Amerikai diákok a Szent György Kórházban – folytatódik az Atlantis program

A Szent György Egyetemi Oktató Kórház két éve csatlakozott a nemzetközi Atlantis programhoz, ennek keretében tizenöt amerikai diák érkezett az intézménybe, hogy fontos tapasztalatokkal gazdagodjanak. Az orvosi előkészítő képzésben részt vevő fiatalok az orvostudomány mellett a magyar kultúrával és gasztronómiával is megismerkedhetnek.
2018.07.09. 16:19 |

Az USA különböző tagállamaiból tizenöt diák érkezett Székesfehérvárra, hogy az Atlantis projekt keretében kórházi tanulmányi programon vegyenek részt a Szent György Kórházban.

A fiatalok elmondták, hogy az elmúlt napok során pozitív tapasztalatokat szereztek az a Szent György Kórház orvosainak hozzáállásáról, munka közben folyamatos a kommunikáció, hogy követhessék, megérthessék, pontosan mit, miért csinálnak az orvosok. A program főszervezője idén is Prof. Dr. Izbéki Ferenc osztályvezető főorvos volt.

Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója kiemelte, hogy idén már harmadik alkalommal üdvözölhetnek olyan amerikai diákokat a kórházban, akik az egészségügy területén szeretnének magyarországi tapasztalatokat gyűjteni. Hozzátette, a kórház vezetése igyekszik mindent megtenni, hogy a diákok megismerhessék, hogyan gyógyítanak 2018-ban a Szent György Kórházban.

Dr. Nagy Szilárd, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár sajátos, izgalmas kezdeményezésnek nevezte az Atlantis programot, amelynek keretében Európában gyűjthetnek tapasztalatokat az amerikai diákok.

Dr. Nagy Szilárd sok évszázados európai hagyománynak nevezte, hogy az iparosok, tudósok ellátogatnak távolabbi tájakra, hogy tapasztalataikat hazahozva magasabb színvonalon űzzék tovább szakmájukat. Azt kívánta a diákoknak, hogy ittlétük ne csak szakmai gazdagodással teljen, hanem élvezzék Magyarország és Székesfehérvár kulturális lehetőségeit, turisztikai látványosságait is.

A Szent György Kórház 2016 nyarán csatlakozott az Atlantis programhoz. A külföldi hallgatók a kórházban az orvostudomány szakmai részét tapasztalhatják meg, emellett a magyar ételeket, magyar kultúrát is megismerhetik a vendégek tartózkodásuk során. Az amerikai orvostanhallgatók elmondták, hogy a székesfehérvári tapasztalatszerzés fontos számukra amiatt is, hogy tudják, milyen irányba szeretnének majd továbbhaladni későbbi orvosi tanulmányaik során.

Közélet

 1. Retro hangulat a Székesfehérvári Egyházmegye családtáborában

  Az idén Balatongyörökön került sor a Székesfehérvári Egyházmegye nyári táborára. A szervezést dicséri, hogy a délelőtti előadásokon a szülők nyugodtan figyelhettek a tartalmas és lélekemelő előadásokra, mert eközben a gyermekek korosztályuknak megfelelő csoportokban kézműves foglalkozásokon, vidám játékokon, zenés, ének és tánctanuláson vehettek részt.

  2018.07.16.
 2. Fehérvárt is érinti a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút - Böjte Csaba celebrál misét

  Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral. A szentmise 18 órakor kezdődik a Ciszterci Nagyboldogasszony templomban, amelyet koncert követ. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

  2018.07.15.
 3. Idén is aktívan adakoznak a székesfehérvári és a Fejér megyei települések gazdái

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében és a MAGOSZ együttműködésével idén is elindult a Magyarok Kenyere program. A szándék változatlan: a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült liszt és a belőle készült kenyér a szociálisan rászoruló gyermekekhez jut el.

  2018.07.13.
 4. A közlekedőket és autóikat is megáldják Szent Kristóf napján Székesfehérváron

  Július 25-én, szerdán szeretettel várja az egyházmegye híveit a maroshegyi templom búcsúnapi programjaira a Szent Kristóf Plébánia. (Batthyány u. 4.) 17:30 órakor a templom énekkara ad ünnepi műsort, 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, majd a vásártéren a járművek megáldása. A búcsú napja közös agapéval zárul a közösségi házban.

  2018.07.13.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek