A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.
2018.10.18. 17:02 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzéseket követően csütörtökön a négyes döntőjéhez érkezett.

A döntőbe a Vasvári, a Teleki, a Tóparti gimnáziumok és a Kodolányi Középiskola kvalifikálták magukat.

A döntő első fordulójában a későbbi tornagyőztes Vasvári 2-1-re kikapott a Tópartitól, a Kodolányi pedig kiütötte a tavalyi győztes Telekit (4-3). A második fordulóban a Vasvári és a Teleki gimnáziumok csatáját óriási küzdelemben a Vasvári nyerte 5-4-re, míg a másik mérkőzésen 0-0-ra végeztek a felek. Az utolsó körben a vasvárisok simán verték 3-0-ra a Kodolányi csapatát, míg az utolsó – a torna végeredményét nem befolyásoló - mérkőzés, a Teleki-Tóparti 1-0-ás állásnál egy sajnálatos sérülés miatt félbeszakadt.

Az díjakat Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adták át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Vasvári (6 pont) 2. Kodolányi, Tóparti (4-4 pont) 4. Teleki (3 pont)

A győztes Vasvári Pál Gimnázium csapatát Müller Csaba, testnevelő tanár készítette fel. A holtversenyben ezüstérmes Tóparti és Kodolányi edzői Sió Attila, illetőleg Kádár Miklós, testnevelők voltak, míg a Teleki csapatát Szabó Péter tanár úr készítette fel.

Sport

 1. ICEHL: simán nyert Innsbruckban a Hydro Fehérvár AV19

  A Dornbirntól elszenvedett hazai vereség után idegenben javíthatott és meg is tette a fehérvári hokicsapat. Innsbruckban a második harmad elejére háromgólos előnyt építettek Petanék, és azt megtartották a meccs végéig.

  2021.10.15.
 2. Megint előnyről kapott ki az Alba Fehérvár, ezúttal itthon a Kecskeméttől

  A sokkoló módon elvesztett pécsi mérkőzés és az utána kapott ultimátum volt az előzménye a fehérvári kosarasok Kecskemét elleni hazai meccsének. Szoros csatát hozott ez a bajnoki is, a kiegyenlített első félidő után tízzel meg tudott lépni, de képtelen volt előnyét megtartani az Alba. A Kecskemét remekül triplázva nyert, alighanem lesznek változások a fehérvári csapatnál. Alba Fehérvár - Kecskemét 91-93

  2021.10.15.
 3. Halesz: a rendezők remélik, ha lesz sok bátor jelentkező, akkor sikeres futópróba lesz!

  Székesfehérvár Megyei Jogú Önkormányzata a Halesz ligeti futópálya projekt kötelezettségeinek teljesítéséhez évenként, hagyományos eseményként 2021 évben az alábbi sportrendezvényeket bonyolítja le, Székesfehérvári Futáspróbák néven.

  2021.10.15.
 4. Az ARÉV Sportcsarnokban lesz szombaton a Superfight Series Hungary-gála

  Hazai kedvencek, kiemelkedő női harcosok, fiatal tehetségek, valamint Európa- és világbajnokok lépnek szorítóba az október 16-án, szombaton a Superfight Series Hungary-gála székesfehérvári programjában.

  2021.10.15.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak