Jövőre, veled, ugyanitt - a sportlövészet volt az egyik legnépszerűbb program

Eredményhirdetéssel zárult a Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége által szervezett sportlövészet csütörtökön délelőtt a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A szövetség valamennyi turnusban bekapcsolódott a tábor programjába, versenyt is hirdetve a gyerekek körében. A hathetes tábor holnap ér véget. 
2017.08.10. 12:44 |

A július 3-i kezdés óta hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak sportolási lehetőségeket, gazdag kézműves programokat, intézmény-látogatásokat és strandolást. Több száz gyermek vett részt a táborban, a legtöbben egy-két turnus erejéig, 22 gyerek viszont a teljes hat hetet végigvakációzta a Bregyóban. A tábor térítési költsége idén is megegyezett a mindenkori napközis térítési díjjal, 100 gyermek teljes, 138 pedig ötven százalékos támogatásban részesült.%%GALLERY45871%%A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége évek óta bekapcsolódik a programba, idén is valamennyi turnusban jelen voltak a sportlövészetet oktató szakemberek. A foglalkozásokon tíz évesnél idősebb gyerekek vehettek részt például légpuskával, légpisztollyal, de sok tanár és felügyelő is kipróbálta a sportágat. – fogalmazott Antal László, a szövetség elnöke.

Az iskolások körében versenyt is hirdettek, melynek eredményhirdetését ma délelőtt tartották. A lányok közül Bihari Júlia az első, Füzér Rebeka a második, Füzér Ottília a harmadik helyen végzett. A fiúknál Fodor Ádám teljesített a legjobban, őt követi Párkányi Ábel a második, míg Kozma Márk a harmadik legjobb eredménnyel. Kitartó teljesítményéért emléklapot kapott Andrási Benedek, Kerekes Kristóf és Somogyi Gergő.

A sportlövészet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg. Az eredményhirdetésen Östör Annamária úgy fogalmazott: a lövészet a tábori programok üde színfoltja volt, és fontos is, hiszen koncentrációra, fegyelemre tanítja a gyerekeket. Viza Attila hozzátette: örömére szolgált, hogy támogatásával segítette a programok megvalósítását, egyben köszönetét fejezte ki a szervezőknek.

Fehérvári színes

 1. Görög táncház lesz A Szabadművelődés Házában a Taverna Együttessel

  Január 27-én, szombaton görög táncház lesz A Szabadművelődés Házában a Taverna Görög Népzenei Együttessel. A 20 órakor kezdődő esten Gábor Ferenc tanít táncokat az érdeklődőknek. Az estre a belépés díjtalan.

  2018.01.16.
 2. Magbörze lesz szerdán este a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban

  Szerdán este 18 órakor magbörzét szervez a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a "VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány. A tagok elviszik a felkínálható magkészletüket, melyek között különleges növények szaporítóanyagai is megtalálhatók lesznek. A rendezvényre minden kertbarátot szeretettel várnak!

  2018.01.16.
 3. Nagycsoportos ovisokat és szüleiket várják a Németh László Iskolában

  A Németh László Általános Iskolában, január 17-én, szerdán délután ötkor szülőknek tartanak fórumot a tanórákon kívüli foglalkozásokról és közben különböző játékokkal gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról. Szeretettel várják az érdeklődőket a szerdai találkozóra, illetve az ezt követő programokra is. A sorozat február 14-én, március 7-én és 21-én, illetve április 11-én folytatódik.

  2018.01.16.
 4. Székesfehérvári Légifotó Nap lesz a Geoinformatikai Intézetben

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület és a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság közösen szervezi meg február 7-én a Székesfehérvári Légifotó Napot február 7-én.

  2018.01.16.
 1. Lencsés Rita gyógynövény-szakértő előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Január 21-én, vasárnap 15 órakor „Belső ellenség - harc a paraziták ellen” címmel Lencsés Rita, gyógynövény-szakértő tart interaktív előadást a Fekete Sas Patikamúzeumban. Részvételi díj: 250 forint. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.01.15.
 2. Folytatódik Dr. Pécsi Rita a „Nevelés az élet szolgálata” című előadás-sorozata

  Január 22-én, hétfőn 17.30 órakor folytatódik Dr. Pécsi Rita, neveléskutató „Nevelés az élet szolgálata” című előadás-sorozata a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Ekkor pótolják a szakember novemberben elmaradt programját. A pedagógusoknak és szülőknek szóló előadás ezúttal „A média lehetőségei és veszélyei nevelő szemmel” címet viseli. A belépődíj 800 forint, pedagógusoknak 2,5 kreditpont szerezhető.

  2018.01.15.
 3. Fehérvári bormustra a Szent István teremben

  A III. Nagy Fehérvári Bormustra volt szombaton kora este a Szent István Művelődési Házban. A 2018-as esztendő első székesfehérvári boros eseményére Magyarország 12 borvidékének 20 borásza hozta el közel 100 borát.

  2018.01.14.
 4. Jégszobrász és utcazene a Távírdában - sokan voltunk az esőben is

  Szombaton délelőtt a megújult Távírda utcában színes avatóünnepséget rendeztek és az üzletek rendkívüli akciókkal vártak mindenkit illetve az eső ellenére a szabadtéri programokon is szép számmal voltak. A Band of StreetS zenéje és a jégszobrászat sokakat vonzott a megújult utcába.

  2018.01.13.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek