A terveknek megfelelően folyik a Balatoni úti felüljáró felújítása

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a város egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő útján, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végével átadják a megújult és biztonságos Balatoni úti felüljárót. A kivitelező nyomatékosan kéri, hogy a munkaterületen senki se közlekedjen, mert balesetveszélyes.
2020.07.30. 10:40 |

A Balatoni út az egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő út a városban, a felüljárószakasz halaszthatatlan felújítását éppen emiatt időzítették az iskolai szünet időszakára.

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a Balatoni úti felüljárón, a szalagkorlát elbontása és a töltés állagát rongáló gyökérzetű fák kivágása befejeződött. A kopóréteg marása után a kijelölt helyeken a kötőréteget felmarták és a járdát elbontották. Ezt követően az alépítmény-javítások, illetve a víznyelők beépítése történt meg.

A jövő héten már az új kopóréteget is megépítik, a szalagkorlátot augusztus 10-től építik vissza

A következő napokban a víznyelők kivezetése történik meg, majd kötőréteget építik vissza. A jövő héten már a kötőrétegre kerül az aszfalt kopórétege is, míg a szalagkorlát visszaépítése augusztus 10-től zajlik. Sor kerül a gyalogoskorlát lebontására is a jövő hét folyamán, ezért is kéri a kivitelező nyomatékosan, hogy a munkaterületen kerékpárosok és gyalogosok se közlekedjenek, mert balesetveszélyes. 

Jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus végén átadják a Balatoni úti felüljárót

A csütörtöki bejáráson Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy az érintett szakaszon az aszfalt marása megtörtént és már készen van a járda alapja is, amely teljes egészében megújul. A Balatoni úti felüljáró mentén 14 fát vágott ki a kivitelező, erre előbb-utóbb amúgy is sor került volna, mert ürges belsejű, beteg fákról volt szó. Az alpolgármester szólt arról is, hogy a vízelvezetés kiépítése jelenleg is zajlik, összesen 6 darab F200-as csövet helyeztek el a burkolat alatt vízelnyelőkkel együtt. Mészáros Attila kiemelte, hogy az ütemtervnek megfelelően halad a munka, nincs olyan tényező, ami miatt csúszás lehetne, így jelenleg nincs akadálya annak, hogy augusztus 27-vel átadják a Balatoni úti felüljárót. Hozzátette, hogy forgalmi helyzet- köszönhetően a nyári szabadságoknak is - szerencsére csillapodott az első napokhoz képest. Az alpolgármester türelmet és megértést kért a közlekedőktől, hogy augusztus végével már egy megújult és biztonságos utat használhassunk.

Továbbra is arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják a Waze alkalmazást (telefonon és asztali számítógépen is használható) vagy a Google-térképet.

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője a bejáráson elmondta, hogy szoros az együttműködés a kivitelezővel, folyamatosan figyelik, hogy a tervezett beruházás az ütemezésnek megfelelően halad-e? Szólt arról is, hogy több lakó javasolta a Hosszúsétatéri aluljáró megnyitását a felújítás idejére, de nem lehetséges itt a közlekedés, mert a műszaki paraméterek ezt nem teszik lehetővé. Felmerült az is, hogy miért nem alakítanak ki gyalogjárdát a Batthyány úti vasúti átjáró régi járdájának helyére: itt közlekedésbiztonsági szempontból ezt a hatóság nem javasolta.

Brájer Éva elmondta, hogy a rendőrséggel is folyamatosan konzultálnak a tapasztalatokról és szerencsére nem történt baleset a lezárásból fakadóan.

Szólt arról is, hogy a közlekedés vannak időszakok, amikor jól lehet közelkedni a környéken, és kiszámíthatatlan módon vannak olyan időszakok is, amikor bedugul a forgalom. Hozzátette, hogy az autóbuszok menetrendjének tartása is ennek függvénye: nehéz a menetrendet tartani akkor, amikor a nap bármely szakában kialakulhat torlódás, erre nem tud felkészülni a Volán.

Városfejlesztés

 1. Új közösségi tér a Belvárosban - zajlik a Bartók Béla tér megújítása

  A Bartók Béla tér és közvetlen környezetének revitalizációja többéves és több ütemből álló fejlesztés, amely pályázati támogatással valósul meg. A jelenleg zajló második ütem keretében egységes közösségi tér alakul ki. 

  2020.08.12.
 2. Augusztus végére befejeződik a Balatoni úti felüljáró felújítása

  A jelenleg zajló munkálatok az előzetesen meghatározott ütemtervnek megfelelően zajlanak, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs műszaki akadálya a tervezet augusztus végi befejezésnek, így szeptemberre már ismét használhatják majd a közlekedők a Balatoni úti felüljárót.

  2020.08.11.
 3. Öt fehérvári óvoda teljesen megújul jövő tavaszra

  Öt székesfehérvári óvoda udvara újul meg 185 millió forint értékű TOP-os forrásból. Az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában új, biztonságos eszközöket telepítenek és komoly tereprendezéssel teszik szebbé az udvarokat. A felújítások jövő tavaszra készülnek el.

  2020.08.10.
 4. Vadszőlővel futtatják be az Almássy telep leendő kutyafuttatóját

  A gyerekeknek is megmarad a zöldterület és egy kutyafuttatót is ki lehet alakítani az Almássy lakótelepen. A Városgondnokság mintegy hatvan tő vadszőlőt biztosított ahhoz, hogy a kis focipálya kerítése mellé a lakók közösen elültessék a növényeket, így jövőre már nagyon szép zöld, árnyékot adó „fal” veszi majd körbe a területet. 

  2020.07.24.
 1. Ütemezetten halad a Balatoni úti felüljáró felújítása

  Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező. 

  2020.07.21.
 2. A vidéki nagyvárosok fejlesztése a jövő! - megerősítette a miniszter 81-es fejlesztését

  Az új, fehérvári közlekedési csomópont, Székesfehérvár negyedik autópálya-lehajtója, valamint a 13-as és a 81-es főút Komárom és Székesfehérvár közötti négysávos gyorsforgalmi út megépítése is szerepel a kormány útfelújtási programjában. – mondta dr. Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetsége ülésén tartott előadást a járvány gazdasági és társadalmi hatásairól.

  2020.07.17.
 3. KÉPES program – három fehérvári iskola udvarát újítják fel

  A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta.

  2020.07.16.
 4. Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

  Új szolgáltatások indulnak a Sóstó Látogatóközpontban: a "Családi kaland" keretében  a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve és külön programot dolgoztak ki születésnapi zsúrok megtartására is. Elindult a Sóstó új honlapja, ahol minden újdonság megtalálható.

  2020.07.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30