A Teleki csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Szerdán, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában rendezték a Hortobágyi Ferenc emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság 4-es döntőjét, amelyet – három győzelemmel, kétséget sem hagyva – a Teleki Blanka Gimnázium csapata nyert meg. A tornát Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája, a Középiskolai Szakmai Fórum és a Vasvári Pál Gimnázium közösen szervezte.
2017.10.11. 16:54 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzések után szerdán a négyes döntőjéhez érkezett. A döntőbe a Vasvári, a Teleki gimnáziumok és a Deák valamint az I. István szakközépiskolák kvalifikálták magukat. A döntő első fordulójában a Vasvári 1-0-ra kikapott a Deáktól, a Teleki pedig kiütötte az I. Istvánt (3-0). A második fordulóban a gimnáziumok csatáját a Teleki nyerte 1-0-ra, míg a szakközépiskolák összecsapását a Deák hozta, ugyanilyen arányban. A Vasvári ezzel kiszállt az aranyért vívott csatából, azért vigaszul egy ötöst rúgott az I. Istvánnak, míg a döntőnek is beillő párharcon, - bár a Telekiseknek a gólarány miatt a döntetlen is kedvezett volna – egy végig kiélezett és szoros mérkőzésen, az utolsó pillanatokban szerzett szép akciógóllal a Teleki Blanka Gimnázium hódította el a néhai testnevelő tanára emlékére kiírt tornát.

Az díjakat Mészáros Attila alpolgármester, Szabó József, a Videoton FC utánpótlás edzője és Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adta át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Teleki (9 pont) 2. Deák (6 pont) 3. Vasvári (3 pont) 4. I. István (0 pont)

A győztes Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapatát Szabó Péter testnevelő tanár készítette fel, de a csapatot igazolt távollétében (éppen Franciaországba kísért el Telekis diákokat) Buday Endre tanár úr irányította a négyes döntőben. Az ezüstérmes Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát Nagy Tamás testnevelő tanár edzette, a Vasvári Pál Gimnázium csapatát a verseny egyik szervezője Müller Csaba, labdarúgó edző, testnevelő tanár készítette fel, a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziumának edzője pedig Veres Gábor, testnevelő tanár.

Sport

 1. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.
 2. A legtehetségesebb fiatal hokisok elismerése az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián

  Megtartották az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjátadását. Nyolc tehetséges ifi és junior korú jégkorongozó kapja meg a fejlődéséhez szükséges körülményeket biztosító ösztöndíjat, őket edzőik javaslata alapján választotta ki az ösztöndíj-bizottság.

  2017.10.20.
 3. Középpontban a jövő öttusázó reménységei a Diapolo Elit Bajnokságon

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 4. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak