Amerikai diákok a Szent György Kórházban – folytatódik az Atlantis program

A Szent György Egyetemi Oktató Kórház két éve csatlakozott a nemzetközi Atlantis programhoz, ennek keretében tizenöt amerikai diák érkezett az intézménybe, hogy fontos tapasztalatokkal gazdagodjanak. Az orvosi előkészítő képzésben részt vevő fiatalok az orvostudomány mellett a magyar kultúrával és gasztronómiával is megismerkedhetnek.
2018.07.09. 16:19 |

Az USA különböző tagállamaiból tizenöt diák érkezett Székesfehérvárra, hogy az Atlantis projekt keretében kórházi tanulmányi programon vegyenek részt a Szent György Kórházban.

A fiatalok elmondták, hogy az elmúlt napok során pozitív tapasztalatokat szereztek az a Szent György Kórház orvosainak hozzáállásáról, munka közben folyamatos a kommunikáció, hogy követhessék, megérthessék, pontosan mit, miért csinálnak az orvosok. A program főszervezője idén is Prof. Dr. Izbéki Ferenc osztályvezető főorvos volt.

Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója kiemelte, hogy idén már harmadik alkalommal üdvözölhetnek olyan amerikai diákokat a kórházban, akik az egészségügy területén szeretnének magyarországi tapasztalatokat gyűjteni. Hozzátette, a kórház vezetése igyekszik mindent megtenni, hogy a diákok megismerhessék, hogyan gyógyítanak 2018-ban a Szent György Kórházban.

Dr. Nagy Szilárd, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár sajátos, izgalmas kezdeményezésnek nevezte az Atlantis programot, amelynek keretében Európában gyűjthetnek tapasztalatokat az amerikai diákok.

Dr. Nagy Szilárd sok évszázados európai hagyománynak nevezte, hogy az iparosok, tudósok ellátogatnak távolabbi tájakra, hogy tapasztalataikat hazahozva magasabb színvonalon űzzék tovább szakmájukat. Azt kívánta a diákoknak, hogy ittlétük ne csak szakmai gazdagodással teljen, hanem élvezzék Magyarország és Székesfehérvár kulturális lehetőségeit, turisztikai látványosságait is.

A Szent György Kórház 2016 nyarán csatlakozott az Atlantis programhoz. A külföldi hallgatók a kórházban az orvostudomány szakmai részét tapasztalhatják meg, emellett a magyar ételeket, magyar kultúrát is megismerhetik a vendégek tartózkodásuk során. Az amerikai orvostanhallgatók elmondták, hogy a székesfehérvári tapasztalatszerzés fontos számukra amiatt is, hogy tudják, milyen irányba szeretnének majd továbbhaladni későbbi orvosi tanulmányaik során.

Közélet

 1. November 19-én kezdődik a Szent Erzsébet napi adománygyűjtés az Öreghegyen

  Idén novemberben már hetedik alkalommal szervez adomány-gyűjtést az Öreghegyi Közösségi Ház a nehéz körülmények között élő emberek megsegítésére. Játékokat, felnőtt- és gyermekruhákat, cipőket, ágyneműket, lakástextileket, háztartási gépeket, kisebb bútorokat, könyveket és játékokat és tartós élelmiszereket gyűjtenek.

  2018.11.14.
 2. Egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki országszerte - Fehérváron mutatták be a programot

  Az „Egynapos sebészeti fejlesztésekről Székesfehérváron” című szakmai konferenciához kapcsolódva sajtótájékoztatón mutatták be szerdán, Fehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Aktív fekvőbeteg-ellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével” elnevezésű programját, amelynek keretében egynapos sebészeti részlegeket alakítanak ki országszerte18 fekvőbeteg-ellátó intézmény 20 helyszínén. 

  2018.11.14.
 3. In memoriam Takács László (1927-2018)

  Székesfehérvár Önkormányzata, a gyászoló családdal közösen, szomorú szívvel adja hírül, hogy november 13-án, kedden reggel 91 éves korában elhunyt Takács László, városunk egykori alpolgármestere. 

  2018.11.14.
 4. A Családok éve jegyében kerül sor az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokra

  Öt napot és öt tematikus nagyrendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok november 19-e és november 23-a között. Külön napot szentelnek majd a gyermekeknek, a nevelőszülőknek, a szakmának, a támogatóknak, a rendezvénysorozat pedig nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben.

  2018.11.13.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek