A Teleki csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Szerdán, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában rendezték a Hortobágyi Ferenc emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság 4-es döntőjét, amelyet – három győzelemmel, kétséget sem hagyva – a Teleki Blanka Gimnázium csapata nyert meg. A tornát Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája, a Középiskolai Szakmai Fórum és a Vasvári Pál Gimnázium közösen szervezte.
2017.10.11. 16:54 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzések után szerdán a négyes döntőjéhez érkezett. A döntőbe a Vasvári, a Teleki gimnáziumok és a Deák valamint az I. István szakközépiskolák kvalifikálták magukat. A döntő első fordulójában a Vasvári 1-0-ra kikapott a Deáktól, a Teleki pedig kiütötte az I. Istvánt (3-0). A második fordulóban a gimnáziumok csatáját a Teleki nyerte 1-0-ra, míg a szakközépiskolák összecsapását a Deák hozta, ugyanilyen arányban. A Vasvári ezzel kiszállt az aranyért vívott csatából, azért vigaszul egy ötöst rúgott az I. Istvánnak, míg a döntőnek is beillő párharcon, - bár a Telekiseknek a gólarány miatt a döntetlen is kedvezett volna – egy végig kiélezett és szoros mérkőzésen, az utolsó pillanatokban szerzett szép akciógóllal a Teleki Blanka Gimnázium hódította el a néhai testnevelő tanára emlékére kiírt tornát.

Az díjakat Mészáros Attila alpolgármester, Szabó József, a Videoton FC utánpótlás edzője és Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adta át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Teleki (9 pont) 2. Deák (6 pont) 3. Vasvári (3 pont) 4. I. István (0 pont)

A győztes Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapatát Szabó Péter testnevelő tanár készítette fel, de a csapatot igazolt távollétében (éppen Franciaországba kísért el Telekis diákokat) Buday Endre tanár úr irányította a négyes döntőben. Az ezüstérmes Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát Nagy Tamás testnevelő tanár edzette, a Vasvári Pál Gimnázium csapatát a verseny egyik szervezője Müller Csaba, labdarúgó edző, testnevelő tanár készítette fel, a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziumának edzője pedig Veres Gábor, testnevelő tanár.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak