Április 30-án éjfélig még kitölthető a lakossági kérdőív - készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

Már zajlik az aktuális Európai Uniós támogatási ciklushoz kapcsolódó fejlesztési tervezés, amelyhez Székesfehérvár Önkormányzata a lakosság véleményét várja. Kérik, hogy minél többen töltsék ki április 30-án éjfélig a városi honlapon elérhető kérdőívet!
2022.04.27. 09:52 |
Április 30-án éjfélig még kitölthető a lakossági kérdőív - készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

A lakossági kérdőív 2022. április 30-án éjfélig online formában elérhető és kitölthető a városi honlapon!

A 2021–2027-es Európai Uniós ciklus támogatási forrásainak felhasználási feltétele az integrált területi, városi stratégiák készítése. Városunk esetében ennek alapja az úgynevezett Fenntartható Városfejlesztési Stratégia.

A lakossági részvétel érdekében online kérdőíves felmérést indít Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely kérdéscsoportjainak összegzése a végleges Fenntartható Városfejlesztési Stratégia részét fogja képezni.

A partnerségen alapuló tervezés, a lakosság véleménye elengedhetetlen ezen fontos alapdokumentum számára, hiszen segít kialakítani a város egészét érintő fejlesztési célokat és irányokat, beavatkozásokat.

A minél megalapozottabb tervezés érdekében arra kérjük a helyi lakosságot, hogy a kérdőív kitöltésével járuljon hozzá a sikeres városfejlesztéshez, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia elkészítéséhez!

A kitöltés anonim és email cím megadását sem igényli. Köszönjük, hogy véleményével Ön is hozzájárul a stratégiai tervezési munkához!

Városfejlesztés

 1. Elkészült a kerékpársáv

  Elkészült az új kerékpársáv a Rákóczi úton, a Széna tér és a József utca közötti szakaszon. Ezzel bővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata – adta hírül Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2023.03.24.
 2. Új utcajelző táblák Feketehegyen

  Lecserélték az utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat Feketehegy-Szárazréten. A képviselői keretből finanszírozott beruházással a mai napon végeztek a szakemberek a városrész teljes területén – tájékoztatott Szigli István a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.03.14.
 3. Így áll a Móri út felújítása

  Sajtónyilvános bejárást tartottak pénteken délután a Móri út felújítása kapcsán. A nagyszabású beruházás keretében – melyre több mint egymilliárd forintot nyert a város – új körforgalmi csomópont épül a Zichy ligeti csatlakozásnál, megújulnak a buszmegállók, kétoldali kerékpársáv készül és parkoló-bővítésre is sor kerül.

  2023.03.10.
 4. Fejlesztések az iskolánál

  Sokszor okozott problémát nagyobb esőknél a vízmegállás a Hétvezér Általános Iskola sarkánál az Álmos vezér és a Töhötöm utca kereszteződésében. Nemrégiben megújult az út alatti esővíz elvezető rendszer a kereszteződésben és az iskola gazdasági bejáratánál, továbbá a kereszteződésben az útburkolatot is felújították, illetve az iskola előtt a közvilágítást is fejlesztették.

  2023.03.10.