszoba és egy félautomata gyártósor. 

  2021.06.25.
 3. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 4. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1