A Teleki csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Szerdán, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában rendezték a Hortobágyi Ferenc emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság 4-es döntőjét, amelyet – három győzelemmel, kétséget sem hagyva – a Teleki Blanka Gimnázium csapata nyert meg. A tornát Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája, a Középiskolai Szakmai Fórum és a Vasvári Pál Gimnázium közösen szervezte.
2017.10.11. 16:54 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzések után szerdán a négyes döntőjéhez érkezett. A döntőbe a Vasvári, a Teleki gimnáziumok és a Deák valamint az I. István szakközépiskolák kvalifikálták magukat. A döntő első fordulójában a Vasvári 1-0-ra kikapott a Deáktól, a Teleki pedig kiütötte az I. Istvánt (3-0). A második fordulóban a gimnáziumok csatáját a Teleki nyerte 1-0-ra, míg a szakközépiskolák összecsapását a Deák hozta, ugyanilyen arányban. A Vasvári ezzel kiszállt az aranyért vívott csatából, azért vigaszul egy ötöst rúgott az I. Istvánnak, míg a döntőnek is beillő párharcon, - bár a Telekiseknek a gólarány miatt a döntetlen is kedvezett volna – egy végig kiélezett és szoros mérkőzésen, az utolsó pillanatokban szerzett szép akciógóllal a Teleki Blanka Gimnázium hódította el a néhai testnevelő tanára emlékére kiírt tornát.

Az díjakat Mészáros Attila alpolgármester, Szabó József, a Videoton FC utánpótlás edzője és Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adta át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Teleki (9 pont) 2. Deák (6 pont) 3. Vasvári (3 pont) 4. I. István (0 pont)

A győztes Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapatát Szabó Péter testnevelő tanár készítette fel, de a csapatot igazolt távollétében (éppen Franciaországba kísért el Telekis diákokat) Buday Endre tanár úr irányította a négyes döntőben. Az ezüstérmes Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát Nagy Tamás testnevelő tanár edzette, a Vasvári Pál Gimnázium csapatát a verseny egyik szervezője Müller Csaba, labdarúgó edző, testnevelő tanár készítette fel, a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziumának edzője pedig Veres Gábor, testnevelő tanár.

Sport

 1. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 2. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 3. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.
 4. Fedettpályás országos bajnok lett Udvardy Panna

  A hölgyek mezőnyében a fehérvári Kiskút Tenisz Klub játékosa, Udvardy Panna nyerte a Fedettpályás országos bajnokságot, miután a döntőben a tavalyi győztes, Bukta Ágnest három játszmában legyőzte.

  2018.02.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak