Alba Fehérvár KC: magabiztos siker a Kisvárda ellen

Szinte végig vezetve, hét góllal győzte le az Alba Fehérvár KC hazai pályán a Kisvárdát. Ezzel pedig Deli Rita együttese pontszámban utolérte a tabellán szerdai ellenfelét.
Alba Fehérvár KC – Kisvárda 32-25 (14-8)

2019.10.09. 20:46 |

A találkozó első perceiben a Kisvárda vezetett, 3-2-es vendégelőny után azonban fordított és ellépett ellenfelétől az Alba Fehérvár KC. Ebben nagy szerepe volt Amrelle Attingrének is, a kapus tíz percig nem kapott gólt. Tizennégy perc után 6-3-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban pedig tovább nőtt az előny, a félidőben 14-8-ra vezetett az Alba Fehérvár KC.

Az első harminc percet Mendy két gólja zárta, a másodikat Mendy három találata vezette fel. Az Alba még azt is elbírta, hogy Walfisch Mercédesz a negyvenedik percben megkapta harmadik kettő percét, így kiállították. Töpfner remekelt a jobbszélen, Mendy kint, Sztankovics a falban, és a végére beszálló Gerháth is lőtt hármat, a Fehérvár pedig összesen 32-t, miközben csak 25-öt kapott. Így magabiztosan, hét góllal nyert a korábbi években legyőzhetetlennek tűnő Kisvárda ellen.

Alba Fehérvár KC – Kisvárda 32-25 (14-8)
Fehérvár: Attingré, Györkös (kapusok) – Dubán, Mendy 8(3), Pelczéder 3, Gerháth 3, Boldizsár 2, Besszer, Töpfner 6(2), Zazai 2, Sztankovics 3, Szarka, Rózsás 2.

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak