Jövőre, veled, ugyanitt - a sportlövészet volt az egyik legnépszerűbb program

Eredményhirdetéssel zárult a Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége által szervezett sportlövészet csütörtökön délelőtt a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A szövetség valamennyi turnusban bekapcsolódott a tábor programjába, versenyt is hirdetve a gyerekek körében. A hathetes tábor holnap ér véget. 
2017.08.10. 12:44 |

A július 3-i kezdés óta hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak sportolási lehetőségeket, gazdag kézműves programokat, intézmény-látogatásokat és strandolást. Több száz gyermek vett részt a táborban, a legtöbben egy-két turnus erejéig, 22 gyerek viszont a teljes hat hetet végigvakációzta a Bregyóban. A tábor térítési költsége idén is megegyezett a mindenkori napközis térítési díjjal, 100 gyermek teljes, 138 pedig ötven százalékos támogatásban részesült.%%GALLERY45871%%A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége évek óta bekapcsolódik a programba, idén is valamennyi turnusban jelen voltak a sportlövészetet oktató szakemberek. A foglalkozásokon tíz évesnél idősebb gyerekek vehettek részt például légpuskával, légpisztollyal, de sok tanár és felügyelő is kipróbálta a sportágat. – fogalmazott Antal László, a szövetség elnöke.

Az iskolások körében versenyt is hirdettek, melynek eredményhirdetését ma délelőtt tartották. A lányok közül Bihari Júlia az első, Füzér Rebeka a második, Füzér Ottília a harmadik helyen végzett. A fiúknál Fodor Ádám teljesített a legjobban, őt követi Párkányi Ábel a második, míg Kozma Márk a harmadik legjobb eredménnyel. Kitartó teljesítményéért emléklapot kapott Andrási Benedek, Kerekes Kristóf és Somogyi Gergő.

A sportlövészet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg. Az eredményhirdetésen Östör Annamária úgy fogalmazott: a lövészet a tábori programok üde színfoltja volt, és fontos is, hiszen koncentrációra, fegyelemre tanítja a gyerekeket. Viza Attila hozzátette: örömére szolgált, hogy támogatásával segítette a programok megvalósítását, egyben köszönetét fejezte ki a szervezőknek.

Fehérvári színes

 1. FEZEN 2018 - nem csak zenével várja látogatóit a fesztivál

  A Grammy-díjas Pitbull, a különleges turnéjával visszatérő Helloween, az örök fesztiválkedvenc The Prodigy és a nagy klasszikus Mr Big mellett még több mint 100 fellépő gondoskodik a kiváló zenei élményről idén a FEZEN-en. De a július 25-én szerdán kezdődő székesfehérvári fesztivál idén sem csak a zenéről szól.

  2018.07.20.
 2. Mozgó történelem – szombaton megint láthatjuk az óriásbábokat a belvárosban

  Szombaton ismét „királykodás” lesz Székesfehérvár Belvárosában. Folytatódik a Székesfehérvári Királyi Napokat népszerűsítő programsorozat a történelmi óriásbábok felvonulásával és hagyományőrzők közreműködésével. 

  2018.07.20.
 3. Ütős Fesztivált rendeznek a hétvégén Agárdon

  Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon. Az első Ütős Fesztivált szintén a Velencei-tónál, a Velence Korzón rendezték meg két éve, tavaly költözött át a rendezvény az agárdi szabadstrandra.

  2018.07.20.
 4. Panoráma buszos kirándulással zárta az évadot a Nosztalgia Egyesület

  Évadzáró buszos kiránduláson vettek részt csütörtökön a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület tagjai, akik Székesfehérvár egyik új "turisztikai látványosságával", a felújított retro Ikarus panoráma busszal menek a Velencei-tó körül.

  2018.07.19.
 1. Egész nyáron látogatható a Patikamúzeum Kertészkedő szerzetesek című tárlata

  Szeptember 2-ig tekinthető meg a a Fekete Sas Patikamúzeum Kertészkedő szerzetesek című kiállítása, amely a török hódoltság után városunkban is letelepedő jezsuiták tevékenységeivel foglalkozik, valamint, a barokk évhez kapcsolódik. A rendházkerteket bemutató tárlat a Patikamúzeumban és a Rendház épület udvarán is várja az érdeklődőket.

  2018.07.19.
 2. Jövő héten FEZEN - több mint 100 fellépővel várják a látogatókat

  Jövő héten szerdán nyitnak ki a FEZEN fesztivál kapui, hogy négy napon át több mint száz fellépővel szórakoztassák a fehérváriakat és a távolabbról érkezőket. A szervezők naponta 15 ezer embert várnak a First Field környékén kialakított fesztiválhelyszínre.

  2018.07.19.
 3. A kedvezőtlen időjárás miatt július 25-re, jövő szerdára halasztották a salsa jamet

  A szerdán 19 órára meghirdetett salsa jam a rossz időre való tekintettel elmarad, helyette július 25-én, jövő szerdán 19 órakor várják nyári utcatáncra a mozogni vágyókat a Sörcasino Pub & Bar terasza elé.

  2018.07.18.
 4. Virtuális séta Fehérváron - képeslapokról mutatkoztak be a város nevezetességei

  „A város nevezetességei képeslapokon” címmel fehérvári virtuális sétára hívta az érdeklődőket a Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti Csoportja szerdán, az intézmény Oskola utcai épületébe. Az eseményen Farkas Edit, Hajdu Hajnalka és Hraskáné Halász Tünde kalauzolták az érdeklődőket, bemutatva Székesfehérvár közismert és rejtett kincseit. A rendezvényen a Frim Jakab Szakosított Otthon lakói is részt vettek.

  2018.07.18.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek