Jövőre, veled, ugyanitt - a sportlövészet volt az egyik legnépszerűbb program

Eredményhirdetéssel zárult a Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége által szervezett sportlövészet csütörtökön délelőtt a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A szövetség valamennyi turnusban bekapcsolódott a tábor programjába, versenyt is hirdetve a gyerekek körében. A hathetes tábor holnap ér véget. 
2017.08.10. 12:44 |

A július 3-i kezdés óta hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak sportolási lehetőségeket, gazdag kézműves programokat, intézmény-látogatásokat és strandolást. Több száz gyermek vett részt a táborban, a legtöbben egy-két turnus erejéig, 22 gyerek viszont a teljes hat hetet végigvakációzta a Bregyóban. A tábor térítési költsége idén is megegyezett a mindenkori napközis térítési díjjal, 100 gyermek teljes, 138 pedig ötven százalékos támogatásban részesült.%%GALLERY45871%%A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége évek óta bekapcsolódik a programba, idén is valamennyi turnusban jelen voltak a sportlövészetet oktató szakemberek. A foglalkozásokon tíz évesnél idősebb gyerekek vehettek részt például légpuskával, légpisztollyal, de sok tanár és felügyelő is kipróbálta a sportágat. – fogalmazott Antal László, a szövetség elnöke.

Az iskolások körében versenyt is hirdettek, melynek eredményhirdetését ma délelőtt tartották. A lányok közül Bihari Júlia az első, Füzér Rebeka a második, Füzér Ottília a harmadik helyen végzett. A fiúknál Fodor Ádám teljesített a legjobban, őt követi Párkányi Ábel a második, míg Kozma Márk a harmadik legjobb eredménnyel. Kitartó teljesítményéért emléklapot kapott Andrási Benedek, Kerekes Kristóf és Somogyi Gergő.

A sportlövészet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg. Az eredményhirdetésen Östör Annamária úgy fogalmazott: a lövészet a tábori programok üde színfoltja volt, és fontos is, hiszen koncentrációra, fegyelemre tanítja a gyerekeket. Viza Attila hozzátette: örömére szolgált, hogy támogatásával segítette a programok megvalósítását, egyben köszönetét fejezte ki a szervezőknek.

Fehérvári színes

 1. „Mars a Marsra” - csillagászati előadás A Szabadművelődés Házában kedden

  Október 24-én, kedden “Mars a Marsra” címmel csillagászati előadás lesz A Szabadművelődés Házában. A 17:30-kor kezdődő eseményen Horvai Ferenc, űrkutató-csillagász, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezető tanácsosa mutatja be a vörös bolygót, és a Mars-utazás lehetséges fázisait. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóba.

  2017.10.24.
 2. Premier előtti filmekkel indul a Cinema City Filmünnep Fehérváron is

  A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet, köztük négy premiert és hatot premier előtt nézhet meg a közönség október 26. és 29. között a mozihálózat fővárosi és vidéki termeiben. A Budapest Noir rendezőjével és a film szereplőivel, Kolovratnik Krisztiánnal, Tenki Rékával, Dobó Katával Székesfehérváron is találkozhatunk.

  2017.10.23.
 3. Párizsból, Teleki Blanka sírjától egészen Fehérvárig futottak a telekisek

  Teleki Blanka halálának 155. évfordulója alkalmából Párizsból, Teleki Blanka sírjától indulnak a váltófutással a telekisek. Huszonnégy futó és tizenhat kerékpáros tette meg Párizstól Fehérvárig az összesen 1660 kilométeres távot. Szombaton délben érkeztek meg Székesfehérvárra. 

  2017.10.21.
 4. Konferencia és kötetbemutató a Hetedhét Játékmúzeumban

  Játék és közösség címmel rendezi meg éves konferenciáját október 26-án, csütörtökön a Hetedhét Játékmúzeum, Moskovszky Évára emlékezve. Az intézmény fennállásának ötödik évfordulójára szervezett, egész napos program keretében mutatják be az elmúlt esztendők konferencia-előadásait tartalmazó kötetet, és ismét lesznek színvonalas szakmai előadások.

  2017.10.20.
 1. Közösen báloztak a fehérvári felsőoktatási intézmények hallgatói

  A II. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabálon a város felsőoktatási intézményeibe járó hallgatók találkozhattak egymással a Magyar Királyban. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, a Kodolányi János Főiskola, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói számára immáron másodszor szervezték meg a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált. 

  2017.10.19.
 2. Szövő szakmai napra invitál a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

  Szövő szakmai napra invitálja az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete október 28-án, szombaton. A téma ezúttal a szádfával történő szalagszövés és a mintázás lesz. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet október 23-ig, hétfőig lehet megtenni.

  2017.10.18.
 3. Általános iskolások jelentkezhetnek a HEROSZ szavalóversenyére

  A HEROSZ szavalóversenyt hirdet általános iskolásoknak, amin állatokról szóló verssel indulhatnak a résztvevők, illetve első osztályosoknál elfogadnak rövid mesét is. A verseny november 17-én, pénteken 14 órától lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban, jelentkezni november 10-ig lehet.

  2017.10.18.
 4. November 1-jéig lehet csónakázni, kajakozni és kenuzni a Csónakázó-tavon

  A kedvező őszi időjárás és a sok érdeklődő miatt meghosszabbítják a szezont a Csónakázó-tavon. November 1-jéig lehet igénybe venni a csónakokat, kajakokat és kenukat. Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával hétköznapokon 10 és 14 óra között az iskolai és óvodai csoportok ingyenesen kipróbálhatják a vízi sporteszközöket, előzetes bejelentkezés alapján.

  2017.10.17.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek