Szurkolói ankétot rendeztek a fehérvári hokisok

Találkozóra, könnyed beszélgetésre invitálta a Fehérvár AV19 SC a klub szurkolóit. A Volán-szimpatizánsok kérdéseire Gál Péter Pál elnök, Fekti István, az Ifjabb Ocskay Gábor Akadémia sportigazgatója, Kóger Dániel játékos és Szélig Viktor general menedzser válaszolt. Bejelentették, hogy november 24-i Medvescak Zagreb elleni mérkőzés előtt a Volán SC első bajnoki meccsének negyven éves jubileuma előtt tiszteleg a klub.
2017.11.08. 07:05 |
Eltelt a bajnokság egyharmada, a hagyományoknak megfelelően a klub ankétra invitálta a szurkolókat. Az időzítés jobb nem is lehetett volna, hiszen három sikerrel megvívott EBEL- mérkőzés után várták a fehérvári jégkorong szerelmeseit a Vörösmarty Színház kávézójába.  A szurkolók a Fehérvár AV19 tizenegyedik EBEL-szezonjáról, a nehézségekről, az utóbbi időszak sikereiről és az öltözői hangulatról is kérdezték a klub képviselőit. Ugyanakkor a megjelentek arra is kíváncsiak voltak mit jelent a klub életében az új aranyfokozatú támogató, a MOL megjelenése.
"Egy szép dózist kaptunk "üzemanyagból", de ezzel még nincs tele a tank" - hangsúlyozta Gál Péter Pál a klub elnöke. "Ugyanakkor továbbra is elsődleges cél, hogy a válogatott játékosok jégen legyenek, és az akadémián pallérozódó fiatalok is kapjanak lehetőséget. Őket egészítik ki a légiósok. Egy zsoldosválogatott nem szolgálná a klub céljait."

Az EBEL-csapat szerepléséről Szélig Viktor elmondta, erősebbé vált a bajnokság és nagyon nehéz sorozatban mérkőzéseket nyerni. Bíznak a sikeres folytatásban és nem csak az osztrák bajnokságban, hanem a Visegrád Kupában, amelyben november 14-én, kedden a Nyitra elleni elődöntő első mérkőzését játszák a fehérváriak. "Minél messzebb szeretnénk jutni a Visegrád Kupában, az augusztusi meccseket a felkészülésnek szenteltük, de a legjobb négybe jutva szeretnénk minél tovább menetelni a sorozatban. Több játékos is a válogatottban szerepel a hétvégén, de reméljük olyan pozitívan tudunk kikorcsolyázni a Nyitra ellen, mint ahogy az elmúlt három meccset zártuk".
A Fehérvár AV19 SC-nél természetesen továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra. "A fejlődés letéteményese a Titánok együttese és remélhetőleg a jövőben egyre több tehetséges fiatalt tudhat soraiban a csapat" - hangsúlyozta Fekti István. "Az elmúlt hét-nyolc évnek köszönhetően már eljutottunk arra a szintre, hogy hat-kilenc játékos már szerepet kap az EBEL-csapatban. A Titánoknál pedig a légiósok mellett csak olyan jégkorongozó van, aki az akadémián nevelkedett. A következő évek feladata az, hogy a 16-20 éves korosztályban megtaláljuk azokat a játékosokat, akiket be lehet építeni előbb a Titánokba majd az EBEL-ben szereplő együttesbe".

Jó hír, hogy jövő héten visszatérhet a szeptember közepén oldalszalag szakadást szenvedett Kóger Dániel. "Több mint két hete jégen vagyok, ha minden jól megy jövő héten már játszom, ha Benoit Laporte vezetőedző is úgy gondolja, már a keddi mérkőzésen visszatérhetek" - mondta a szurkolók kérdésére a csapatkapitány. "Nem volt elégedett a társaság a szezonkezdettel, igyekeztünk minél többet tenni azért, hogy ez megváltozzon. Nem volt pánik az öltözőben, hittünk abban, hogy ha tovább dolgozunk meg lesz az eredménye. Láttam a fiúkat az edzéseken, nagyon odatették magukat. Sokkal nagyobb erőt érzünk magunkban, mint tavaly".

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke bejelentette, hogy a klub a november 24-én sorra kerülő Medvescak Zágráb elleni találkozót megelőzően a Volán SC első bajnoki mérkőzésének emléke előtt tiszteleg majd. Az ünnepi pillanatokra meghívják a csapat tagjait. A Volán SC 1977 november 16-án játszotta le első bajnoki mérkőzését.

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak