Álomkezdés után kapott ki a Dornbirntól a Hydro Fehérvár AV19

Alig telt el öt perc, és már három góllal vezetett a Hydro Fehérvár AV19 hazai pályán a Dornbirn ellen, és az előnyből még a harmadik harmad elején is volt két gól. A végén mégis örülni kellett, hogy döntetlenre mentette a meccset a Volán, de a hosszabbításban a vendégek ütötték be a győztes gólt.
2020.10.09. 22:04 |

A jegkorongblog.hu tudósítása:

A Hydro Fehérvár AV19 közel ugyanabban az összeállításban játszott, mint a bécsi győzelme során: egyedül Erdély Csanád tért vissza az egy héttel ezelőtt összeszedett kisebb sérülését követően. A találkozót a hazaiak nagyon agilisen kezdték. A nyomás három és fél perc után érett góllá, amikor Kähkönen beverte a kapuvas mellé a bedobókör tetejéről. Az 5. percben Mihály Ákos kapuvasat lőtt, viszont a hátvéd a korongot korcsolyával besodorta a kapuba. Az esetet videobíróval vizsgálták, némi tanakodás után megadták a gólt. Csak 30 másodperc telt el, amikor Petan egy szép csel után beemelte a korongot a kapus válla fölé. A Fehérvár fölényét jól jelzi, hogy 5 és fél perc alatt 9-szer lőttek kapura, így Hönecklt 66,7%-os hatékonysággal válthatta Östlund. A kapuscsere rendbe tette a vendégek védekezését, ellenben továbbra is a Volán nyomott. A játékrész végén kétszer is emberelőnybe került a magyar együttes. Kornakkernek mindösszesen 4-szer kellett védenie az első 20 percben.

A második harmadra áthúzódó fórral nem élt a Fehérvár, valamint a nem sokkal későbbi előnyt sem használták ki Háriék. A meccs felénél Mihály Ákost kiküldték, a Dornbirn pedig lendületbe került az 5 a 4 elleni lehetőségtől: Romig révén szépítettek az osztrákok. A középső felvonás kiegyenlítettebb volt, ezt a 9:9-es kapura lövési mutató is jelzi.

A harmadik húsz perc tragikusan indult. Ezt a játékrészt is áthúzódó előnnyel kezdte a hazai együttes, ám a támadás felépítése közben Rapuzzi korongot lopott és emberhátrányban egygólosra csökkentette a különbséget. A bekapott találat megfogta a Fehérvárt, Fröwis egy közeli góllal egyenlített, másfél percre rá Macierzynski már vezetéshez juttatta a Dornbirnt. A Volán próbált egyenlíteni, 5 a 4 ellen is támadhatott, hiába. Hét perccel a vége előtt egy emberhátrány megtörte a hazaiak lendületét, de a kiegészülés után újra nyomtak. A hatalmas fölény végül Hári révén érett egyenlítő góllá: Campbell passzát követően a hazai kapitány egy csel után becsúsztatta a korongot a kapuba. Másfél perccel a vége előtt akár a győztes gólt is belőhette volna Hári, de Östlund nagyot védett.

A 3 a 3 elleni hosszabbításban több bravúrt is bemutattak a kapusok. A túlórát végül Straka döntötte el a Dornbirn javára. A Hydro Fehérvár AV19 5-4-es vereséget szenvedett, vasárnap a Linzet fogadja.

fotó: Horváth Nikol/Hydro Fehérvár AV19

Sport

 1. Junior toborzót tart hétvégén a Fehérvár Enthroners

  Junior korosztályába várja a jelentkezőket a székesfehérvári amerikai futball-csapat. Október 25-én vasárnap 15 órától 17 óráig a Takarodó úti stadionban próbálhatják ki magukat a fiatalok a Fehérvár Enthroners toborzóján.

  2020.10.20.
 2. Új időpontban a Vidi-Fradi, egy nappal korábban játsszák a rangadót

  Október 31-én, 19.30-kor rendezik a MOL Aréna Sóstóban a MOL Fehérvár - Ferencváros bajnoki rangadót. Eredetileg november 1-re, mindenszentek napjára volt kiírva a meccs, ezzel kapcsolatban aggodalmának adott hangot Cser-Palkovics András polgármester. Az MLSZ most határozott az új időpontról.

  2020.10.19.
 3. Két győzelem, egy vereség - remekül játszottak a fehérvári rögbis lányok

  Edző nélkül is jól szerepelt a Fehérvár Rugby Club női csapata. Míg a hölgyek Nagykőrösön a 3. női fordulón szerepeltek addig edzőjük Gyolcsos Ferenc edző a Masters Országos bajnokságon vett részt, ahol súlycsoportjában országos csúcsot ért el lökésben.

  2020.10.19.
 4. Remek kezdés, izgalmas folytatás, Volán-győzelem a Bolzano ellen

  Először léphetett teljes kerettel hazai jégre a Hydro Fehérvár AV19, és remek meccsen szerezte meg a három pontot. Amilyen gyorsan sikerült háromgólos előnyt építeni, olyan gyorsan le is adták a fehérváriak, de ezután újra elmentek kettővel. A hajrá izgalmai közepette még szépített a Bolzano, a vége 5-4-es Volán-siker lett.

  2020.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak