A Városházán fogadták a MOL Vidi FC női bajnokcsapatának játékosait és edzőit

A Városházán fogadta a MOL Vidi FC női csapatának játékosait és edzőit Fehérvár polgármestere és alpolgármestere szerdán. A hölgyek óriási fölénnyel meneteltek végig a tavaszi mérkőzéseken, de sajnos a rájátszás, majd az osztályozó nem sikerült, így a következő idényt is az NB II-ben kezdik. A fiatal együttes sokat fejlődött csapatjátékban, és a következő évek további fejlődési lehetőséget jelentenek a női futball hazai eredményeit illetően. 
2019.06.19. 17:01 |

Idén is bajnokságot nyert Gajdóczi Tibor felnőtt női csapata: 109 szerzett, és csak 6 kapott góllal állhattak a dobogóra, Trampler Kinga pedig ismét gólkirálynő lett 31 találattal.

A rájátszásban idegenben lőtt kevesebb góllal veszítette el az NB II döntőjét a csapat, majd az osztályozón összesítésben 10-2-es vereséget szenvedtek a Szent Mihály ellen – így a következő idényt is a másodosztályban kezdi meg az együttes.

Dr. Cser-Palkovics András, polgármester a Városházán gratulált a csapat teljesítményéhez, a siker - mint mondta - a női labdarúgás fejlődésében is fontos szerepet játszik, és azt kívánta, hogy jövő ilyenkor a feljutásért is gratulálhasson.

Bemutatta a Városháza Dísztermét, a koronázási ékszereket, a kiállított középkori korpuszt, majd a polgármesteri dolgozószobát.

A bajnokok fogadása kötetlen beszélgetéssel ért véget; a fiatalok elmondták, hogy sikeresnek érzik az idényt, bár nagyon készültek, hogy jövőre az NB I-ben fognak játszani, a játékosok ezzel együtt reálisnak ítélik meg az eredményt. Az edző szerint a tavasz magabiztos mérkőzésekből állt, amelyek során sokat fejlődött a játékuk.

A fiatal csapat átlagéletkora 19 év alatt van,

így a következő 4-5 esztendőben még eredményesebbek lehetnek, ha együtt tudják tartani a csapatot. - emelte ki Gajdóczi Tibor, vezetőedző. Az eseményen részt vett Mészáros Attila alpolgármester is.

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak