A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 
2018.06.28. 11:44 |

A maroshegyi 4. számú Posta kialakítását az üzletközpontban 10 millió forinttal támogatta az Önkormányzat, a teljes költözés csaknem 40 millió forintba került.

Brájer Éva alpolgármester, önkormányzati képviselő és Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese tájékoztattak a beruházásról.

Maroshegy önkormányzati képviselője, Fehérvár alpolgármestere Brájer Éva elmondta, hogy több éves folyamat ért véget, melyhez a város önkormányzata tízmillió forintos támogatást nyújtott a Postának, hiszen a Maroshegyen nincs olyan városi tulajdonú ingatlan, ami alkalmas lett volna postaépületnek. "Nagyon köszönöm a város országgyűlési képviselőinek és a Postának is azt, hogy a lakók részére sokkal jobb környezetben lehet postai szolgáltatásokat nyújtani. Maroshegyi lakóként pedig pontosan tudom, hogy a Posta volt olyan kedves, hogy minden egyes postaládába bedobott egy szórólapot arról, hogy átköltözött nagyobb helyre, a Prémium Center üzletközpontba és a küldeményeket is az új postahivatalban vehetik át."

 A Magyar Posta székesfehérvári 4. számú postájának forgalma az utóbbi években megemelkedett, a városrész kinőtte a postát. A megoldás egy új helyszín lett: a Prémium Center és a Magyar Posta kötött szerződése alapján a posta június 18-tól az üzletközpontban működik tovább. 

Mindenhol öröm, ha egy új postahivatal nyílik - mondta Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese. Itt a Maroshegyen az előző hivatali épület nem volt komfortos: kicsi volt az ügyféltér, nyáron nagyon meleg volt. A mostani hely viszont a kor igényeinek megfelel és sokkal emberibb kommunikációt tesz lehetővé az ügyfelek és a Posta dolgozói között. Köszönetet mondott az önkormányzati támogatásért, majd kiemelte, hogy a beruházás mintegy negyvenmillió forintba került.

A korábbi postaépület műszakilag leromlott állapotban volt, szűkös ügyfél- és kezelőtérrel. Az új helyen lényegesen nagyobb alapterületen, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő, kulturált körülmények között várja a posta az ügyfeleket.

A nyitott pultos kialakítás és a korábbi három helyett öt munkahely nemcsak a lakók, hanem a dolgozók számára is kedvezőbb feltételeket biztosít, és az ügyfelek számára öröm, hogy a nyitvatartási idő is hosszabb lett. A posta akadálymentesen megközelíthető, így az idősebbeknek és a babakocsival, kerekesszékkel érkezőknek is könnyen elérhető.

Városfejlesztés

 1. Vízvezetékeket építenek át a Fiskális úton - öt hónapig tart a rekonstrukció

  A Fiskális út teljes keresztmetszetét érintő rekonstrukció zajlik október 1-től, elsőként a víz gerincvezetékek átépítési munkálatai kezdődnek meg. Az átépítés a Budai úti tolózáraknától a Béla úti csatlakozásig tart és várhatóan 5 hónapot vesz igénybe.

  2018.09.20.
 2. Több ütemben valósul meg a Vásárhelyi út felújítása

  A közgyűlés pénteki ülésén döntött arról, hogy több ütemre bontva valósítja meg a Vásárhelyi út felújítását. Az elkészült engedélyes tervek alapján a beruházás egymilliárd forintba kerülne, amihez csak közel 365 millió forint pályázati forrás biztosított – ezért döntött a több évre bontott, ütemezett felújítás mellett a város, ami saját forrásból valósul majd meg. 

  2018.09.15.
 3. Újabb tér újul meg a Belvárosban – tervezői tájékoztató a Bartók Béla térről

  Két ütemben – elsőként a kiszolgáló közművek tekintetében, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával – újul meg a Bartók Béla tér. A tervezők látványtervet is bemutattak, de ez még munkaanyag, a véglegesítés előtt az érdeklődő fehérváriak széles körben megismerhetik majd a Bartók Béla tér kialakítására vonatkozó terveket. A képviselőknek a tervezők tartottak bemutatót a héten.

  2018.09.13.
 4. Önkéntes nap a Tolnaiban - idén három fehérvári óvodaudvar újult meg

  A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát szerdán a Tolnai Úti Óvoda udvarán, amely szeptemberre mintegy 15 millió forintos beruházás keretében újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Brunszvik Teréz Óvodában és a Felsővárosi Óvodában is. 

  2018.09.12.
 1. Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ második üteme is

  Elkészült és Kerkay Rita kiállításával hivatalosan is megnyílt a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és Kultúrudvar második üteme. A városrészben három éve kezdték tervezni, hogy egy olyan kulturális központ kialakítását az új közösségi ház mögötti udvaron, mely sokszínű, sokfunkciójú, széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az oktatás színesítéséhez.

  2018.09.10.
 2. Megújult épületben kezdték az évet a Rákóczi Úti Óvodában is

  Közel 400 millió forintból kívül és belül is megújult a Rákóczi Utcai Óvoda épülete. Az intézmény 210 férőhellyel és 7 csoporttal kezdte meg az új nevelési évet. Teljesen felújították az elektromos- és a fűtésrendszert, kicseréltek valamennyi nyílászárót és a belső falfelületek is újak. Az megújult intézményben csütörtökön reggel a város polgármestere Cser-Palkovics András tartott bejárást.

  2018.09.06.
 3. Plusz sávval is bővítik a Széchenyi - Horváth István kereszteződést

  Munkaterület-átadással kezdődött hétfőn délután az a fejlesztés, melynek során megújul, kibővül a Széchenyi út és a Horvát István utca kereszteződése. A jövőben négy sávos lesz a belváros felé vezető oldalon, egy jobbra, kettő egyenesen, egy pedig balra, megtartva ezzel Tóváros könnyebb elérhetőségét. A fejlesztés járdákat és kerékpárutakat is érint. A kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy a terveket megvalósítsa.

  2018.09.03.
 4. Dobot Magician - újabb robotok érkeztek az Alba Innovárba

  Szeptember 3-án hétfőn az iskolával együtt az Alba Innovár második évadja is elindult. Az ipari robotok gyors térhódításával együtt pedig ide is megérkeztek Magyarországon elsőként azok a Dobot Magician típusú robotok, amikkel hatékonyan meg lehet mutatni a tényleges ipari környezetet és tökéletesen szimulálja a világ legnagyobb ipari robotjainak a működését. 

  2018.09.03.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek