A szurkolók szerint Erdély Csanád lőtte az év gólját az EBEL-ben

Immár több éve minden szezon végén a klubok szimpatizánsai választhatják ki, melyik volt számukra az év legszebb gólja az Erste Bank Eishockey Ligában. Az osztrák bázisú bajnokságban a liga minden évben 64 találatot jelöl a címre, a párosításokból pedig a több szavazatot kapott gól jut tovább.
2020.05.22. 11:21 |

A magyar EBELcsapatból négyen szerepeltek a listán, Andrew Yogan, Tim Campbell, Szita Donát és Erdély Csanád góljai közül végül utóbbi bizonyult a legszebbnek. Érdekesség, hogy a döntőben két fehérvári gólra szavazhattak a szurkolók, ugyanis Szita Donát és Erdély Csanád között dőlt el a képzeletbeli cím sorsa.

Nem gondoltam volna, hogy idáig el fog jutni ez a gól, mert rengeteg tényezőnek kellett összeállnia ahhoz, hogy így végig tudjam vinni a korongot, amiből aztán végül a gól született. Azzal, hogy a döntőbe két fehérvári gól jutott, már nyertünk. A végső győzelem mellett ugyanakkor annak is örültem, hogy négy vagy öt fehérvári gól is ott volt a válogatásban. Úgy gondolom, hogy a csapat mellett a legnagyobbat a fehérvári közönség nyerte, akik minden egyes párosításnál aktívak voltak, és megmutatták, hogy nem csak szezon közben, hanem a szezonon kívül is ők a legjobbak” – mondta Erdély Csanád. Hozzátette, nemcsak a gól marad emlékezetes számára, hanem az egész mérkőzés, hiszen az Innsbruck elleni találkozón remek harmadot produkált akkor a gárda.

A legszebbenek választott gólt a liga facebook-oldalán lehet megtekinteni.

(Fotó: Ecseri Zoltán)

Sport

 1. Bevette Ajkát az Alba Triatlon SE – az eddigi legnagyobb csapat utazott a ranglistaversenyre

  Nem rendeztek futamot Alba triatlonos induló nélkül vasárnap Ajkán a soros duatlon ranglista versenyen, mely amatőr kupa, és rövid távú országos bajnokság is volt egyben. A fehérvári klub színeiben összesen nem kevesebb mint huszonhét sportoló állt rajthoz az újonctól a veterán kategóriáig, akik ráadásul több érmet is bezsebeltek.

  2020.09.28.
 2. Bajnoki érmek az Ajka duatlonról - sikeresen szerepelt a Family Tree Triatlon SE

  Kimagasló eredménnyel zárta a Family Tree Triatlon SE a hétvégi ajkai duatlon versenyt. A fehérvári különítmény a legkisebbektől egészen a szeniorokig összesen tizenegy kategóriában indított versenyzőket a megmérettetésen.

  2020.09.28.
 3. Győzelemmel kezdték a bajnoki szezont a MÁV Előre férfi röplabdázói

  Hosszas várakozás után elrajtolt a fehérvári röplabdázók számára is a férfi NB I Liga alapszakasza, ráadásul győzelemmel mutatkozott be tétmérkőzésen az új vezetőedző, Gelencsér Balázs csapata. A 2. fordulóban a Sümegi RE-t fogadta a MÁV Előre-BERICAP és 3:0-ra felülmúlta.

  2020.09.28.
 4. Falmászás - nagyszerű fehérvári sikerek a győri IBEX Magyar Kupán

  Hétvégén Győrben, az IBEX Magyar Kupán versenyeztek a RedRock versenyzői, akik két aranyéremmel, három ezüsttel, egy bronzzal és számos értékes helyezéssel zárták a viadalt. Az eredményeket alább közöljük.

  2020.09.28.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak