A visszavágón is nyert, bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a MOL Vidi

Egy héttel ezelőtt egygólos előnyt szerzett a MOL Vidi a Debrecen elleni hazai kupaelődöntőn. A visszavágón a második félidőben döntötte el a meccset és a  továbbjutást a fehérvári csapat, miután Futács, Elek, majd Huszti is bevette a hazaiak kapuját. A Vidi ellenfele a budapesti kupadöntőben a Honvéd vagy a Soroksár lesz.
2019.04.23. 21:50 |

A tartalékos Vidi-védelemben Hadzic és Elek játszott középen az eltiltott Juhász, Vinícius páros helyett, Stopira pedig ezúttal a jobb oldalon kezdett. Felforgatott összeállítás ide vagy oda, inkább a hazai védelem volt gondban a meccs elején: a 12. percben Stopira alig fejelt mellé egy szöglet után, majd Kovács már egyenesen ziccert hibázott, miután remek csellel helyzetbe került. Ekkor Kosiczky védett nagyot, a 28. percben pedig Kovácsik, aki Csősz közeli lövésénél ért le a bal sarokra. Bódinak volt egy veszélyesen csavarodó szabadrúgása, Stopirának egy életerős lövése, egyik sem talált kaput. A Vidi hátvédje a 39. percben ismét fejjel veszélyeztetett, középre tartó labdáját fogta a kapus. A félidő hosszabbításában a hazaiaknak is volt egy helyzetük fejesből, Kinyik rontotta el Bódi szöglete után. Gól nélkül vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején Futács fejelt mellé Nikolov szöglete után, ezt követően azonban fokozta a nyomást a Debrecen. Igaz, a szögletei nem jelentettek komoly veszélyt, és Tőzsér szabadrúgásai is jócskán célt tévesztettek. Akcióból közelebb járt a gólhoz a debreceni csapatkapitány, de a 64. percben fölé lőtt. Utána pedig büntetett a MOL Vidi: a 67. percben kétszer adták el a labdát a hazaiak saját térfelükön, a másodikból pedig Futács nagyon szépen lőtte ki 18 méterről a bal alsó sarkot. A továbbjutás alighanem ezzel is eldőlt, de öt perc múlva aztán végképp. Ekkor a csereként beálló Huszti remek szögletét Juhász távollétében a „helyettes” Elek bólintotta be, igaz, ehhez Kosicky kapus hibája is kellett. A hosszabbításban aztán a kegyelemdöfést is bevitte a Vidi, a Scsepovics által kiharcolt 11-est értékesítő Huszti révén.

A fehérvári együttes nemcsak belső védőpárját, hanem eltiltott vezetőedzőjét, Marko Nikolicsot is nélkülözte, helyette Radoje Szmiljanics és Szalai Tamás meccselt. Az ideiglenes "megoldás" működött, és a kupadöntőn is ez lesz a felállás. Igaz, ott majd pályán lehet Juhász és Vinícius is - biztató, hogy hiányukban is gond nélkül jutott be a döntőbe a visszavágót megnyerő MOL Vidi. A Magyar Kupában ebben a kiírásban eddig minden meccsét megnyerte a piros-kék csapat, amely 2015 után jutott be ismét a döntőbe.

Debrecen - MOL Vidi 0-3 (0-0)

Vidi: Kovácsik - Stopira, Hadzic, Elek, Tamás - Nego, Nikolov, Pátkai, Milanov (Huszti) - Futács, Kovács (Scsepovics).

Gl.: Futács, Elek, Huszti (11-esből).

Továbbjutott a MOL Vidi, 4-0-ás összesítéssel.

Fotó: molvidi.hu

Sport

 1. Előkelő helyezéseket szereztek a Rotpunkt nehézségi mászói a BigWall Magyar Kupán

  Szombaton Budapesten BigWall Magyar kupafordulóra került sor falmászás nehézségi kategóriában. A fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Forgács Eszter ifi és nyílt női kategóriában is negyedik lett, utóbbiban Zsilák Kinga bronzérmet szerzett. A gyerekek között Juhász Tamara ezüstérmes, míg a serdülőknél Pajor Vince bronzérmes lett.

  2019.05.21.
 2. ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

  Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.

  2019.05.21.
 3. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak