Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.
2019.06.15. 16:50 |

A társulat felajánlotta összes bevételét az Ezredéves Iskola sérült tanulói javára.

Az Imre Sándor Szeretetszínház két fő missziót tűzött ki maga elé: az első cél a művészi élmény nyújtásán túl, bebizonyítani a nagyérdeműnek, hogy a sérült emberek átlépve saját korlátaikat és határaikat, képesek arra, hogy értékeket közvetítsenek, s bebizonyítsák, hogy a társadalom peremére szorulók rétege éppoly értékes és fontos, mint bárki más. Közös előadásaikkal szeretnék ledönteni az előítéletek korlátját épek és sérültek között. A társulat megpróbálja a fogyatékosok világát közelebb hozni az épekéhez. A második cél, jótékonysági előadások szervezése, hogy rászoruló embertársainkon segítsenek.

Az Imre Sándor Szeretetszínház játéka során azt kívánjuk hangsúlyozni, ami közös, ami összeköt minket, s nem azt, ami szétválaszt.

Az első előadáson részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta szép kezdeményezés az Imre Sándor Szeretetszínház részéről a Padlás bemutatása és nagy öröm, hogy az esélyegyenlőség hirdetésének fontos állomásaként Székesfehérvárra érkezett ez a dupla előadás. "A színház mottója, hogy azt keresik, "ami összeköt minket, s nem azt, ami szétválaszt." A mai nap is jól mutatja, hogy a fontos dolgokról nem csak beszélni kell, hanem tenni is érte." - fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

A főszervezők részéről az Alba Triatlon Sportegyesület képviseletében Kaiser Tamás elmondta, hogy annak idején, amikor kitalálták, hogy legyen a városban triatlon egyesület és megfogalmazták a célokat, akkor az utánpótlásnevelés mellett nem volt kérdés az sem, hogy a fogyatékkal élőket is szerették volna integrálni a sportágba. Köszöntötte a nézőket Cutler Gym & Fitness részéről Pletser Ádám is, aki minden támogatónak, résztvevőnek megköszönte, hogy létrejöhetett az előadás.

Közélet

 1. Véradás lesz a Vörösmarty Színházban pénteken délután

  Véradásra hívják a segítő szándékú embereket a Vörösmarty Színházba július 19-én, pénteken 14-17 óráig a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete és a Vörösmarty Színház szervezésében. Szeretettel várják a 18 és 65 év közötti felnőtteket, akinek testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.

  2019.07.16.
 2. Fókuszban a választókerületek - Öreghegy észak és Csala

  Az egykori szőlőhegy, a két világháború közötti nyári mulatozások színhelye, Öreghegy északi része és Csala együttesen alkotja a 12. számú választókerületet, ahová az utóbbi években sok család költözött ki.

  2019.07.16.
 3. Csángó mise és hagyományőrző est lesz szerdán Nyisztor Ilonával és tanítványaival

  Nyolcadik alkalommal szerveznek csángómagyar estet Nyisztor Ilonával és tanítványaival Székesfehérváron. A Magyar Örökség-díjas népdalénekes, valamint pusztinai hagyományőrző gyerekek és asszonyok július 17-én, szerdán 18 órakor lépnek fel a Hiemer-házban, ezt megelőzően, 17 órai kezdettel csángó misén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

  2019.07.16.
 4. A 17-es honvéd gyalogezred katonáira emlékeznek a Zichy ligetben

  A Magyar Királyi 17-es honvéd gyalogezred tiszteletére szerveznek megemlékezést július 18-án, csütörtökön délelőtt a Zichy ligetben. A katonai tiszteletadással zajló eseményen az emlékező beszédet követően koszorúzásra kerül sor. Tisztelettel várnak minden emlékezőt.

  2019.07.16.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek