A Teleki csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

Szerdán, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában rendezték a Hortobágyi Ferenc emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság 4-es döntőjét, amelyet – három győzelemmel, kétséget sem hagyva – a Teleki Blanka Gimnázium csapata nyert meg. A tornát Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája, a Középiskolai Szakmai Fórum és a Vasvári Pál Gimnázium közösen szervezte.
2017.10.11. 16:54 |

Egyesületi szinten, nagypályán nem versenyző, játékengedéllyel nem rendelkező középiskolás fiúk szerepelhettek az alapfokú kispályás labdarúgó bajnokságban, amely a csoportmérkőzések után szerdán a négyes döntőjéhez érkezett. A döntőbe a Vasvári, a Teleki gimnáziumok és a Deák valamint az I. István szakközépiskolák kvalifikálták magukat. A döntő első fordulójában a Vasvári 1-0-ra kikapott a Deáktól, a Teleki pedig kiütötte az I. Istvánt (3-0). A második fordulóban a gimnáziumok csatáját a Teleki nyerte 1-0-ra, míg a szakközépiskolák összecsapását a Deák hozta, ugyanilyen arányban. A Vasvári ezzel kiszállt az aranyért vívott csatából, azért vigaszul egy ötöst rúgott az I. Istvánnak, míg a döntőnek is beillő párharcon, - bár a Telekiseknek a gólarány miatt a döntetlen is kedvezett volna – egy végig kiélezett és szoros mérkőzésen, az utolsó pillanatokban szerzett szép akciógóllal a Teleki Blanka Gimnázium hódította el a néhai testnevelő tanára emlékére kiírt tornát.

Az díjakat Mészáros Attila alpolgármester, Szabó József, a Videoton FC utánpótlás edzője és Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa adta át.

A Hortobágyi Ferenc testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye:

1. Teleki (9 pont) 2. Deák (6 pont) 3. Vasvári (3 pont) 4. I. István (0 pont)

A győztes Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola csapatát Szabó Péter testnevelő tanár készítette fel, de a csapatot igazolt távollétében (éppen Franciaországba kísért el Telekis diákokat) Buday Endre tanár úr irányította a négyes döntőben. Az ezüstérmes Székesfehérvári SZC Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát Nagy Tamás testnevelő tanár edzette, a Vasvári Pál Gimnázium csapatát a verseny egyik szervezője Müller Csaba, labdarúgó edző, testnevelő tanár készítette fel, a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziumának edzője pedig Veres Gábor, testnevelő tanár.

Sport

 1. Egyetemi amerikai futball-vilgábajnokság lesz Székesfehérváron

  Szimbolikusan a székesfehérvári First Field-en erősítette meg dr. Cser-Palkovics András polgármester és Boda Gábor, a MAFSZ elnöke, hogy egy sikeres pályázatot és kedvező döntés követően immár biztos: 2020-ban Székesfehérváron rendezik meg a sportág egyetemi világbajnokságát.

  2017.12.12.
 2. Rúdugrók karácsonya a fehérvári atlétikai centrumban

  Ezüst hétvégén ismét rúdugrókkal telik meg a Regionális Atlétikai Centrum csarnoka. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő karácsonyi rúdugró versenyre, hivatalos nevén X-MAS CUP –ra közel százharminc nevezés érkezett! Ez a tavalyi indulói létszám majd duplája. Az egyre növekvő érdeklődésnek köszönhetően idén először két napon át folynak majd a küzdelmek, kora délelőttől az esti órákig.

  2017.12.12.
 3. Amatőr asztaliteniszezők apraja-nagyja versengett hétvégén a Hétvezérben

  Az amatőr asztaliteniszezők számára a december Fehérváron a megmérettetés időszaka. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség hagyományos amatőr asztalitenisz versenyén 8-74 éves korú amatőrök indultak, hogy eldöntsék az érmek sorsát. A csoportos körmérkőzéses, illetve kieséses rendszerű játékokat Végh György versenybíró és Horváth Gabriella-Horváth István (FEMSZISZ) szervezők bonyolították le a Hétvezér Általános Iskola tornatermében.

  2017.12.11.
 4. Győztes bemutatkozás - harmadszor is legyőzte a Volán a Dornbirnt

  A szezon során harmadszor is legyőzte a Dornbirn gárdáját a Fehérvár AV19, pedig a voralbergi csapat legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert. Hannu Järvenpää győzelemmel debütált a Volán kispadján.

  2017.12.09.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak