A Városházán fogadták a MOL Vidi FC női bajnokcsapatának játékosait és edzőit

A Városházán fogadta a MOL Vidi FC női csapatának játékosait és edzőit Fehérvár polgármestere és alpolgármestere szerdán. A hölgyek óriási fölénnyel meneteltek végig a tavaszi mérkőzéseken, de sajnos a rájátszás, majd az osztályozó nem sikerült, így a következő idényt is az NB II-ben kezdik. A fiatal együttes sokat fejlődött csapatjátékban, és a következő évek további fejlődési lehetőséget jelentenek a női futball hazai eredményeit illetően. 
2019.06.19. 17:01 |

Idén is bajnokságot nyert Gajdóczi Tibor felnőtt női csapata: 109 szerzett, és csak 6 kapott góllal állhattak a dobogóra, Trampler Kinga pedig ismét gólkirálynő lett 31 találattal.

A rájátszásban idegenben lőtt kevesebb góllal veszítette el az NB II döntőjét a csapat, majd az osztályozón összesítésben 10-2-es vereséget szenvedtek a Szent Mihály ellen – így a következő idényt is a másodosztályban kezdi meg az együttes.

Dr. Cser-Palkovics András, polgármester a Városházán gratulált a csapat teljesítményéhez, a siker - mint mondta - a női labdarúgás fejlődésében is fontos szerepet játszik, és azt kívánta, hogy jövő ilyenkor a feljutásért is gratulálhasson.

Bemutatta a Városháza Dísztermét, a koronázási ékszereket, a kiállított középkori korpuszt, majd a polgármesteri dolgozószobát.

A bajnokok fogadása kötetlen beszélgetéssel ért véget; a fiatalok elmondták, hogy sikeresnek érzik az idényt, bár nagyon készültek, hogy jövőre az NB I-ben fognak játszani, a játékosok ezzel együtt reálisnak ítélik meg az eredményt. Az edző szerint a tavasz magabiztos mérkőzésekből állt, amelyek során sokat fejlődött a játékuk.

A fiatal csapat átlagéletkora 19 év alatt van,

így a következő 4-5 esztendőben még eredményesebbek lehetnek, ha együtt tudják tartani a csapatot. - emelte ki Gajdóczi Tibor, vezetőedző. Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester is.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak