Alba Fehérvár KC: hét gólos vereség Vácon

Vállalható vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC idegenben. A Vác legyőzéséhez bravúrra lett volna szükség, ami csak részben volt meg. Az első félidőben komoly ütésből állt fel az Alba, a kiugró teljesítményt a fordulás után nem sikerült megismételni, 29-22-re győztek a házigazdák.
2019.11.06. 19:58 |

Bár tavaly Fehérváron megverte a Vácot az Alba, idegenben sajnos régen volt példa sikerre és a nemzetközi porondon is szereplő Duna-partiak otthonában ezúttal sem Deli Rita együttese volt az esélyes. Ezzel együtt is bátran kezdtek Walfischék, a második percben még vezettek is, azonban a folytatás cseppet sem sikerült jól: 6-0-ás rohamot produkált a Vác. Az Albának sikerült kijönnie a hullámvölgyből, és a 4-5 gólos előnyből sikerült lefaragni, és ebben a fiatal irányítónak Besszer Borbálának is komoly szerepe volt. Az emberelőnyös helyzetek nem tudta kihasználni a Fehérvár, de az első félidő hajrájára így is közte kettőre sikerült megközelíteni a házigazdákat, akik a szünet előtt megint rákapcsoltak és négy góllal elhúztak.

A folytatásban lassan de biztosan egyre jobban elnyúlt a Vác, igaz, akár egy gólra is feljöhetett volna az Alba, de az eladott labdák megbosszulták magukat, így a hazaiak magabiztosan vezettek. A hajrára fordulva már volt, hogy nyolc volt közte végül sikerült hét gólra zárkóznia az Alba Fehérvár KC-nak.

Deli Rita együttes hazai pályán a Békéscsaba ellen folytatja abajnokságban, a váciak a hétvégén pedig az EHF-kupában játszanak a csoportkörért.

Váci NKSE - Alba Fehérvár KC 29-22 (14-10)

Alba Fehérvár KC: Attingré, Györkös (kapusok) - Dubán 2, Mendy 2 (1), Pelczéder, Boldizsár 1, Besszer 3, Sztankovics 4, Walfisch 1, Szarka, Rózsás 6.

Sport

 1. Véget ért (szinte) minden röplabda-bajnokság az országban

  A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége csütörtökön úgy határozott, hogy a felnőtt női és férfi, illetve majdnem minden lány és fiú utánpótlás röplabda-bajnokságot befejezettnek nyilvánít, végső helyezések nélkül.

  2020.04.10.
 2. A kézilabda-bajnokságot sem folytatják, nincs bajnok és kieső

  A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége befejezetté nyilvánította a 2019/20-as hazai bajnoki és kupasorozatokat. Az egyhangúlag meghozott döntés része, hogy a helyezéseket nem osztják ki és nem lesznek kiesők, illetve feljutók. A nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnak, amelyek a 2018/19-es idény alapján jogosultak voltak.

  2020.04.09.
 3. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 4. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak