A Szent Efrém Férfikar adott Fehérváron térzenei koncerteket vasárnap

Három szabadtéri koncert erejéig Székesfehérvárra látogatott a Magyar Örökség-díjas Szent Efrém Férfikar vasárnap. A Liszt Ferenc-díjas Bubnó Tamás által alapított együttes az Almássy telepi Krisztus Király Plébánia udvarán, a Civil Központnál, majd a Rác utcában adott ízelítőt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségéből, barátaik a Vox Mirabilis Kamarakórus közreműködésével.
2020.05.17. 15:07 |

„A Vox Mirabilis Kamarakórus és a Szent Efrém Férfikar már hosszú évek óta barátságot ápol egymással, kitartunk egymás mellett jóban-rosszban.

fotó: Zemlényi János

Évente több közös koncertünk is van, tudjuk egymás dalait, ebből adtunk ízelítőt a fehérvári közönségnek ezen a vasárnapon.” - mondta Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya, a koncert szervezője.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériumának van egy programja, amely köztéri koncertek megtartását teszi lehetővé. Ez a program az utóbbi két hónapban leállt, ám a szabályok enyhülése lehetőséget biztosított arra, hogy folytassuk ezt a programot.

Örömmel jöttünk, lenne vagy lett volna másik koncertünk is - júniusban - Fehérváron, ám még nem tudni, hogy lesz-e lehetőség megtartani.

Nagyon bízunk benne, hogy a templomi koncert megrendezhető lesz, kétszáz fő alatt, többet nem is nagyon bírna el a helyszín.” - emelte ki Bubnó Lőrinc, a Szent Efrém Férfikar ügyvezetője.

Fehérvári színes

 1. Pillants a jövőbe! - nyári táborok a Titkok Házában

  Kedvezményes napközis táborok indulnak a nyár folyamán a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban Székesfehérváron. Kétféle tábort is indítanak a szervezők, az egyikben a csillagokkal, a másikban a 21. század tudományos és technikai eredményeivel ismerkedhetnek a diákok játékos formában.

  2020.06.03.
 2. Tizedszer is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa Horgászverseny

  Sikerrel lezajlott az idén is a pünkösdhétfőn tartott Savanyú Emlékkupa. A Red-Blue Devils horgászversenyén szép időben, jó hangulatban egyéni és páros kategóriában ragadtak botot a résztvevők – számoltak be a szervezők. A verseny egykori szurkolótársuknak, Németh „Savanyú” Zoltánnak állít emléket.

  2020.06.03.
 3. Szűcsinger - Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs estje szombaton a Petz Sörözőben

  Június 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik a zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú másfél órás előadása a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Belépő: 2000 Ft. Jegyek elővételben a pultban, 75 számozott ülőhely, helyfoglalás érkezési sorrendben.

  2020.06.02.
 4. Napközis táborok a Bregyóban – nyolc turnusra lehet jelentkezni!

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.06.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V