Amerikai diákok a Szent György Kórházban – folytatódik az Atlantis program

A Szent György Egyetemi Oktató Kórház két éve csatlakozott a nemzetközi Atlantis programhoz, ennek keretében tizenöt amerikai diák érkezett az intézménybe, hogy fontos tapasztalatokkal gazdagodjanak. Az orvosi előkészítő képzésben részt vevő fiatalok az orvostudomány mellett a magyar kultúrával és gasztronómiával is megismerkedhetnek.
2018.07.09. 16:19 |

Az USA különböző tagállamaiból tizenöt diák érkezett Székesfehérvárra, hogy az Atlantis projekt keretében kórházi tanulmányi programon vegyenek részt a Szent György Kórházban.

A fiatalok elmondták, hogy az elmúlt napok során pozitív tapasztalatokat szereztek az a Szent György Kórház orvosainak hozzáállásáról, munka közben folyamatos a kommunikáció, hogy követhessék, megérthessék, pontosan mit, miért csinálnak az orvosok. A program főszervezője idén is Prof. Dr. Izbéki Ferenc osztályvezető főorvos volt.

Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója kiemelte, hogy idén már harmadik alkalommal üdvözölhetnek olyan amerikai diákokat a kórházban, akik az egészségügy területén szeretnének magyarországi tapasztalatokat gyűjteni. Hozzátette, a kórház vezetése igyekszik mindent megtenni, hogy a diákok megismerhessék, hogyan gyógyítanak 2018-ban a Szent György Kórházban.

Dr. Nagy Szilárd, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár sajátos, izgalmas kezdeményezésnek nevezte az Atlantis programot, amelynek keretében Európában gyűjthetnek tapasztalatokat az amerikai diákok.

Dr. Nagy Szilárd sok évszázados európai hagyománynak nevezte, hogy az iparosok, tudósok ellátogatnak távolabbi tájakra, hogy tapasztalataikat hazahozva magasabb színvonalon űzzék tovább szakmájukat. Azt kívánta a diákoknak, hogy ittlétük ne csak szakmai gazdagodással teljen, hanem élvezzék Magyarország és Székesfehérvár kulturális lehetőségeit, turisztikai látványosságait is.

A Szent György Kórház 2016 nyarán csatlakozott az Atlantis programhoz. A külföldi hallgatók a kórházban az orvostudomány szakmai részét tapasztalhatják meg, emellett a magyar ételeket, magyar kultúrát is megismerhetik a vendégek tartózkodásuk során. Az amerikai orvostanhallgatók elmondták, hogy a székesfehérvári tapasztalatszerzés fontos számukra amiatt is, hogy tudják, milyen irányba szeretnének majd továbbhaladni későbbi orvosi tanulmányaik során.

Közélet

 1. Az Európai Unió jövőjéről szólt a Kodolányi Szabadegyetem új szemeszterének nyitóelőadása

  A nyitóelőadással szerdán megkezdődött a Kodolányi János Szabadegyetem, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és a Harmadik Kor Egyeteme újabb szemesztere a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. „Az Európai Unió jövője és kérdőjelei” című előadássorozat első alkalmán Lőrinczné dr. habil. Bencze Edit PhD főiskolai tanár „A hatoktól a 28-akig, és a jövő szcenáriói” című előadása hangzott el.

  2019.02.21.
 2. A Fejér Megyei Afázia Klub tevékenységéről számoltak be a Szent György Kórházban

  A Fejér Megyei Afázia Klub 2018 áprilisa óta működik a „Beszédfogyatékos (stroke-on átesett) felnőttek komplex rehabilitációja” című sikeres pályázatnak köszönhetően. A klub eddigi tevékenységéről Gárdonyiné Kocsi Ilona, projektmenedzser, mesterlogopédus, Dr. Kerényi Levente, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai Osztályának osztályvezető főorvosa és Dr. Óvári Attila, a csákvári Rehabilitációs Osztály vezetője számoltak be szerdán.

  2019.02.20.
 3. Az időben felfedezett mellrák gyógyítható! - mammográfiai szűrés Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket februárban is. A meghívólevélen szereplő időpont módosítható a 06-20/387-7996 -as telefonszámon.

  2019.02.20.
 4. Új kültéri játszóeszközöket és projektorokat kapott a Kossuth Iskola

  A szülők támogatásának köszönhetően kültéri játszóeszközökkel, és egy székesfehérvári vállalkozás felajánlásának köszönhetően nyolc darab projektorral gazdagodott az öreghegyi Kossuth iskola.

  2019.02.20.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek