A visszavágó legvégén döntött és továbbjutott a kupában a MOL Fehérvár

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén sokáig ugyanúgy nem esett gól, mint a MOL Fehérvár és az Újpest első találkozóján. Mégsem a hosszabbítás döntött, mert a 89. percben Musliu továblőtte a Vidit, a címvédő így a folytatásban is harcolhat a kupában. Kisorsolták a következő kör párosítását is, a Vidi a Zalaegerszeggel találkozik majd.
2020.02.19. 19:37 |

Tovább szűkültek Joan Carrillo lehetőségei, ami a bevethető védőket illeti, immár Juhász Rolandra sem számíthatott a Fehérvár edzője. Így aztán először került a csapatba, mindjárt kezdőként a tizennyolc éves Tamás Olivér. A padon pedig nem ült középső védő. Elöl viszont van választék, és visszatérése óta elő ízben a kezdőcsapatban kapott helyet Nikolics Nemanja.

Az első meccs gól nélkül ét véget, a visszavágón már a 2. percben olyan helyzete volt a Vidinek, mint az előző meccsein egyszer sem. Heris rossz keresztpasszával Petrjak teljesen üresen léphetett ki, de ziccerben leadott lövését védte Pajovics. Akárcsak Tamás kísérletét a szöglet után. És az újabb sarokrúgás után is adódott lehetőség, Stopira fejelt mellé. Az Újpest a 8. percben veszélyeztetett először, Zsótér éles szögből leadott lövését védte Kovácsik. Mozgalmas kezdés után aztán a két csapat szegedi találkozóján látott mederbe terelődtek az események, teljesen meddő játék folyt a pályán.

A 32. percben Houri nem túl veszélyes szabadrúgása legalább megtörte az eseménytelenséget. Öt perccel később egy Nikolics-Petrjak összjáték után kellett kivetődnie kapujából Pajovicsnak. A 43. percben a rosszul kimozduló Pajovics leütközte a labdát eltoló Petrjakot, de nem fújta le a játékvezető a tizenhatoson kívüli esetet. Utána viszont a félidő legszebb kombinációját láttuk, Kovács, Petrjak, Nikolics leosztásban, a csatár lövését védte az újpesti kapus. A kupapárharc harmadik félideje sem hozott gólt.

Szünet után kicsit aktívabb lett az Újpest, de megint a Vidié volt az első helyzet. Az 56. percben Houri tette jobbra a labdát Nikolicsnak, a visszatért exgólkirály laposan lőtt, Pajovics fogta. A következő percben Kovács szólózott lövésig, a végén fölé tekert. Túlzás, hogy nyomott a MOL Fehérvár, de egyre többször szorult térfelére a vendégcsapat. Bamgboyét küldte be újabb támadóként Carrillo, egy perc alatt össze is szedett egy sárga lapot. A 71. percben előbb Vad II játékvezető elesésének örült a publikum, majd annak, hogy Calcan mellé lőtte az Újpest nagyon ritka lehetőségeinek egyikét.

Egy perccel később sokkal kevesebben múlt a vendég gól, Zsótér csúsztatott alig mellé. Egy kapott gól végzetes lehetett, de nem a védekezést helyezte előtérbe a Vidi, Nikolicsot Hodzic váltotta friss csatárként. A 78. percben Bamgboye tört be a tizenhatosra, jobbról lőtt, kevéssel fölé. A következő lehetőség is a szélsőé volt, Kovács passzával helyzetbe került, de várt a lövéssel, végül blokkolták. Most már tényleg nyomás alatt volt az Újpest, és a 89. percben egy szöglet után lecsorgó labdából Musliu meg is szerezte a párharc első gólját! Az öt percig húzódó hosszabbításban nem történt drámai fordulat, a MOL Fehérvár 1-0-s összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Szerda este már a negyeddöntőt is kisorsolták a Magyar Kupában. A MOL Fehérvár a Zalaegerszeggel került össze, az első mérkőzést a zalai városban rendezik március 4-én. Érdekesség,. hogy ismét olyan ellenfél jutott a Vidinek, amellyel a bajnokságban is mostanában találkozik, hiszen szombaton a ZTE jön Fehérvárra.

MOL Fehérvár – Újpest 1-0 (0-0)
Mol Fehérvár: Kovácsik – Tamás O., Musliu, Stopira, Hangya – Pátkai, Elek – Petrjak (Futács 90+5.), Kovács I. Houri (Bamgboye 68.) – Nikolics (Hodzic 75.).

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak