Amerikai diákok a Szent György Kórházban – folytatódik az Atlantis program

A Szent György Egyetemi Oktató Kórház két éve csatlakozott a nemzetközi Atlantis programhoz, ennek keretében tizenöt amerikai diák érkezett az intézménybe, hogy fontos tapasztalatokkal gazdagodjanak. Az orvosi előkészítő képzésben részt vevő fiatalok az orvostudomány mellett a magyar kultúrával és gasztronómiával is megismerkedhetnek.
2018.07.09. 16:19 |

Az USA különböző tagállamaiból tizenöt diák érkezett Székesfehérvárra, hogy az Atlantis projekt keretében kórházi tanulmányi programon vegyenek részt a Szent György Kórházban.

A fiatalok elmondták, hogy az elmúlt napok során pozitív tapasztalatokat szereztek az a Szent György Kórház orvosainak hozzáállásáról, munka közben folyamatos a kommunikáció, hogy követhessék, megérthessék, pontosan mit, miért csinálnak az orvosok. A program főszervezője idén is Prof. Dr. Izbéki Ferenc osztályvezető főorvos volt.

Dr. Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója kiemelte, hogy idén már harmadik alkalommal üdvözölhetnek olyan amerikai diákokat a kórházban, akik az egészségügy területén szeretnének magyarországi tapasztalatokat gyűjteni. Hozzátette, a kórház vezetése igyekszik mindent megtenni, hogy a diákok megismerhessék, hogyan gyógyítanak 2018-ban a Szent György Kórházban.

Dr. Nagy Szilárd, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár sajátos, izgalmas kezdeményezésnek nevezte az Atlantis programot, amelynek keretében Európában gyűjthetnek tapasztalatokat az amerikai diákok.

Dr. Nagy Szilárd sok évszázados európai hagyománynak nevezte, hogy az iparosok, tudósok ellátogatnak távolabbi tájakra, hogy tapasztalataikat hazahozva magasabb színvonalon űzzék tovább szakmájukat. Azt kívánta a diákoknak, hogy ittlétük ne csak szakmai gazdagodással teljen, hanem élvezzék Magyarország és Székesfehérvár kulturális lehetőségeit, turisztikai látványosságait is.

A Szent György Kórház 2016 nyarán csatlakozott az Atlantis programhoz. A külföldi hallgatók a kórházban az orvostudomány szakmai részét tapasztalhatják meg, emellett a magyar ételeket, magyar kultúrát is megismerhetik a vendégek tartózkodásuk során. Az amerikai orvostanhallgatók elmondták, hogy a székesfehérvári tapasztalatszerzés fontos számukra amiatt is, hogy tudják, milyen irányba szeretnének majd továbbhaladni későbbi orvosi tanulmányaik során.

Közélet

 1. Ilyen volt a szeptemberi szúnyogirtás a levegőből

  A szúnyogirtást csípésszám vizsgálat előzi meg. Ez az elmúlt napokban igen magas, percenkénti 75-110 csípésszámot mért Fehérváron. A csütörtöki irtást az Önkormányzat megrendelésére a Városgondnokság végeztette. Az indulás előtt a térképes egyeztetés mellett az irtószer mennyiségét is ellenőrizték, továbbá minden gépen van GPS követő ami rögzítette a pontos repülési útvonalat is.

  2018.09.20.
 2. Fogyatékkal élők juthatnak kommunikációs eszközökhöz - még jelentkezhet a programra

  Fogyatékkal élő emberek juthatnak korszerű info-kommunikációs eszközökhöz a „Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése” elnevezésű országos program keretében. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége 600 fő mozgáskorlátozott embert támogat olyan eszközökkel, amelyek a mindennapi ügyintézést, a képzéseket és a munkavállalást segítik. Ilyen eszközök az egérkiváltó eszközök, a speciális billentyűzetek, kapcsolók vagy tekintetkövető eszközök. 

  2018.09.20.
 3. A hagyomány folytatódik - gólyabál lesz október 10-én a Magyar Királyban

  Ebben az évben már a harmadik Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál várja a városban tanuló elsőéves egyetemi hallgatókat október 10-én. A Hotel Magyar Király kapui 20.30 órakor tárulnak ki, a buli hajnalig négyig tart majd bálkirálynő- és bálkirályválasztással, tombolával és persze kiváló zenékkel.

  2018.09.20.
 4. Mise és közös imádság vasárnap a Szőlő utcai keresztnél

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerveznek szabadtéri misét a Szőlő utcai keresztnél, a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva. A vasárnap 15 órakor kezdődő misét Tóth Tamás esperes, plébános celebrálja.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek