A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 
2018.06.28. 11:44 |

A maroshegyi 4. számú Posta kialakítását az üzletközpontban 10 millió forinttal támogatta az Önkormányzat, a teljes költözés csaknem 40 millió forintba került.

Brájer Éva alpolgármester, önkormányzati képviselő és Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese tájékoztattak a beruházásról.

Maroshegy önkormányzati képviselője, Fehérvár alpolgármestere Brájer Éva elmondta, hogy több éves folyamat ért véget, melyhez a város önkormányzata tízmillió forintos támogatást nyújtott a Postának, hiszen a Maroshegyen nincs olyan városi tulajdonú ingatlan, ami alkalmas lett volna postaépületnek. "Nagyon köszönöm a város országgyűlési képviselőinek és a Postának is azt, hogy a lakók részére sokkal jobb környezetben lehet postai szolgáltatásokat nyújtani. Maroshegyi lakóként pedig pontosan tudom, hogy a Posta volt olyan kedves, hogy minden egyes postaládába bedobott egy szórólapot arról, hogy átköltözött nagyobb helyre, a Prémium Center üzletközpontba és a küldeményeket is az új postahivatalban vehetik át."

 A Magyar Posta székesfehérvári 4. számú postájának forgalma az utóbbi években megemelkedett, a városrész kinőtte a postát. A megoldás egy új helyszín lett: a Prémium Center és a Magyar Posta kötött szerződése alapján a posta június 18-tól az üzletközpontban működik tovább. 

Mindenhol öröm, ha egy új postahivatal nyílik - mondta Forrai Péter, a Magyar Posta Zrt. lakossági vezérigazgató-helyettese. Itt a Maroshegyen az előző hivatali épület nem volt komfortos: kicsi volt az ügyféltér, nyáron nagyon meleg volt. A mostani hely viszont a kor igényeinek megfelel és sokkal emberibb kommunikációt tesz lehetővé az ügyfelek és a Posta dolgozói között. Köszönetet mondott az önkormányzati támogatásért, majd kiemelte, hogy a beruházás mintegy negyvenmillió forintba került.

A korábbi postaépület műszakilag leromlott állapotban volt, szűkös ügyfél- és kezelőtérrel. Az új helyen lényegesen nagyobb alapterületen, modern, a mai kor követelményeinek megfelelő, kulturált körülmények között várja a posta az ügyfeleket.

A nyitott pultos kialakítás és a korábbi három helyett öt munkahely nemcsak a lakók, hanem a dolgozók számára is kedvezőbb feltételeket biztosít, és az ügyfelek számára öröm, hogy a nyitvatartási idő is hosszabb lett. A posta akadálymentesen megközelíthető, így az idősebbeknek és a babakocsival, kerekesszékkel érkezőknek is könnyen elérhető.

Városfejlesztés

 1. Tavasz végére készülhet el a Corvinus székesfehérvári campusának B épülete

  Várhatóan 2019 májusában készülhet el a Székesfehérvári Campus B épületének felújítása a Corvinus Egyetemen. A beruházás, amely az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukcióját foglalja magába, jelenleg 50%-os készültségi szinten van. A közel kétezer négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek és a campus könyvtárának is helyet ad majd.

  2018.11.14.
 2. Faültetés a Felsővárosban - Ostorfa sort telepítettek szerdán a Királykúton

  A Királykúton az elöregedett és beteg nyárfák helyére 16, az átlagosnál jóval nagyobb, 20-25cm körméretű ostorfát telepített a Városgondnokság szerdán. Ezek a fajták rendkívül jól bírják a városi klímát és viszonylag gyors növekedésűek. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül idén ősszel és kora tavasszal a fehérvári közterületekre. 

  2018.11.14.
 3. Fejlesztések a fehérvári fogorvosi ügyeleten - új fogászati széket vásárolt a város

  Egy új fogászati szék és a hozzá tartozó eszközök kerültek az Orvosok Házában található fogászati ügyeletre. A mintegy hatmillió forintba kerülő eszközt városi forrásból szerezte be a Humán Szolgáltató Intézet. A város polgármestere elmondta, hogy tárgyalnak arról a város fogorvosaival, hogy minél több helyen modern körülmények várják a betegeket Székesfehérváron.

  2018.11.13.
 4. Kerékpáros fejlesztések idén és jövőre Székesfehérváron

  Idén és jövőre mintegy 14 km új kerékpárút és kerékpáros nyomvonal épül városszerte. Még idén elkészül az Alvinci, a Dési, a Segesvári, a Cserkész és a Kertalja utcákban a kerékpáros nyomvonal, jövőre pedig a Gáz utcában, a Széna téren, a Mikszáth Kálmán utcában, a Kiskút útján és Berényi úton is új kerékpárúton közlekedhetünk majd.

  2018.11.12.
 1. Csütörtökön már a kopóréteget aszfaltozták a Bajmóci utcában

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében hamarosan befejeződik az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kap, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcának megújult a csapadékvízelvezetési rendszere is. 

  2018.11.08.
 2. Több mint hatszáz fát és nyolcezer cserjét telepítenek idén ősszel Fehérváron

  Elkezdte a Városgondnokág az őszi a faültetéseket. Székesfehérváron összesen 617 darab díszfát telepítenek ősszel és kora tavasszal. A fák mellett pedig 7903 tő díszcserjét és 413 örökzöld növényt ültetnek számos helyszínen. Összesen mintegy kilencezer tő fás szárú növény kerül a fehérvári közterületekre. Egy szezon alatt ennyi növényt még soha nem ültetettek Székesfehérváron.

  2018.11.08.
 3. Többsávos, lámpás körforgalommá alakítják az Auchan csomópontot

  Székesfehérvár országgyűlési képviselője Vargha Tamás Facebook oldalán számolt be arról, hogy a szaktárca elrendelte az Auchan körforgalom jelzőlámpákkal ellátott, többsávú körforgalommá való alakítása terveinek elkészítését. Mint írja „nagy szükség van erre a beruházásra városunk közlekedése szempontjából.”

  2018.11.07.
 4. Ötvennél is több parkolót építenek és 18 fát ültetnek a színház mögött

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében a munkaterület-átadással elkezdődött a Dr. Koch László utcában az új 53 férőhelyes parkoló építése, a színház mögötti, jelenleg kerítéssel határolt murvás területen. A parkolóépítéssel 18 nagy körméretű, előnevelt fát is ültetnek

  2018.11.06.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek