Jövőre, veled, ugyanitt - a sportlövészet volt az egyik legnépszerűbb program

Eredményhirdetéssel zárult a Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége által szervezett sportlövészet csütörtökön délelőtt a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A szövetség valamennyi turnusban bekapcsolódott a tábor programjába, versenyt is hirdetve a gyerekek körében. A hathetes tábor holnap ér véget. 
2017.08.10. 12:44 |

A július 3-i kezdés óta hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak sportolási lehetőségeket, gazdag kézműves programokat, intézmény-látogatásokat és strandolást. Több száz gyermek vett részt a táborban, a legtöbben egy-két turnus erejéig, 22 gyerek viszont a teljes hat hetet végigvakációzta a Bregyóban. A tábor térítési költsége idén is megegyezett a mindenkori napközis térítési díjjal, 100 gyermek teljes, 138 pedig ötven százalékos támogatásban részesült.%%GALLERY45871%%A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége évek óta bekapcsolódik a programba, idén is valamennyi turnusban jelen voltak a sportlövészetet oktató szakemberek. A foglalkozásokon tíz évesnél idősebb gyerekek vehettek részt például légpuskával, légpisztollyal, de sok tanár és felügyelő is kipróbálta a sportágat. – fogalmazott Antal László, a szövetség elnöke.

Az iskolások körében versenyt is hirdettek, melynek eredményhirdetését ma délelőtt tartották. A lányok közül Bihari Júlia az első, Füzér Rebeka a második, Füzér Ottília a harmadik helyen végzett. A fiúknál Fodor Ádám teljesített a legjobban, őt követi Párkányi Ábel a második, míg Kozma Márk a harmadik legjobb eredménnyel. Kitartó teljesítményéért emléklapot kapott Andrási Benedek, Kerekes Kristóf és Somogyi Gergő.

A sportlövészet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg. Az eredményhirdetésen Östör Annamária úgy fogalmazott: a lövészet a tábori programok üde színfoltja volt, és fontos is, hiszen koncentrációra, fegyelemre tanítja a gyerekeket. Viza Attila hozzátette: örömére szolgált, hogy támogatásával segítette a programok megvalósítását, egyben köszönetét fejezte ki a szervezőknek.

Fehérvári színes

 1. Így ismerte meg a világ a Mohai Ágnest – a forrás történetéről nyílt kiállítás

  Egy kis Fejér megyei falu ásványvizének diadalútját mutatja be a világhírig a "Mohai Ágnes forrás története" című kiállítás, ahol tárgyi és képi emlékeket is bőséggel láthatunk. A Fejér Megyei Művelődési Központban bemutatott tárlatot az intézmény és a Terepjárók Diáksport és Kulturális Egyesület szervezte a Víz Világnapja alkalmából Pintér József, az egyesület tagjának gyűjteményéből.

  2018.03.21.
 2. Erőműbejárás és városjáró vetélkedő a Távhőszolgáltatás Napján

  A Széphő Zrt. ebben az évben is érdekes programokkal készül a Távhőszolgáltatás Napjára: két helyszínen is erőműbejárásra várják az érdeklődőket, a kisebb gyerekeknek kreatív pályázatot, a nagyobbaknak izgalmas, városjáró vetélkedőt hirdetnek április 20-ára.

  2018.03.21.
 3. Tavaszköszöntő túra Pátkán - a Királyberek természeti értékeit mutatják be

  Március 31-én szombaton egy kellemes séta keretén belül kereshetjük meg a Natura 2000-es védelem alatt álló Királyberek ébredező tavaszi virágait, a fekete kökörcsint, az apró nőszirmot és a cseh tyúktaréjt. Megismerkedhetünk a grániton lerakódott löszön élő növény-társulásokkal, az itt fészkelő madarakkal, a hely különlegességével.

  2018.03.21.
 4. Szemelvények Csala történetéből – könyvbemutató lesz a Picur büfében

  Március 23-án, pénteken 16 órakor mutatják be Varró Ferenc „Szemelvények Csala történetéből” című kötetét Székesfehérvár-Csalán, a Picur büfében (Fő út 1/a). A könyvet Dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója mutatja mutatja be, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.03.20.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek