A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.
2018.10.18. 17:02 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzéseket követően csütörtökön a négyes döntőjéhez érkezett.

A döntőbe a Vasvári, a Teleki, a Tóparti gimnáziumok és a Kodolányi Középiskola kvalifikálták magukat.

A döntő első fordulójában a későbbi tornagyőztes Vasvári 2-1-re kikapott a Tópartitól, a Kodolányi pedig kiütötte a tavalyi győztes Telekit (4-3). A második fordulóban a Vasvári és a Teleki gimnáziumok csatáját óriási küzdelemben a Vasvári nyerte 5-4-re, míg a másik mérkőzésen 0-0-ra végeztek a felek. Az utolsó körben a vasvárisok simán verték 3-0-ra a Kodolányi csapatát, míg az utolsó – a torna végeredményét nem befolyásoló - mérkőzés, a Teleki-Tóparti 1-0-ás állásnál egy sajnálatos sérülés miatt félbeszakadt.

Az díjakat Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adták át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Vasvári (6 pont) 2. Kodolányi, Tóparti (4-4 pont) 4. Teleki (3 pont)

A győztes Vasvári Pál Gimnázium csapatát Müller Csaba, testnevelő tanár készítette fel. A holtversenyben ezüstérmes Tóparti és Kodolányi edzői Sió Attila, illetőleg Kádár Miklós, testnevelők voltak, míg a Teleki csapatát Szabó Péter tanár úr készítette fel.

Sport

 1. Megszerezte első győzelmét a MÁV Előre a rájátszásban

  A MÁV Előre-BERICAP a harmadik torna rendezőjeként tét nélkül lépett pályára a bajnokság megnyeréséért még versenyben lévő TFSE ellen a női röplabda NB I 1-3. helyért zajló szakasz péntek esti mérkőzésén. A kezdés előtt Farkas Mihály, a hazai csapat vezetőedzője virággal búcsúztatta Ancsin Kittit, Deli-Germann Olgát és Hackl Szilviát, akik a szezon zárultával befejezik aktív pályafutásukat. De maga a vezetőedző is búcsúzik...

  2021.04.16.
 2. A Budapest Honvéd otthonában lép pályára a MOL Fehérvár FC vasárnap délután

  Április 18-án, vasárnap 17:30 órai kezdettel Budapest Honvéd vendége lesz a MOL Fehérvár FC. Ebben a szezonban egy döntetlen és egy vereség a Vidi mérlege a piros-feketékkel szemben, így van miért visszavágni a fővárosiaknak. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

  2021.04.16.
 3. Kezdődik a kosárlabda-rájátszás, a Debrecenen kellene túljutnia az Albának

  Szombaton Debrecenben léppályára az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokság rájátszásában. A DEAC ellen idegenben kellene legalább egyszer nyerni ahhoz, hogy a három győzelemig tartó párharcból az Alba jusson tovább. Ez az alapszakaszban sikerült, de a hajdúságiak az esélyesebbek.

  2021.04.16.
 4. Legyőzte az MTK-t és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Mol Fehérvár

  A kupaelődöntőben az MTK vendége volt a Mol Fehérvár. Korán vezetést szerzett a Vidit a bajnokságban kétszer is legyőző fővárosi csapat, de Bolla még az első félidőben egyenlített. A másodikban pedig Nikolics szerezte meg a győztes gólt, ezzel ott lehet a döntőben Szabics Imre csapata. Ellenfele az az Újpest lesz, amelyet eddig a szezonban háromszor vert simán a Vidi.

  2021.04.15.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak