A terveknek megfelelően folyik a Balatoni úti felüljáró felújítása

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a város egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő útján, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végével átadják a megújult és biztonságos Balatoni úti felüljárót. A kivitelező nyomatékosan kéri, hogy a munkaterületen senki se közlekedjen, mert balesetveszélyes.
2020.07.30. 10:40 |

A Balatoni út az egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő út a városban, a felüljárószakasz halaszthatatlan felújítását éppen emiatt időzítették az iskolai szünet időszakára.

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a Balatoni úti felüljárón, a szalagkorlát elbontása és a töltés állagát rongáló gyökérzetű fák kivágása befejeződött. A kopóréteg marása után a kijelölt helyeken a kötőréteget felmarták és a járdát elbontották. Ezt követően az alépítmény-javítások, illetve a víznyelők beépítése történt meg.

A jövő héten már az új kopóréteget is megépítik, a szalagkorlátot augusztus 10-től építik vissza

A következő napokban a víznyelők kivezetése történik meg, majd kötőréteget építik vissza. A jövő héten már a kötőrétegre kerül az aszfalt kopórétege is, míg a szalagkorlát visszaépítése augusztus 10-től zajlik. Sor kerül a gyalogoskorlát lebontására is a jövő hét folyamán, ezért is kéri a kivitelező nyomatékosan, hogy a munkaterületen kerékpárosok és gyalogosok se közlekedjenek, mert balesetveszélyes. 

Jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végén átadják a Balatoni úti felüljárót

A csütörtöki bejáráson Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy az érintett szakaszon az aszfalt marása megtörtént és már készen van a járda alapja is, amely teljes egészében megújul. A Balatoni úti felüljáró mentén 14 fát vágott ki a kivitelező, erre előbb-utóbb amúgy is sor került volna, mert ürges belsejű, beteg fákról volt szó. Az alpolgármester szólt arról is, hogy a vízelvezetés kiépítése jelenleg is zajlik, összesen 6 darab F200-as csövet helyeztek el a burkolat alatt vízelnyelőkkel együtt. Mészáros Attila kiemelte, hogy az ütemtervnek megfelelően halad a munka, nincs olyan tényező, ami miatt csúszás lehetne, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus 27-vel átadják a Balatoni úti felüljárót. Hozzátette, hogy forgalmi helyzet- köszönhetően a nyári szabadságoknak is - szerencsére csillapodott az első napokhoz képest. Az alpolgármester türelmet és megértést kért a közlekedőktől, hogy augusztus végével már egy megújult és biztonságos utat használhassunk.

Továbbra is arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják a Waze alkalmazást (telefonon és asztali számítógépen is használható) vagy a Google-térképet.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője a bejáráson elmondta, hogy szoros az együttműködés a kivitelezővel, folyamatosan figyelik, hogy a tervezett beruházás az ütemezésnek megfelelően halad-e? Szólt arról is, hogy több lakó javasolta a Hosszúsétatéri aluljáró megnyitását a felújítás idejére, de nem lehetséges itt a közlekedés, mert a műszaki paraméterek ezt nem teszik lehetővé. Felmerült az is, hogy miért nem alakítanak ki gyalogjárdát a Batthyány úti vasúti átjáró régi járdájának helyére: itt közlekedésbiztonsági szempontból ezt a hatóság nem javasolta.

Brájer Éva elmondta, hogy a rendőrséggel is folyamatosan konzultálnak a tapasztalatokról és szerencsére nem történt baleset a lezárásból fakadóan.

Szólt arról is, hogy a közlekedés vannak időszakok, amikor jól lehet közelkedni a környéken, és kiszámíthatatlan módon vannak olyan időszakok is, amikor bedugul a forgalom. Hozzátette, hogy az autóbuszok menetrendjének tartása is ennek függvénye: nehéz a menetrendet tartani akkor, amikor a nap bármely szakában kialakulhat torlódás, erre nem tud felkészülni a Volán.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a sport- és szabadidőközpont a Palotavárosi tavaknál

  Befejeződött a Palotavárosi tavaknál a sport- és szabadidőközpont kivitelezése. Az 1 milliárd 250 millió forint értékű TOP-os fejlesztés kiszolgálja a városlakók egészséges élettér iránti igényét, valamint biztosítja a kulturált környezetet a szabadidő aktív eltöltéséhez. 

  2020.11.27.
 2. Új erdősávok a városban - 27.500 csemetét ültetnek a napokban

  Több mint 9 hektár új erdőt telepít Székesfehérváron az elkövetkezendő héten a Városgondnokság és a VADEX. Így a most ültetendő, többnyire tölgy és szil összetételű területekkel összesen 12 hektár új erdővel gazdagodik Székesfehérvár közössége. 

  2020.11.26.
 3. Karácsonyra elkészülhet a ciszterci templom átfogó felújítása

  Május végén kezdődtek meg a ciszterci templom felújítási munkálatai; a több munkaegységet is magában foglaló felújítás átadási határideje december 31-e, de a kivitelező szerint karácsonyra megtörténhet az átadás. Brückner Ákos Előd atyával, a templom plébánosával beszélgettünk.

  2020.11.25.
 4. Milyen lesz a székesfehérvári intermodális közlekedési központ?

  Az intermodális közlekedési központ a különböző közlekedési ágak közötti választás lehetőségét nyújtja az egy helyen a közlekedők számára. Fehérváron a helyi, helyközi autóbuszok és a vasút találkozik egy központban, ami kiegészül kerékpáros és egyéni autós lehetőséggel.

  2020.11.18.
 1. Megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása

  A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.

  2020.11.13.
 2. 750 millió forint azonnali támogatást kapott a város a Börgöndi repülőtér fejlesztésére

  A Kormány a Börgöndi Repülőtér sport- és üzleti célú fejlesztése érdekében 750 millió Forint azonnali támogatást nyújt Székesfehérvárnak. - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.11.12.
 3. Környezetbarát víztechnológiai fejlesztés valósult meg a Széphő Zrt.-nél

  Újabb állomásához érkezett a Király sori telephely kapacitásának kitelepítése: a hőtermelő egységek létesítése után most a vízkezelés, vízgépészet „költözött át” a Bakony utcai telephelyen külön erre a célra létesített új épületbe. A nettó 863 millió forintos beruházás teljes egészében a SZÉPHŐ Zrt. finanszírozásában valósult meg és egy, még a 70-es évek végén létesített technológiát vált ki.

  2020.11.05.
 4. Kormányzati támogatást kapott Székesfehérvár a börgöndi repülőtér fejlesztésére

  A Kormány döntése értelmében több mint 375 millió forint azonnali költségvetési forráshoz jut Székesfehérvár a börgöndi repülőtérhez kapcsolódó területvásárlás finanszírozása a Modern Városok Program keretében - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2020.10.31.

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6