A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.
2018.10.18. 17:02 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzéseket követően csütörtökön a négyes döntőjéhez érkezett.

A döntőbe a Vasvári, a Teleki, a Tóparti gimnáziumok és a Kodolányi Középiskola kvalifikálták magukat.

A döntő első fordulójában a későbbi tornagyőztes Vasvári 2-1-re kikapott a Tópartitól, a Kodolányi pedig kiütötte a tavalyi győztes Telekit (4-3). A második fordulóban a Vasvári és a Teleki gimnáziumok csatáját óriási küzdelemben a Vasvári nyerte 5-4-re, míg a másik mérkőzésen 0-0-ra végeztek a felek. Az utolsó körben a vasvárisok simán verték 3-0-ra a Kodolányi csapatát, míg az utolsó – a torna végeredményét nem befolyásoló - mérkőzés, a Teleki-Tóparti 1-0-ás állásnál egy sajnálatos sérülés miatt félbeszakadt.

Az díjakat Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adták át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Vasvári (6 pont) 2. Kodolányi, Tóparti (4-4 pont) 4. Teleki (3 pont)

A győztes Vasvári Pál Gimnázium csapatát Müller Csaba, testnevelő tanár készítette fel. A holtversenyben ezüstérmes Tóparti és Kodolányi edzői Sió Attila, illetőleg Kádár Miklós, testnevelők voltak, míg a Teleki csapatát Szabó Péter tanár úr készítette fel.

Sport

 1. Vereséggel zárta az EBEL alapszakaszát a Volán

  Nem tudott betalálni a Fehérvár a Salzburgnak, míg az osztrák gárda három gólt ütött. Ez volt Antti Karhula első mérkőzése a Volán vezetőedzőjeként. Az már korábban eldőlt, hogy Kógerék a kilencedik helyen zárják az alapszakaszt, az alsóházból harcolhatja ki a rájátszást az együttes.

  2020.01.24.
 2. A negyedik negyed meghozta az Alba-győzelmet Szegeden

  A táblázaton utolsó előtti Szeged otthonában az első és az utolsó negyedet tudta megnyerni az Alba Fehérvár, ez pedig elég volt a sikerhez. A negyedik játékrész előtt még hátrányban voltak Ljubicsicsék, de javítottak a védekezésen és végül behúzták a meccset.

  2020.01.24.
 3. A Budapest Honvéd látogat a MOL Aréna Sóstóba 2020 első bajnoki mérkőzésén

  Január 25-én, szombaton kezdetét veszi az OTP Bank Liga tavaszi szezonja, a MOL Fehérvár FC első ellenfele a Budapest Honvéd FC gárdája lesz. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a MOL Aréna Sóstóban. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről ide kattintva olvashat.

  2020.01.24.
 4. Lénárt Péternek is szurkolhatunk a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen

  A Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt már 64. alkalommal rendezik meg Debrecenben, az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban. A február 3-8-ig tartó nagy múltú versenyre 32 ország 250 versenyzője, nevezett, a hazai élvonal mellett brit, francia, legyel, orosz, üzbég, ukrán, kazah, sőt haitiról érkező bunyósok is. A nagyszabású, patinás versenyen a fehérvári Lénárt Péter sikereiért is szoríthatunk.

  2020.01.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak