Adomány a Szent György Kórház ápolóinak a komfortosabb munkanapokhoz

A sárbogárdi Gázmodul - Weisz Kft 1,5 millió forint értékben adott át háztartási gépeket a Fejér Megyei Szent György Kórházban dolgozó ápolók számára, amelyekkel komfortosabbá tehetik a munkanapokat. Többek között kávéfőző, teafőző, kenyérpirító, melegszendvics sütő, mikrohullámú sütő és mosógép is szerepelt az ajándékok között.
2021.04.27. 14:48 |

Másfélmillió forint értékben hozott háztartási eszközöket az ápolóknak a Gázmodul-Weisz Kft.

"Ebben a nehéz időben szeretnénk megköszönni a kórház betegápolásért felelős kollégáinak áldozatos munkáját, és szeretnénk megkönnyíteni, kellemesebbé tenni a hétköznapjaikat. Kávéfőzőt, mikrohullámű sütőt, melegszendvics sütőt, kenyérpirítót, vízforralót, mosógépet és hűtőt hoztunk" - mondta el a Gázmodul-Weisz Kft. ügyvezetője, Weisz Gábor.

Bucsi László, a Szent György Kórház igazgatója az adományozás kapcsán arról szólt, hogy olyan családi vállalkozások is segítik a kórház munkáját, akiknek üzletét, működését hátrányosan érintette a koronavírus.

"A Gázmodul - Weisz Kft. másfélmillió forintért hozott háztartási eszközöket. Az Ápolási Igazgatóság felmérte a különböző osztályokon az igényeket, így dolgozóink valóban azokat a tárgyi eszközöket kaphatják meg, amikre a legnagyobb szükségük van. Ennél jobb nem is történhet, mert gyakran előfordul, hogy úgy kapunk adományt, hogy még nem tudjuk, kinek van rá szüksége és hogy hová tegyük. Ez az adomány pedig megrendelésre érkezett, hasonlóan egy internetes vásárláshoz" - tette hozzá. 

A felajánlás a Betegápolásért Alapítványon keresztül érkezett a kórházi dolgozókhoz.

"A vállalkozók látják, hogy milyen súlyos a helyzet a kórházban és milyen megfeszített munkát végeznek az ápolók és az orvosok. Az adomány célja az volt, hogy a rekreációs időszakban olyan eszközökkel segítsék az ápolókat, ami a komfortosabb étkezést, vagy éppen a ruháik tisztítását szolgálja. A felajánlást követően az Ápolási Igazgatóság egy kérdőívet juttatott el minden osztályra, hogy mire lenne leginkább szükségük, ezt küldtük el a vállalkozónak, aki nagy örömünkre minden kívánságot teljesített" - mondta el Szabó-Bakos Zoltánné, a Betegápolásért Alapítvány elnöke. 

Extrém terhelést jelent a Covid ellátás az ápolóknak

Nyakas Eszter Ápolási igazgató kérdésünkre elmondta, figyelnek arra, hogy a megfelelő pihenőidőt megadják az ápolók számára, akiknek a Covid ellátásban, védőruhába beöltözve végzett nehezített munka extrém terhelést jelent mind lelkileg, mind pedig fizikailag.

Közélet

 1. Néma koszorúzással tisztelegtek a II. világháború hősei előtt

  A 62 millió ember életét követelő második világháború európai befejezésének tiszteletére tartott közös, néma koszorúzásokat Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken.

  2021.05.07.
 2. Összegzik a javaslatokat és véglegesítik a menetrendtervezetet

  Sokan áttanulmányozták az új székesfehérvári autóbuszmenetrend-tervezetet, és számos vélemény érkezett be április végéig. A szakemberek részletes leírással és egy útvonaltervező programmal mutatták be a tervezett új hálózatot. Ezekben a hetekben a lakossági javaslatokat dolgozzák fel, valamint véglegesítik a menetrendeket. Ezúton is köszöni az önkormányzat, hogy ennyien megnézték és véleményezték a helyi közösségi közlekedés megújítására készült terveket!

  2021.05.07.
 3. Válj Te is Álomvarázslóvá! - beteg gyermekekért fogtak össze

  „Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!” elnevezésű programjába várja az újdonsült Álomvarázslók jelentkezését a Ments Életet Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány működése során az önkéntesekkel összefogva már több száz súlyosan beteg kisgyermek legféltetteb vágyát valósította meg. Most Dani, Árpi és Andris álmodott nagyot.

  2021.05.07.
 4. Támogassa a helyi civileket - május 20-ig rendelkezhetünk az szja 1+1 százalékáról

  Idén is lehetőség van arra, hogy mindenki rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-ról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti. A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a helyi szervezetek támogatására hívja fel a fehérváriak figyelmét.

  2021.05.07.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár