A Városházán köszöntötte a polgármester a DKKA első osztályba lépő női együttesét

A Városháza Dísztermében fogadta Székesfehérvár polgármestere a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női B-csoportos csapatát, amely a 2023-24-es bajnoki szezonban, az amatőr bajnokságban elért második helyezéssel rangos elismerést szerzett a városnak.
2024.07.05. 12:52 |
A Városházán köszöntötte a polgármester a DKKA első osztályba lépő női együttesét

A lányok sikertörténete immár az A-csoportban folytatódhat a következő idénytől. A megérdemelt pihenőidő után augusztus közepén indul a felkészülés, majd szeptember végétől startol a legfelsőbb osztályos bajnokság.

Néhány héttel ezelőtt zárult a bajnoki idény, ahol remekül szerepelt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női csapata, és ezzel kivívta azt a lehetőséget, hogy az első osztályban, a legjobbak között indulhasson a következő bajnoki szezonban. Óriási dolognak számít, hogy a nagyon erős kosárlabdamezőnyben, húsz év kihagyás után immár egy fehérvári hölgycsapat is ott lesz majd, ami az utánpótlás-nevelés szempontjából is komoly sikernek számít.

Székesfehérvár hagyományainak megfelelően, a kiemelkedően teljesített csapatot a Városházán köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester, és gratulációját fejezte ki a város egész közössége nevében.

Mint mondta, a DKKA együttese és a mögötte álló szakmai stáb közös sikere sporttörténeti eredmény. Matus Gábor, a DKKA ügyvezetője hangsúlyozta, a családias csapatszellem, a kohézió az év elejétől fokozatosan formálódott, az összetartás a pályán és azon kívül is tetten érhető volt, ami végül meghozta a várt előrelépést. Matus Gábor hozzátette, sportvezetőként a mostani sikert ugyanúgy élte meg, mint a korábban játékosként „elkövetett” győzelmeket.

A DKKA-s lányok a Díszterem után a Szent Korona és a koronázási ékszerek hiteles másolatát, valamint a polgármesteri irodát is megnézték dr. Cser-Palkovics András vezetésével. A nyári szünetet követően augusztus 12-én kezdődik a lányok felkészülése, majd szeptember végén indul a bajnokság.