A Szivárvány Óvodában fejeződik be a tavaly indult udvarfelújítási program

Tavaly nyáron indult az a program, aminek köszönhetően öt székesfehérvári óvoda udvara újult meg bruttó 141 millió forintos uniós forrásból. Biztonságos eszközökkel és tereprendezéssel szépültek meg az udvarok a Napsugár, az Árpád úti, a Liget sori, a Szivárvány és a Tolnai utcai óvodában. Összesen kilencszáz kisgyermek mindennapjait teszik komfortossá a fejlesztések.
2021.04.08. 07:42 |

A program a Szivárvány óvodában fejeződik be - számolt be Székesfehérvár polgármestere Facebook oldalán. 

Mint hangsúlyozta az elmúlt években részben állami, EU-s és önkormányzati forrásból jelentősen előre lehetett lépni az óvodaudvarok felújítása tekintetében Székesfehérváron.

Dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy a Szivárvány Óvoda udvarának átadásával egy öt intézmény felújítását magában foglaló projektet zárnak le: „A Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodájában, az Árpád Úti Óvodában, a Ligetsori Óvodában, a Napsugár Óvodában, illetve itt, a Szivárvány Óvodában történtek udvarfejlesztések több mint 141 millió forint összértékben. Ez környezeti rendezést, biztonságos burkolatok kialakítását és a játékok felújítását, bővítését jelentette. Ezzel összességében elmondható, hogy Európai Uniós forrásból, valamint városi forrásból és támogatásokból sok óvoda udvarát már meg tudtuk újítani.” –mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy valamennyi fejlesztés fontos a város életében, de a gyermeket is érintő beruházások kiemelt helyen szerepelnek.

„Bár ma csak 15 gyermek felügyeletét láttuk el, elmondhatom, hogy mindenki nagyon várja már, hogy újra birtokba vehesse a megszépült udvarunkat, ugyanis a gyerekek az ablakból nézhették végig a felújítás folyamatait.” – mondta Nagyné Cseterics Éva igazgató, aki örömét fejezte ki, hogy a gyermekek ezentúl még biztonságosabb körülmények között vehetik igénybe a játékokat, és gyönyörű környezetben élvezhetik a friss levegőt. Kiemelte, hogy külön köszönet illeti a kivitelezőket, akik minden esetben szem előtt tartották, hogy egy aktívan működő intézmény udvarán kell dolgozniuk, és a tervezés során beépítették az esetlegesen felmerülő ötleteket és igényeket is.

Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy a beruházásra a Zombori út tavalyi évben elkészült felújításával, komplexen kell tekinteni. „Végre megoldódott az intézményben a csapadékvíz elvezetése is. Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek mellett a szülők is örülnek majd annak, hogy ilyen gyönyörű környezet fogadja és szolgálja ki ezentúl a kicsiket.”

Az öt intézmény, a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája, az Árpád Úti Óvoda, a Ligetsori Óvoda, a Napsugár Óvoda és a Szivárvány Óvoda udvara a „Terület- és Településfejlesztési Operatív program, TOP-6.2.1.-16-SF1-2017-00003 számú, Óvodai udvarok megújításához kapcsolódó új udvari játszóeszközök telepítése és egyéb építési munkák elvégzése” tárgyú projekt keretein belül készült el mintegy nettó 141.388.620 forint értékben.

Városfejlesztés

 1. Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen

  Újabb rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. 

  2021.04.09.
 2. Faültetés teljes földcserével a Vízivárosban - nyolc nagy csemetét telepítettek

  A Vízivárosban az iskola udvara melletti murvás területen ültettek csütörtökön nagy előnevelt fákat a Városgondnokság kertészei. Egy ginkgo, kettő mezei juhar, egy-egy darab 'Elsrijk' és 'Pacific Sunset' fajtájú juhar, illetve kettő oszlopos 'Lobel' szil került a területre.

  2021.04.08.
 3. A Móri úton is lesz kerékpárút a hét hónapig tartó felújítás után

  Székesfehérvár önkormányzata az elmúlt években számos fontos gyűjtőutat megújított. Ennek folytatásaként készül a város a Móri út felújítására is, amit évtizedek óta óriási forgalom terhel. Az útszerkezetet, az út- és járdafelületet, a vízelvezetést, a közvilágítást, a kerékpáros létesítményeket és a forgalmi rendet érintő változásokat is tartalmazó felújítás pályázati forrásból valósul meg.

  2021.04.07.
 4. Ilyen lesz az új bölcsőde a Maroshegyen - már a kiviteli tervek készülnek

  Az új bölcsőde engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a kiviteli tervek kidolgozása zajlik. Az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárást várhatóan még idén tavasszal kiírják. Az épület a tervek szerint 2022 végéig megépül, és mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

  2021.04.06.
 1. Ütemezetten halad a felújítás - már építik a Kodály Zoltán Iskola új tornateremét

  A tervezett ütemben halad a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, bővítése. Jelenleg a tető bontása zajlik azon az épületszárnyon, melynek beépítésével új tantermek valósulnak meg, illetve készül már az új, a korábbinál kétszer nagyobb tornaterem alapja is. A részletekről Kneifel Imre, az intézmény igazgatója adott tájékoztatást.

  2021.03.31.
 2. Restaurálják az Ybl-szobrot - április végén kerül vissza a Zichy ligetbe

  Megszépült formában egy hónap múlva tér vissza eredeti helyére Ybl Miklós szobra a Zichy ligetbe. Az alkotáson állagmegóvást végeznek, megtisztítják, statikai vázát megerősítik. A felújítási munkát az alkotó, Lestány-Goda János szobrászművész és öntőmester végzi.

  2021.03.23.
 3. Éjszaka emelték be a déli összekötő vasúti hídjának gerendáit

  Hétfőn késő estétől kezdték beemelni a déli összekötőút építésénél a budapesti vasútvonal fölé a hídgerendákat. A munkák este kezdődtek és egészen hajnalig tartottak. A tervek szerint öt este és éjszaka alatt megtörténik a hossztartók daruzása, és a kapcsolódó munkák elvégzése. 

  2021.03.23.
 4. Kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

  A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.

  2021.03.23.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár