A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.
2018.10.18. 17:02 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzéseket követően csütörtökön a négyes döntőjéhez érkezett.

A döntőbe a Vasvári, a Teleki, a Tóparti gimnáziumok és a Kodolányi Középiskola kvalifikálták magukat.

A döntő első fordulójában a későbbi tornagyőztes Vasvári 2-1-re kikapott a Tópartitól, a Kodolányi pedig kiütötte a tavalyi győztes Telekit (4-3). A második fordulóban a Vasvári és a Teleki gimnáziumok csatáját óriási küzdelemben a Vasvári nyerte 5-4-re, míg a másik mérkőzésen 0-0-ra végeztek a felek. Az utolsó körben a vasvárisok simán verték 3-0-ra a Kodolányi csapatát, míg az utolsó – a torna végeredményét nem befolyásoló - mérkőzés, a Teleki-Tóparti 1-0-ás állásnál egy sajnálatos sérülés miatt félbeszakadt.

Az díjakat Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adták át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Vasvári (6 pont) 2. Kodolányi, Tóparti (4-4 pont) 4. Teleki (3 pont)

A győztes Vasvári Pál Gimnázium csapatát Müller Csaba, testnevelő tanár készítette fel. A holtversenyben ezüstérmes Tóparti és Kodolányi edzői Sió Attila, illetőleg Kádár Miklós, testnevelők voltak, míg a Teleki csapatát Szabó Péter tanár úr készítette fel.

Sport

 1. Nagyok a kicsikért fesztivál – ezúttal is a gyerekekért gyűjtöttek

  Közel négyszázezer forint gyűlt össze a hétvégén a Nagyok a kicsikért fesztiválon. AZ összeggel ebben az évben a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványon keresztül a fehérvári kórház gyermeksürgősségi osztályát támogatják.

  2021.08.02.
 2. Anatolij Bogdanov a Fehérvári Titánok új vezetőedzője

  Finnországból érkező szakember irányítja a következő szezonban az Erste-ligában induló fehérvári hokicsapatot. Az ezt megelőzően a TPS Turku U18-as együttesénél dolgozó Anatolij Bogdanov a következő szezonra kötelezte el magát az együtteshez.

  2021.08.02.
 3. Zalaegerszegi döntetlennel kezdte a szezont a Mol Fehérvár

  Az OTP Bank-liga első fordulójában akárcsak tavaly, idén is Zalaegerszegen vendégeskedett a Mol Fehérvár. Szabics Imre csapata az első félidőben több helyzetet dolgozott ki, vezetést pedig szünet után szerzett, Dárdai lövésével. Húsz perc múltán egyenlített a ZTE, így egy pontot szereztek a nyitányon a fehérváriak.

  2021.08.01.
 4. Gyász: elhunyt Nagy Gábor, az Alba Regia SC korábbi elnöke

  Életének 73. évében elhunyt Nagy Gábor, aki játékosként, edzőként, majd a klub legdicsőbb korszakát vezető elnökként is szolgálta az Alba Regia SC-t. A kosarasok aranykorszakának emblematikus vezetője volt, irányítása alatt lett a magyar kosárlabda meghatározó és egyik legeredményesebb csapata az Albacomp.

  2021.07.31.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak