A székesfehérvári Mátó Sára az év junior atlétanője

A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gálán díjazta az év legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtott versenyzőit. Az ARAK két kiválósága is elismerésben részesült. Takács Boglárka országos csúcsai, és a junior EB nyolcadik helyével került értékelésre. Mátó Sára lett 2019. év junior atlétanője.
2019.11.30. 19:45 |

Az elmúlt időszakban az atlétika nem az eredményekkel került a híradások fókuszába. A héten mindenki szempontjából sikeresen lezárult időszakot követően, ismét a teljesítményeket ünnepelhettük. A MASZ évzáró gáláján emelkedett hangulatban sikerült az év teljesítményeit feleleveníteni. Az ARAK nemzetközi szinten is sikeres versenyzői nagyban hozzájárultak a magyar atlétika sikereihez. Mátó Sára országos rekorddal nyert ezüstérmet az U20-as Európa Bajnokságon, így a legeredményesebb magyar versenyzőként térhetett haza a kontinensviadalról. 2019-ben az év junior atlétanője Mátó Sára. Edzője Tölgyesi Előd.

Az EB nyolcadik Takács Boglárka is többször javított országos csúcsot. Varga Tamás sprintere a fedett pályás 60 méteren és 200 méteren is a rekorder. Idén csak az ARAK két díjazott atlétanője javított junior magyar csúcsot. Kettejükön kívül a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon több fehérvári atléta is szeretne indulni.

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak