Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.
2019.06.15. 16:50 |

A társulat felajánlotta összes bevételét az Ezredéves Iskola sérült tanulói javára.

Az Imre Sándor Szeretetszínház két fő missziót tűzött ki maga elé: az első cél a művészi élmény nyújtásán túl, bebizonyítani a nagyérdeműnek, hogy a sérült emberek átlépve saját korlátaikat és határaikat, képesek arra, hogy értékeket közvetítsenek, s bebizonyítsák, hogy a társadalom peremére szorulók rétege éppoly értékes és fontos, mint bárki más. Közös előadásaikkal szeretnék ledönteni az előítéletek korlátját épek és sérültek között. A társulat megpróbálja a fogyatékosok világát közelebb hozni az épekéhez. A második cél, jótékonysági előadások szervezése, hogy rászoruló embertársainkon segítsenek.

Az Imre Sándor Szeretetszínház játéka során azt kívánjuk hangsúlyozni, ami közös, ami összeköt minket, s nem azt, ami szétválaszt.

Az első előadáson részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta szép kezdeményezés az Imre Sándor Szeretetszínház részéről a Padlás bemutatása és nagy öröm, hogy az esélyegyenlőség hirdetésének fontos állomásaként Székesfehérvárra érkezett ez a dupla előadás. "A színház mottója, hogy azt keresik, "ami összeköt minket, s nem azt, ami szétválaszt." A mai nap is jól mutatja, hogy a fontos dolgokról nem csak beszélni kell, hanem tenni is érte." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

A főszervezők részéről az Alba Triatlon Sportegyesület képviseletében Kaiser Tamás elmondta, hogy annak idején, amikor kitalálták, hogy legyen a városban triatlon egyesület és megfogalmazták a célokat, akkor az utánpótlásnevelés mellett nem volt kérdés az sem, hogy a fogyatékkal élőket is szerették volna integrálni a sportágba. Köszöntötte a nézőket Cutler Gym & Fitness részéről Pletser Ádám is, aki minden támogatónak, résztvevőnek megköszönte, hogy létrejöhetett az előadás.

Közélet

 1. Maroshegyi önkormányzati képviselőként dolgozik tovább Brájer Éva

  Sajtótájékoztatón jelentette be Brájer Éva, hogy elfogadta a Magyar Turisztikai Ügynökség felkérését, amely nyomán a jövőben egy országos jelentőséggel bíró földrajzi terület turisztikai célú fejlesztéséért felel majd. Brájer Éva, ebben az önkormányzati ciklusban a Maroshegy önkormányzati képviselőjeként folytatja tovább a Székesfehérvárért és a városrészért folytatott munkáját.

  2019.10.21.
 2. Az Árpád-kori oklevelekről szólt a Városi Levéltár és Kutatóintézet konferenciája

  „Hiteles írás segít emlékezni - okmánytárak az Árpád-ház Programban” címmel rendeztek konferenciát hétfőn, a Városi Levéltár és Kutatóintézetben. Az előadások témakörei többek között az Árpád-kori oklevelek kiadása, a magyar városok és kiváltságos települések középkori privilégiumai, valamint, II. András oklevelei voltak.

  2019.10.21.
 3. 1956-os műsor lesz a Kákics együttessel kedden a Bory Jenő Általános Iskolában

  Október 22-én, kedd 11 órakor Mozgásban-tánc címmel 1956-os műsor kezdődik a Kákics együttessel, a Bory Jenő Általános Iskolában.

  2019.10.21.
 4. Kőnél keményebbek - idén a Széchenyi diákjai adnak ünnepi műsort október 23-án

  Idén a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mintegy 60 diákja a Kőnél keményebbek című ünnepi műsorral készül október 23-ra. A Matuz János által írt és rendezett műsor a székesfehérvári eseményekre, személyekre fókuszál, melyet jövő héten szerdán délután láthatunk a Városház téren.

  2019.10.21.

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek