Április 30-án éjfélig még kitölthető a lakossági kérdőív - készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

Már zajlik az aktuális Európai Uniós támogatási ciklushoz kapcsolódó fejlesztési tervezés, amelyhez Székesfehérvár Önkormányzata a lakosság véleményét várja. Kérik, hogy minél többen töltsék ki április 30-án éjfélig a városi honlapon elérhető kérdőívet!
2022.04.27. 09:52 |
Április 30-án éjfélig még kitölthető a lakossági kérdőív - készül a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

A lakossági kérdőív 2022. április 30-án éjfélig online formában elérhető és kitölthető a városi honlapon!

A 2021–2027-es Európai Uniós ciklus támogatási forrásainak felhasználási feltétele az integrált területi, városi stratégiák készítése. Városunk esetében ennek alapja az úgynevezett Fenntartható Városfejlesztési Stratégia.

A lakossági részvétel érdekében online kérdőíves felmérést indít Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely kérdéscsoportjainak összegzése a végleges Fenntartható Városfejlesztési Stratégia részét fogja képezni.

A partnerségen alapuló tervezés, a lakosság véleménye elengedhetetlen ezen fontos alapdokumentum számára, hiszen segít kialakítani a város egészét érintő fejlesztési célokat és irányokat, beavatkozásokat.

A minél megalapozottabb tervezés érdekében arra kérjük a helyi lakosságot, hogy a kérdőív kitöltésével járuljon hozzá a sikeres városfejlesztéshez, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia elkészítéséhez!

A kitöltés anonim és email cím megadását sem igényli. Köszönjük, hogy véleményével Ön is hozzájárul a stratégiai tervezési munkához!

Városfejlesztés

 1. Fehérvár lett az első

  Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 

  2024.04.17.
 2. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.14.
 3. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 4. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.