A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.
2018.10.18. 17:02 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzéseket követően csütörtökön a négyes döntőjéhez érkezett.

A döntőbe a Vasvári, a Teleki, a Tóparti gimnáziumok és a Kodolányi Középiskola kvalifikálták magukat.

A döntő első fordulójában a későbbi tornagyőztes Vasvári 2-1-re kikapott a Tópartitól, a Kodolányi pedig kiütötte a tavalyi győztes Telekit (4-3). A második fordulóban a Vasvári és a Teleki gimnáziumok csatáját óriási küzdelemben a Vasvári nyerte 5-4-re, míg a másik mérkőzésen 0-0-ra végeztek a felek. Az utolsó körben a vasvárisok simán verték 3-0-ra a Kodolányi csapatát, míg az utolsó – a torna végeredményét nem befolyásoló - mérkőzés, a Teleki-Tóparti 1-0-ás állásnál egy sajnálatos sérülés miatt félbeszakadt.

Az díjakat Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka, valamint Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adták át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Vasvári (6 pont) 2. Kodolányi, Tóparti (4-4 pont) 4. Teleki (3 pont)

A győztes Vasvári Pál Gimnázium csapatát Müller Csaba, testnevelő tanár készítette fel. A holtversenyben ezüstérmes Tóparti és Kodolányi edzői Sió Attila, illetőleg Kádár Miklós, testnevelők voltak, míg a Teleki csapatát Szabó Péter tanár úr készítette fel.

Sport

 1. Kosárlabda: sikeres az U16-os válogatottunk a Szent István Kupán

  Tegnap kezdődött az U16-os utánpótlás korúaknak a kontinensen is jegyzett tornája Székesfehérváron. A Szent István Kupán Európa legjobb csapatainak utánpótlása vesz részt, és csatlakoztak más kontinensről is. Négy nap 8 csapat két négyes csoportban viaskodik egymással, hogy aztán a keresztjátékok és a helyosztók alapján vasárnap kiderüljön a sorrend.

  2022.01.28.
 2. Kosárlabda: változott a Szolnok-Alba Fehérvár mérkőzés kezdési időpontja!

  Mint azt a heti sportelőzetesünkben jeleztük, az Alba Fehér kosárlabdacsapatának Szolnokon lesz jelenése. A Szolnoki Olajbányász Facebook oldalának tájékoztatása szerint a sportorvosi vizsgálatokat követően biztossá vált, hogy három hét kényszerszünet után újra pályára léphet a csapatuk. A mérkőzés kezdési időpontja módosult. 

  2022.01.28.
 3. Sí- és Téli Terepfutóverseny - megvédte bajnoki címét a fehérvári tűzoltó

  Egy év kihagyás után az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság január 27-én megrendezte a 2022. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutóversenyt. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő versenynek idén is a Mátraszentistváni Sípark adott otthont.

  2022.01.28.
 4. Jégkorong: a Fehérvári Titánok csapat legyőzte a listavezető Csíkszeredát!

  A Fehérvári Titánok Erste Ligás jégkorongcsapata a listavezető SC Csíkszereda együttesét fogadta. A mérkőzés esélyese az erdélyi csapat volt. Az esély egy dolog, a fehérvári fiatalok azonban fittyet hánytak erre – és legyőzték az első helyezettet!

  2022.01.27.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak