A székesfehérvári Mátó Sára az év junior atlétanője

A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gálán díjazta az év legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtott versenyzőit. Az ARAK két kiválósága is elismerésben részesült. Takács Boglárka országos csúcsai, és a junior EB nyolcadik helyével került értékelésre. Mátó Sára lett 2019. év junior atlétanője.
2019.11.30. 19:45 |

Az elmúlt időszakban az atlétika nem az eredményekkel került a híradások fókuszába. A héten mindenki szempontjából sikeresen lezárult időszakot követően, ismét a teljesítményeket ünnepelhettük. A MASZ évzáró gáláján emelkedett hangulatban sikerült az év teljesítményeit feleleveníteni. Az ARAK nemzetközi szinten is sikeres versenyzői nagyban hozzájárultak a magyar atlétika sikereihez. Mátó Sára országos rekorddal nyert ezüstérmet az U20-as Európa Bajnokságon, így a legeredményesebb magyar versenyzőként térhetett haza a kontinensviadalról. 2019-ben az év junior atlétanője Mátó Sára. Edzője Tölgyesi Előd.

Az EB nyolcadik Takács Boglárka is többször javított országos csúcsot. Varga Tamás sprintere a fedett pályás 60 méteren és 200 méteren is a rekorder. Idén csak az ARAK két díjazott atlétanője javított junior magyar csúcsot. Kettejükön kívül a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon több fehérvári atléta is szeretne indulni.

Sport

 1. Andrew Yogan triplázott, a Volán simán verte a Grazot

  A vendég graziak szereztek vezetést az EBEL vasárnapi fehérvári meccsén, de jól reagált a Hydro Fehérvár AV19, és a mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével a végére simává tette győzelmét. Pedig több mint kétszer annyit lőttek kapura a graziak, mint a Volán, Ouzas kapus remekése is kellett a sikerhez.

  2019.12.08.
 2. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 3. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 4. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak