A záró játékrészben biztosította be fölényes győzelmét a Hydro Fehérvár AV19

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az ICEHL, a nemzetközi jégkorongbajnokság pénteki játéknapján a HK SZ Olimpija együttesét fogadta. Nem megy a vendég Ljubljanának, hiszen a legutóbbi tizenkét meccséből csak négy pontot szerzett. Székesfehérváron sem gyarapította azokat.
2023.01.21. 06:09 |
A záró játékrészben biztosította be fölényes győzelmét a Hydro Fehérvár AV19

A székesfehérváriak ebben az idényben sem hazai jégen, sem idegenben nem tudták megverni az időnként gyengélkedő szlovénokat. Most megtört a "jég".

Nagy volt az öröm mindjárt a meccs elején, hiszen 2 perc után zúgott a lelátón a dal, hogy "Még, még, még, ennyi nem elég, Campbell gólja vezényelte a kórust, amikor egy rövid felszabadítást követően zúdította a pakkot a vendégek kapujába. A fehérvári csapat beindult, az első szünetig alig engedte ki a Ljubljanát a harmadából. FAV19 gól ekkor már nem esett, vendégtalálat igen, így lehetett a szünet után mindent kezdeni elölről.

A középső játékrészben a magyar együttes ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, diktálta a meccs tempóját, egymás után dolgozta ki a gólhelyzeteket, a lövések azonban nem találtak be az ellenfél kapujába. Sőt, a Ljubljana a vezetést is megszerezte, de O'Brien sérülése után Campbell második góljával egyenlített a Hydro. Majd Leclerc szerzett vezetést volt csapat ellen, így helyreállt a rend.  Az utolsó játékrész már csak a Hydro Fehérvár AV19 együtteséről szólt. Németh Kristóf első szerzett és Erdély Csanád büntetőből lőtt góljával megnyugtató győzelmet aratott a csapat.

Hydro Fehérvár AV19–HK SZ Olimpija 5–2 (1–1, 2–1, 2–0)

Hydro-Fehérvár AV19: O. Roy – Fournier, Szabó Dániel / Stipsicz, Donaghey / O'Brien, T. CAMPBELL 2 / Csollák, Ambrus G. – ERDÉLY CS. 1, Hári J., Kuralt (1) / Sarauer, Findlay (1), Leclerc 1 / Magosi B., Bartalis I., Mihály Ákos / Vértes (1), NÉMETH K. 1, Terbócs (1). Vezetőedző: Kevin Constantine

HK SZ Olimpija: Morrone – Neill, Podrekar / K. Cepon, Magovac (1) / Crnovic, M. Cepon / Stojan, Bericic – Vallerand 1, Simsic, DODERO 1 (1) / Pance, Cimzar, Kapel / Koblar, Kalan, Zajc / Sturm, Sodja, Mehle. Vezetőedző: Mitja Sivic

Kapura lövések: 45–33. Gól – emberelőnyből: 5/0, ill. 2/0.

Végleges fegyelmi: Dodero