Fehérváron adták át hazánk egyik legkorszerűbb autóbusz-javító és karbantartó központját

Hazánk legnagyobb magyar magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft. megépítette és bemutatta első regionális központját. Az 550 millió forint összköltségű beruházás harminc új munkahelyet teremt Székesfehérváron. 
2020.09.08. 14:02 |

Az eseményt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester felavatta, Spányi Antal megyés püspök pedig megáldotta a régió legmodernebb autóbusz-javító és karbantartó létesítményét.

Az első saját tulajdonú bázis nem csak a cég logója miatt lett zöld.

A megújuló energiára épülő hőszivattyús hűtés és fűtés mellett a madárbarát kerttervezést, a mosóberendezés által használt víz 90%-ának visszaforgatását, valamint az esővíz öntözéshez történő összegyűjtését is fontosnak tartották Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosok, akik a megnyitón hangsúlyozták, a cégcsoport kiemelkedően jó kollektívája mellett arra a legbüszkébbek, hogy  „a Covid-19 okozta világgazdasági válság által egyébként erősen érintett területen működve sem kellett megválniuk egyetlen munkatársuktól sem”.

Homm Károly és Tóth Balázs tulajdonosokkal Schulek Csaba beszélgetett, felidézve a 30 év legfontosabb fordulópontjait. Az egy buszos indulás után a fejlődésben 2000 volt az az év, amikor dolgozók szállításával, majd 2005-től közösségi közlekedéssel is elkezdtek foglalkozni; 2012-től már országos lefedettséggel kezdtek dolgozni – Hódmezővásárhelytől Sárvárig –, a regionális központ megépítésének a terve először 2017-ben merült föl.

Homm Károly és Tóth Balázs az eredményekért elsőként a felségeiknek mondtak köszönetet, majd a három pilléren álló dolgozói gárdának a sofőrökkel, a műszakkal, az irodai dolgozókkal, és minden együttműködőnek. 

Az ünnepségen számos példával mutatták be elkötelezettségüket a hátrányos helyzetű gyermekek, iskolák és közösségek segítésében.

Az ezer négyzetméteres épület avató ünnepségét Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár nyitotta meg, megköszönve a cég tulajdonosainak és dolgozóinak, hogy munkájukkal hozzájárultak Székesfehérvár gazdasági erejéhez, s hogy „ezen felül anyagi támogatásukkal is közösségeink iránt felelősséggel éreznek és cselekednek.”

Dr. Cser-Palkovics András szavai szerint: „A legjobb időben jött biztatás a Homm Kft. szervizcsarnokának megnyitása, mert aki most ruház be, bízik abban, hogy ismét növekedésre állítja a magyar gazdaságot, a következő évek fejlődését megalapozva. A fehérvári ipari park vállalatai 80 kilométeres körzetből több mint 30 ezer embert foglalkoztatnak, az ő biztonságos munkába-, illetve hazajutásukat is segítik az ilyen megbízható cégek.

„Büszkék vagyunk arra a teljesítményre, amelyet a fehérvári gazdaság nyújt, és arra a közös gondolkodásra, amelyet az itt működő cégekkel megvalósítunk.” - hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

„Köszönöm, hogy a hazai személyszállítás egyik zászlóshajója is Székesfehérvárt választotta első regionális központjául. Jó munkát és sok sikert kívánok!” - tette hozzá.

„Az ország olyan, mint egy nagyvállalat: működtetni kell, a járvány után újra talpra állítani. A Homm Kft. tiszteletreméltó példája ennek a törekvésnek, hozzásegítve a magyar gazdaságot, hogy Közép-Európa egyik legerősebbje legyen.” - fogalmazott köszöntőjében Törő Gábor országgyűlési képviselő.

Az ünnepi beszédek és a cég harmincéves történetét összefoglaló film után a csarnokban ülők meglepetésére egy ötven fős busz indult meg a szerelőcsarnok belseje felé. A tulajdonosok által vezetett busz a bejárati ajtóra kifeszített nemzeti színű szalagot vágta át.

Spányi Antal, Székesfehérvár püspöke megáldotta a létesítményt.

„Régtől tudjuk és mondjuk: emberé a munka, Istené az áldás. Látjuk annak az eredményét, amiben nemcsak az emberi teljesítmény, de az isteni áldás is megmutatkozik. Kérjük együtt erre a műre, az alkotókra és az itt dolgozókra Isten áldását.” - imádkozta Spányi Antal, püspök.

A vállalatnál összesen 540 fő dolgozik, ebből 375-en gépkocsivezetők.

A székesfehérvári iparterületen megépült klimatizált szervizcsarnokban autóbusz-javító, -karbantartó és -mosó működik, továbbá a gépkocsivezetők továbbképzését és pihenését is szolgálja a létesítmény. A dolgozószállításra, helyi közlekedésre, valamint a különjáratok biztosítására szakosodott legnagyobb magyar magántulajdonú autóbuszos cég 330 autóbusszal, 540 fős csapattal, több mint 22 ezer utas célba érését segíti naponta, közel 1,5 millió kilométert megtéve havonta biztonságban és kényelemben.

A Homm Kft. képzési tematikája kiemelt figyelmet fordít a KRESZ, a munkavédelem, az autóbusz-technológia, a típusismeret és a vezetéstechnika aktuális tudnivalóira, a közúti és a telephelyi balesetek csökkentése érdekében.

Gazdaság

 1. A város szükséges hőmennyiségének a 85 százaléka előállítható a Bakony utcában

  2017. év végén két új, egyenként 20 MW-os kondenzációs gázkazán került beüzemelésre a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén, amelyekkel már 78 MW beépített hőteljesítményt sikerült elérni a fűtőerőműben. A fejlesztéshez, a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programjának, KEHOP-5.3.1-17 kódszámú, a „Távhő-szektor energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívása keretében sikerült pályázati forrást igénybe venni.

  2020.09.01.
 2. Újabb fehérvári helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat

  2018 őszén az Aldi és az E.On megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot.

  2020.08.26.
 3. Emeletes vonatok Fehérváron, villamosítják a pusztaszabolcsi, komáromi vonalakat

  A 2021-2027-es európai uniós pénzügyi ciklusban kötöttpályás beruházásokra várhatóan rendelkezésre álló forrásmennyiség sikeres lekötése érdekében húsz vasúti fejlesztés előkészítésének, tervezésének támogatásáról született kormányzati döntés. - számolt be honlapján a Prosperis Alba kutatóközpont.

  2020.08.25.
 4. 800 millió forinttal javult az Alföldi Tej Kft. eredménye 2019-ben

  A 2019-es üzleti évben jelentősen javult Magyarország második legnagyobb tejipari cégének, az Alföldi Tej Kft.-nek az eredménye. A vállalat árbevétele ugyan közel 2 milliárd forinttal csökkent, ám az eredményesség a 2018-as veszteséges évhez képest látványosan, közel 800 millió forinttal javult, így a vállalat 2019-et 641 millió forint feletti pozitív eredménnyel zárta.

  2020.08.24.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4