Alba Fehérvár KC: hét gólos vereség Vácon

Vállalható vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC idegenben. A Vác legyőzéséhez bravúrra lett volna szükség, ami csak részben volt meg. Az első félidőben komoly ütésből állt fel az Alba, a kiugró teljesítményt a fordulás után nem sikerült megismételni, 29-22-re győztek a házigazdák.
2019.11.06. 19:58 |

Bár tavaly Fehérváron megverte a Vácot az Alba, idegenben sajnos régen volt példa sikerre és a nemzetközi porondon is szereplő Duna-partiak otthonában ezúttal sem Deli Rita együttese volt az esélyes. Ezzel együtt is bátran kezdtek Walfischék, a második percben még vezettek is, azonban a folytatás cseppet sem sikerült jól: 6-0-ás rohamot produkált a Vác. Az Albának sikerült kijönnie a hullámvölgyből, és a 4-5 gólos előnyből sikerült lefaragni, és ebben a fiatal irányítónak Besszer Borbálának is komoly szerepe volt. Az emberelőnyös helyzetek nem tudta kihasználni a Fehérvár, de az első félidő hajrájára így is közte kettőre sikerült megközelíteni a házigazdákat, akik a szünet előtt megint rákapcsoltak és négy góllal elhúztak.

A folytatásban lassan de biztosan egyre jobban elnyúlt a Vác, igaz, akár egy gólra is feljöhetett volna az Alba, de az eladott labdák megbosszulták magukat, így a hazaiak magabiztosan vezettek. A hajrára fordulva már volt, hogy nyolc volt közte végül sikerült hét gólra zárkóznia az Alba Fehérvár KC-nak.

Deli Rita együttes hazai pályán a Békéscsaba ellen folytatja abajnokságban, a váciak a hétvégén pedig az EHF-kupában játszanak a csoportkörért.

Váci NKSE - Alba Fehérvár KC 29-22 (14-10)

Alba Fehérvár KC: Attingré, Györkös (kapusok) - Dubán 2, Mendy 2 (1), Pelczéder, Boldizsár 1, Besszer 3, Sztankovics 4, Walfisch 1, Szarka, Rózsás 6.

Sport

 1. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.
 2. Székesfehérvári súlyemelő hölgyek és urak sikerei Tatabányán

  Szombaton Tatabányán mérték össze erejüket a súlyemelők, többek között a Fehérvár Rugby Club súlyemelői is dobogóra léptek, aki eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.02.26.
 3. Farsangi asztalitenisz ünnep volt a Hétvezér Iskolában

  Ha farsang, akkor pingpong! - legalább is így gondolja a Fejér Megyei Szabadidő Szövetség triója: Végh György versenybíró, Horváth István és Horváth Gabriella szervezők a hagyományos Farsangi Asztalitenisz Kupa lebonyolításával.

  2020.02.26.
 4. Remek fehérvári eredmények a karate Diákolimpián

  A hétvégén, Várpalotán lezajlottak a kyokushin karate Diákolimpia utolsó területi selejtezőjének mérkőzései is, küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. A több mint 300 fiatal ezúttal nemcsak az érmekért és trófeákért szállt harcba, mivel a verseny fő tétje a debreceni országos döntőn való részvétel jogának kivívása volt.

  2020.02.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak