Szurkolói ankétot rendeztek a fehérvári hokisok

Találkozóra, könnyed beszélgetésre invitálta a Fehérvár AV19 SC a klub szurkolóit. A Volán-szimpatizánsok kérdéseire Gál Péter Pál elnök, Fekti István, az Ifjabb Ocskay Gábor Akadémia sportigazgatója, Kóger Dániel játékos és Szélig Viktor general menedzser válaszolt. Bejelentették, hogy november 24-i Medvescak Zagreb elleni mérkőzés előtt a Volán SC első bajnoki meccsének negyven éves jubileuma előtt tiszteleg a klub.
2017.11.08. 07:05 |
Eltelt a bajnokság egyharmada, a hagyományoknak megfelelően a klub ankétra invitálta a szurkolókat. Az időzítés jobb nem is lehetett volna, hiszen három sikerrel megvívott EBEL- mérkőzés után várták a fehérvári jégkorong szerelmeseit a Vörösmarty Színház kávézójába.  A szurkolók a Fehérvár AV19 tizenegyedik EBEL-szezonjáról, a nehézségekről, az utóbbi időszak sikereiről és az öltözői hangulatról is kérdezték a klub képviselőit. Ugyanakkor a megjelentek arra is kíváncsiak voltak mit jelent a klub életében az új aranyfokozatú támogató, a MOL megjelenése.
"Egy szép dózist kaptunk "üzemanyagból", de ezzel még nincs tele a tank" - hangsúlyozta Gál Péter Pál a klub elnöke. "Ugyanakkor továbbra is elsődleges cél, hogy a válogatott játékosok jégen legyenek, és az akadémián pallérozódó fiatalok is kapjanak lehetőséget. Őket egészítik ki a légiósok. Egy zsoldosválogatott nem szolgálná a klub céljait."

Az EBEL-csapat szerepléséről Szélig Viktor elmondta, erősebbé vált a bajnokság és nagyon nehéz sorozatban mérkőzéseket nyerni. Bíznak a sikeres folytatásban és nem csak az osztrák bajnokságban, hanem a Visegrád Kupában, amelyben november 14-én, kedden a Nyitra elleni elődöntő első mérkőzését játszák a fehérváriak. "Minél messzebb szeretnénk jutni a Visegrád Kupában, az augusztusi meccseket a felkészülésnek szenteltük, de a legjobb négybe jutva szeretnénk minél tovább menetelni a sorozatban. Több játékos is a válogatottban szerepel a hétvégén, de reméljük olyan pozitívan tudunk kikorcsolyázni a Nyitra ellen, mint ahogy az elmúlt három meccset zártuk".
A Fehérvár AV19 SC-nél természetesen továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra. "A fejlődés letéteményese a Titánok együttese és remélhetőleg a jövőben egyre több tehetséges fiatalt tudhat soraiban a csapat" - hangsúlyozta Fekti István. "Az elmúlt hét-nyolc évnek köszönhetően már eljutottunk arra a szintre, hogy hat-kilenc játékos már szerepet kap az EBEL-csapatban. A Titánoknál pedig a légiósok mellett csak olyan jégkorongozó van, aki az akadémián nevelkedett. A következő évek feladata az, hogy a 16-20 éves korosztályban megtaláljuk azokat a játékosokat, akiket be lehet építeni előbb a Titánokba majd az EBEL-ben szereplő együttesbe".

Jó hír, hogy jövő héten visszatérhet a szeptember közepén oldalszalag szakadást szenvedett Kóger Dániel. "Több mint két hete jégen vagyok, ha minden jól megy jövő héten már játszom, ha Benoit Laporte vezetőedző is úgy gondolja, már a keddi mérkőzésen visszatérhetek" - mondta a szurkolók kérdésére a csapatkapitány. "Nem volt elégedett a társaság a szezonkezdettel, igyekeztünk minél többet tenni azért, hogy ez megváltozzon. Nem volt pánik az öltözőben, hittünk abban, hogy ha tovább dolgozunk meg lesz az eredménye. Láttam a fiúkat az edzéseken, nagyon odatették magukat. Sokkal nagyobb erőt érzünk magunkban, mint tavaly".

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke bejelentette, hogy a klub a november 24-én sorra kerülő Medvescak Zágráb elleni találkozót megelőzően a Volán SC első bajnoki mérkőzésének emléke előtt tiszteleg majd. Az ünnepi pillanatokra meghívják a csapat tagjait. A Volán SC 1977 november 16-án játszotta le első bajnoki mérkőzését.

Sport

 1. 11. lett a magyar férfi váltó a fehérvári öttusa Európa bajnokságon

  Az öttusa Eb második napja a férfi váltóké volt. Magyar színekben Szép Balázsért és a volános Fröhlich Tamás Bencéért szoríthattunk. A lengyelek visszalépésével végül tizenegy váltó állt rajthoz a férfiaknál, elsőként az uszodában.

  2018.07.18.
 2. Megvan az Alba Fehérvár első légiósa a következő szezonra

  A 22 esztendős amerikai újonc, Kyron Cartwright ellátta kézjegyével az Alba Fehérvár által kínált, a 2018-19-es idényre érvényes megállapodást, ezzel ő lett a fehérvári kosarasok első külföldi igazolása az új szezonra.

  2018.07.18.
 3. A bolgár PFK Ludogorec Razgrad lesz a Vidi ellenfele a BL selejtezőinek 2. körében

  A MOL Vidi FC az F91 Dudelange hazai pályán történt 2-1-es legyőzésével összesítésben 3-2-re felülkerekedett ellenfelén és a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörébe jutott. A következő körben a bolgár PFK Ludogorec Razgrad gárdája lesz a Vidi ellenfele, amely 9-0-s összesítéssel búcsúztatta az észak-ír Crusaders FC-t. Az első meccs lesz idegenben, július 25-én, a második Felcsúton, augusztus 1-jén.

  2018.07.18.
 4. Szerencse is kellett a MOL Vidi továbbjutásához a Dudelange ellen

  A luxemburgi döntetlen után Felcsúton legyőzte a Dudelange-ot a MOL Vidi, ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtező körébe. Lazovics révén vezettek a fehérváriak, majd a vendégek egyenlítését követően Scsepovics talált be. De nem tudtak dominálni a meccsen a piros-kékek, a legvégén pedig kétszer is hatalmas szerencsével úszták meg a kapott gólt, ami kiesést jelentett volna. Így készülhetnek a Ludogorec elleni folytatásra.

  2018.07.17.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak