A Városházán fogadták a MOL Vidi FC női bajnokcsapatának játékosait és edzőit

A Városházán fogadta a MOL Vidi FC női csapatának játékosait és edzőit Fehérvár polgármestere és alpolgármestere szerdán. A hölgyek óriási fölénnyel meneteltek végig a tavaszi mérkőzéseken, de sajnos a rájátszás, majd az osztályozó nem sikerült, így a következő idényt is az NB II-ben kezdik. A fiatal együttes sokat fejlődött csapatjátékban, és a következő évek további fejlődési lehetőséget jelentenek a női futball hazai eredményeit illetően. 
2019.06.19. 17:01 |

Idén is bajnokságot nyert Gajdóczi Tibor felnőtt női csapata: 109 szerzett, és csak 6 kapott góllal állhattak a dobogóra, Trampler Kinga pedig ismét gólkirálynő lett 31 találattal.

A rájátszásban idegenben lőtt kevesebb góllal veszítette el az NB II döntőjét a csapat, majd az osztályozón összesítésben 10-2-es vereséget szenvedtek a Szent Mihály ellen – így a következő idényt is a másodosztályban kezdi meg az együttes.

Dr. Cser-Palkovics András, polgármester a Városházán gratulált a csapat teljesítményéhez, a siker - mint mondta - a női labdarúgás fejlődésében is fontos szerepet játszik, és azt kívánta, hogy jövő ilyenkor a feljutásért is gratulálhasson.

Bemutatta a Városháza Dísztermét, a koronázási ékszereket, a kiállított középkori korpuszt, majd a polgármesteri dolgozószobát.

A bajnokok fogadása kötetlen beszélgetéssel ért véget; a fiatalok elmondták, hogy sikeresnek érzik az idényt, bár nagyon készültek, hogy jövőre az NB I-ben fognak játszani, a játékosok ezzel együtt reálisnak ítélik meg az eredményt. Az edző szerint a tavasz magabiztos mérkőzésekből állt, amelyek során sokat fejlődött a játékuk.

A fiatal csapat átlagéletkora 19 év alatt van,

így a következő 4-5 esztendőben még eredményesebbek lehetnek, ha együtt tudják tartani a csapatot. - emelte ki Gajdóczi Tibor, vezetőedző. Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester is.

Sport

 1. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 2. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 3. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 4. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak