A nők a bajnokságban, a férfiak a kupában győztek a röpiseknél

Második bajnokiján második győzelmét aratta a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 2. fordulójában. Orosz Bianka és társai a Szent Benedek Röplabda Akadémiát verték 3:2-re hazai közegben. A férfiak a kupában játszottak és kerültek előnybe.
2019.10.21. 13:26 |

Az előzetesen esélyesebb vendégek kezdték jobban a mérkőzést és hamar két-három, de olykor ötpontos, állandósuló előnyre tettek szert. A balatonfüredi lendület egészen a szett hajrájáig kitartott, ekkor viszont hullámvölgybe kerültek a vendégek, amit a végig ambíciózusan röplabdázó hazaiak kihasználtak. 20:22-ről felállva nyertek 25:22-re, nem kis bravúrt végrehajtva a légiósokkal teletűzdelt Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen. (1:0)

A második játszma sem szűkölködött hosszú labdamenetekben és kiélezett szituációkban. Hiába vezettünk 7:3-nál, a balatonfürediek fordítottak, 13:16-nál pedig már hárommal mentek. Sziládi Viktória ászával 18:17-nél ismét fordítottunk. Ezután megint a mi perceink következtek, Petri Izabella és Sydney Busa pontjainak is köszönhetően 25:20-ra hoztuk a szettet. (2:0)

A harmadik etap eleje is az előzőekhez hasonlóan szoros volt, ellenben tíz pont felett járva a Szent Benedek meggyőző támadójátékával nem tudtak mit kezdeni a Fésüs-lányok. Ennek eredményeként pedig 12:17-nél öt pontra duzzadt az ellenfél fórja. Innen már nem tudott visszakapaszkodni a MÁV, 25:16-ra nyert a Balatonüred. (2:1)

A negyedik felvonás jobbára a fürediek akaratának érvényesüléséről szólt, aminek az lett a hozadéka, hogy magabiztosan játszva behúzták 25:18-ra a játékrészt, kiegyenlítve a találkozó állását. (2:2)

Az utolsó játszma elején 2:1-re vezettek Milodanovic Andrea tanítványai, de hamar fordított a Fehérvár. Erre még gyorsan válaszoltak a balatonpartiak, így 7:8-nál ők cseréltek térfelet az előny birtokában. A vasutas lányok hatalmas küzdeni tudása ezután is megmutatkozott, ami győzelemmel is párosult: 15:12-re hozták a szettet, 3:2-re pedig a bajnokit.

Fésüs Irén: “Ma nem volt vezéregyéniség a pályán, 2:0-nál azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést. Az ötödik szettben az egri várkút mélyéből álltunk fel, emiatt viszont nagyon örülök.”

MÁV Előre-BERICAP – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:2 (22, 20, -16, -18, 12)
MÁV: Zolnai V., Sziládi V., Busa S., Petri I., Berkó L., Orosz B. Csere: Kovács E. (liberó)., Martinez V. I., Budai V., Berkó V. Vezetőedző: Fésüs Irén.

A férfi Magyar Kupában 3:0-ra nyert a MÁV Előre-BERICAP a Sümegi RE vendégeként a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A párharc visszavágóját november 14-én rendezik Székesfehérváron.

Férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Sümegi RE – MÁV Előre-BERICAP 0:3 (-22, -22, -18)
MÁV: Szőke Z., Kun B., Németh Zs., Náhol G., Tóth K., Kholman N., Salazar Y., Szentesi B., Takács M., Stefanovics K. Vezetőedző: Németh Ödön.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tőzsgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak