A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 
2018.06.28. 11:44 |

A maroshegyi 4. számú Posta kialakítását az üzletközpontban 10 millió forinttal támogatta az Önkormányzat, a teljes költözés csaknem 40 millió forintba került.

Brájer Éva alpolgármester, önkormányzati képviselő és Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese tájékoztattak a beruházásról.

Maroshegy önkormányzati képviselője, Fehérvár alpolgármestere Brájer Éva elmondta, hogy több éves folyamat ért véget, melyhez a város önkormányzata tízmillió forintos támogatást nyújtott a Postának, hiszen a Maroshegyen nincs olyan városi tulajdonú ingatlan, ami alkalmas lett volna postaépületnek. "Nagyon köszönöm a város országgyűlési képviselőinek és a Postának is azt, hogy a lakók részére sokkal jobb környezetben lehet postai szolgáltatásokat nyújtani. Maroshegyi lakóként pedig pontosan tudom, hogy a Posta volt olyan kedves, hogy minden egyes postaládába bedobott egy szórólapot arról, hogy átköltözött nagyobb helyre, a Prémium Center üzletközpontba és a küldeményeket is az új postahivatalban vehetik át."

 A Magyar Posta székesfehérvári 4. számú postájának forgalma az utóbbi években megemelkedett, a városrész kinőtte a postát. A megoldás egy új helyszín lett: a Prémium Center és a Magyar Posta kötött szerződése alapján a posta június 18-tól az üzletközpontban működik tovább. 

Mindenhol öröm, ha egy új postahivatal nyílik - mondta Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese. Itt a Maroshegyen az előző hivatali épület nem volt komfortos: kicsi volt az ügyféltér, nyáron nagyon meleg volt. A mostani hely viszont a kor igényeinek megfelel és sokkal emberibb kommunikációt tesz lehetővé az ügyfelek és a Posta dolgozói között. Köszönetet mondott az önkormányzati támogatásért, majd kiemelte, hogy a beruházás mintegy negyvenmillió forintba került.

A korábbi postaépület műszakilag leromlott állapotban volt, szűkös ügyfél- és kezelőtérrel. Az új helyen lényegesen nagyobb alapterületen, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő, kulturált körülmények között várja a posta az ügyfeleket.

A nyitott pultos kialakítás és a korábbi három helyett öt munkahely nemcsak a lakók, hanem a dolgozók számára is kedvezőbb feltételeket biztosít, és az ügyfelek számára öröm, hogy a nyitvatartási idő is hosszabb lett. A posta akadálymentesen megközelíthető, így az idősebbeknek és a babakocsival, kerekesszékkel érkezőknek is könnyen elérhető.

Városfejlesztés

 1. Kezdődik a Szilvamag, a Temesvári és a Gyimesi utca felújítása a Maroshegyen

  Az ideiglenes felszíni ivóvízvezeték építésével hamarosan kezdetét veszi a Temesvári és a Gyimesi utca teljes felújítása a Maroshegyen. Az új ivóvíz hálózat és új csapadékvíz elvezető rendszer mellett új útburkolat és járdák épülnek. A Szilvamag teljes felújítása is hamarosan kezdődik. Itt jelentős mennyiségű, az útra merőleges parkoló mellett egy olyan kis parkot alakítanak ki intenzív növénytelepítéssel, ami enyhíti a városrész központjában a Balatoni út forgalmának hatását.

  2019.02.20.
 2. Munkaterület átadások - városszerte kezdődnek a parkoló és járdafelújítások

  Heteken belül kezdődik a Királysor 41. és 51. közötti parkoló teljes felújítása, a Cserepes köz 2. mellett egy új 17 állásos parkoló építése, a Jankovich utca 20-26 előtti parkolók felújítása, illetve a Kelemen Béla utca 14-18 és 26-30 előtti parkolók felújítása is. A Béla úton az 57-es szám előtt egy kapubeálló kijavításával, pedig az út felső szakaszának csapadékvíz elvezetési problémáit orvosolják.

  2019.02.20.
 3. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.
 4. A fehérvári Decathlon parkolójában is lesznek elektromos töltők

  Keretmegállapodást írt alá a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Mobilitás Kft. a Decathlon áruházak tulajdonosával, a társaság az áruházlánc 12 parkolójában összesen 26 elektromosautó-töltőállomást helyez üzembe az év végéig, többek között a székesfehérvári sportáruház parkolójában is.

  2019.02.13.
 1. Megújul a Százszorszép Bölcsőde - 229 milliót költenek az épületre

  Székesfehérvár területén a TOP-6.2.1-16-SF1-2017-00004 azonosítószámú „Százszorszép Bölcsőde felújítása” című projekt keretében lehetőség nyílik a családbarát, munkába állást nyújtó szolgáltatás fejlesztésére. A beruházás 229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás felhasználásával valósul meg, ami az épület külső és részleges belső korszerűsítésére terjed ki.

  2019.02.06.
 2. Több mint négyszáz új parkoló épült tavaly - elkészültek a parkolóház tanulmánytervei

  A 2018-ban 411 új parkolóhely épült Székesfehérváron – mondta Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András. Ebből kiemelkedik a Vízivárosi több mint 200 férőhelyes parkoló megépítése, de több más lakótelepen és az új közösségi tereknél is történtek parkolóhelyfejlesztések. Elhangzott, hogy a Palotai úti ötszáz férőhelyes parkolóház tanulmánytervei elkészültek és már a következő közgyűlés elé kerülnek. 

  2019.01.25.
 3. Folytatódnak a faültetések - egy év alatt 1200 fát és 11.000 bokrot ültettek Fehérváron

  Pénteken a zöld beruházások témakörben folytatódott a város polgármesterének 2018-as fejlesztéseket értékelő tájékoztató sorozata. Elhangzott, hogy csak a tavalyi évben 1200 nagy körméretű fát, több mint 11.000 bokrot és cserjét telepítettek Székesfehérváron és a 170.000-et is meghaladta az elültetett virágok száma. Hamarosan pedig erdőtelepítés is kezdődik a város szélén.

  2019.01.18.
 4. Hétfőn elkezdődnek a Rendház épület felújításának előkészítő munkálatai

  Az Árpád-ház Program keretében újul meg a Szent István Király Múzeum főépülete, a Rendház. A barokk műemlék a felújítást követően országos jelentőségű kiállításnak ad helyet, és a Belváros új élményhelyszínévé válva alkalmas lesz nemzetközi tárlatok fogadására is. A javaslatot pénteken tárgyalja a közgyűlés, az előkészítő munkálatok hétfőn kezdődnek.

  2019.01.17.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek