A szűrővizsgálatokról szóló előadással folytatódik az Egészségünkre! című sorozat

A szűrővizsgálatokról, a megelőzésről szól az Egészségünkre! című sorozat következő programja, amely február 14-én, szerdán 16.30 órakor kezdődik a Budai úti Tagkönyvtárban. Az előadás többféle betegséget, a megelőző vizsgálatokat, a lehetséges kezeléseket érinti, a belépés ingyenes.
2024.02.13. 07:08 |
A szűrővizsgálatokról szóló előadással folytatódik az Egészségünkre! című sorozat

Az Egészségünkre! című sorozatot a Vörösmarty Mihály Könyvtár és a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezi különféle témakörökben.

A következő előadást dr. Keresztury Lászlóné, az EFI szakmai vezetője tartja a szűrővizsgálatokról. A szakember beszél többek között arról, hogy milyen megbetegedéseket hogyan lehet kiszűrni, mennyi időközönként érdemes elmenni vizsgálatra, illetve hova kell fordulni és milyen lehetőségek vannak a kezelésekre, a gyógyításra? A programra ingyenes a belépés, mindenkit szeretettel várnak. Az Egészségünkre! sorozat következő előadást március 6-án az EFI gyógytornásza fogja tartani mozgásszervi témában.

Fehérvári színes

 1. Rajzpályázat állatokról

  Általános iskolás diákok számára hirdetett rajzpályázatot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Kisfaludi Művészkör a vadon élő állatok világnapja alkalmából. A pályázat témája a vadon élő állatok hazánkban – a legfeljebb A3-as méretű alkotásokat március 18-ig várják az SZKKK Fürdő sori központjában és Kisfaludon is.

  2024.03.01.
 2. Ásványok a könyvtárban

  Március első hétvégéjén az ásványoké a főszerep a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Március 1-jén, pénteken Magyarország Ásványai címmel nyílik ásványkiállítás a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, majd március 2-án, szombaton folytatódik az Ásványszakkör. Március 7-től a Széna téri Tagkönyvtárban láthatjuk Tóthné Albrecht Anikó textilműves tárlatát.

  2024.03.01.
 3. Márciusi programok Sóstón

  Márciusban is folytatódnak a szórakoztató, ismeretterjesztő, közösségi programok a Sóstón. A most szombati családi délelőtt a víz világnapja jegyében telik, jövő szombaton a hazatérő madaraink nyomába eredhetünk, míg március 16-án a természetvédelmi terület egyedülálló állatvilágának megismerésére lesz lehetőség a mesetúra keretében.

  2024.02.29.
 4. Madárgyűrűző bemutató

  Március 2-án szombaton 8 és 11 óra között tartanak madárgyűrűző bemutatót a Bregyó parkerdőben. A program dímentesen, regisztráció nélkül látogatható. További információt Koleszár Sándortól kaphatnak az érdeklődők a 06706614360-as telefonszámon.

  2024.02.29.