A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 
2018.06.28. 11:44 |

A maroshegyi 4. számú Posta kialakítását az üzletközpontban 10 millió forinttal támogatta az Önkormányzat, a teljes költözés csaknem 40 millió forintba került.

Brájer Éva alpolgármester, önkormányzati képviselő és Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese tájékoztattak a beruházásról.

Maroshegy önkormányzati képviselője, Fehérvár alpolgármestere Brájer Éva elmondta, hogy több éves folyamat ért véget, melyhez a város önkormányzata tízmillió forintos támogatást nyújtott a Postának, hiszen a Maroshegyen nincs olyan városi tulajdonú ingatlan, ami alkalmas lett volna postaépületnek. "Nagyon köszönöm a város országgyűlési képviselőinek és a Postának is azt, hogy a lakók részére sokkal jobb környezetben lehet postai szolgáltatásokat nyújtani. Maroshegyi lakóként pedig pontosan tudom, hogy a Posta volt olyan kedves, hogy minden egyes postaládába bedobott egy szórólapot arról, hogy átköltözött nagyobb helyre, a Prémium Center üzletközpontba és a küldeményeket is az új postahivatalban vehetik át."

 A Magyar Posta székesfehérvári 4. számú postájának forgalma az utóbbi években megemelkedett, a városrész kinőtte a postát. A megoldás egy új helyszín lett: a Prémium Center és a Magyar Posta kötött szerződése alapján a posta június 18-tól az üzletközpontban működik tovább. 

Mindenhol öröm, ha egy új postahivatal nyílik - mondta Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese. Itt a Maroshegyen az előző hivatali épület nem volt komfortos: kicsi volt az ügyféltér, nyáron nagyon meleg volt. A mostani hely viszont a kor igényeinek megfelel és sokkal emberibb kommunikációt tesz lehetővé az ügyfelek és a Posta dolgozói között. Köszönetet mondott az önkormányzati támogatásért, majd kiemelte, hogy a beruházás mintegy negyvenmillió forintba került.

A korábbi postaépület műszakilag leromlott állapotban volt, szűkös ügyfél- és kezelőtérrel. Az új helyen lényegesen nagyobb alapterületen, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő, kulturált körülmények között várja a posta az ügyfeleket.

A nyitott pultos kialakítás és a korábbi három helyett öt munkahely nemcsak a lakók, hanem a dolgozók számára is kedvezőbb feltételeket biztosít, és az ügyfelek számára öröm, hogy a nyitvatartási idő is hosszabb lett. A posta akadálymentesen megközelíthető, így az idősebbeknek és a babakocsival, kerekesszékkel érkezőknek is könnyen elérhető.

Városfejlesztés

 1. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 2. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 3. A Királykút kereszteződésben kezdődik a Berényi út felújítása

  A Királykút kereszteződésben a közműkiváltásokkal kezdődik 2-3 hét múlva a Berényi út felújítása. Itt körforgalmat alakítanak ki, aminek a kivitelezése még idén be is fejeződik. A Berényi úton a Vértanú utcától a város felé pedig a csapadék- és a szennyvíz csatorna illetve az ivóvíz vezetékek cseréje történik meg ebben az évben, az utat a teljes pályaszerkezettel együtt jövő év második negyedévében fejezi be a kivitelező.

  2018.07.06.
 4. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 1. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 2. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.
 3. Szépülő fehérvári iskolák - megújul a Munkácsy és a Kodály is

  Míg a nyár folyamán kisebb munkák zajlanak a városi iskolákban, több oktatási intézményben nagyszabású felújítási munkák kezdődhetnek meg a következő tanévben. Még ebben az évben megkezdődhet a Munkácsy és a Vasvári Általános Iskola fejlesztése, a Kodályban pedig 2019-ben egy átfogó beruházás valósulhat meg.

  2018.06.28.
 4. Felújítás a Géza utcában - a héten szeretnék befejezni az aszfaltozást

  Szerdán a kopóréteket aszfaltozta a kivitelező a Orinoco Kft. a Géza utca belső szervízútján, csütörtökön pedig már a forgalmas fő közlekedési útra viszik fel az új burkolatot. Az utcában korábban megújult a járda, a csapadékvíz elvezetés is. A szegélyek javítása és a csatornafedlapok beállítása után, ha nem esik az eső péntekre elkészül mindenhol az új kopóréteg.

  2018.06.27.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek