A nők a bajnokságban, a férfiak a kupában győztek a röpiseknél

Második bajnokiján második győzelmét aratta a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 2. fordulójában. Orosz Bianka és társai a Szent Benedek Röplabda Akadémiát verték 3:2-re hazai közegben. A férfiak a kupában játszottak és kerültek előnybe.
2019.10.21. 13:26 |

Az előzetesen esélyesebb vendégek kezdték jobban a mérkőzést és hamar két-három, de olykor ötpontos, állandósuló előnyre tettek szert. A balatonfüredi lendület egészen a szett hajrájáig kitartott, ekkor viszont hullámvölgybe kerültek a vendégek, amit a végig ambíciózusan röplabdázó hazaiak kihasználtak. 20:22-ről felállva nyertek 25:22-re, nem kis bravúrt végrehajtva a légiósokkal teletűzdelt Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen. (1:0)

A második játszma sem szűkölködött hosszú labdamenetekben és kiélezett szituációkban. Hiába vezettünk 7:3-nál, a balatonfürediek fordítottak, 13:16-nál pedig már hárommal mentek. Sziládi Viktória ászával 18:17-nél ismét fordítottunk. Ezután megint a mi perceink következtek, Petri Izabella és Sydney Busa pontjainak is köszönhetően 25:20-ra hoztuk a szettet. (2:0)

A harmadik etap eleje is az előzőekhez hasonlóan szoros volt, ellenben tíz pont felett járva a Szent Benedek meggyőző támadójátékával nem tudtak mit kezdeni a Fésüs-lányok. Ennek eredményeként pedig 12:17-nél öt pontra duzzadt az ellenfél fórja. Innen már nem tudott visszakapaszkodni a MÁV, 25:16-ra nyert a Balatonüred. (2:1)

A negyedik felvonás jobbára a fürediek akaratának érvényesüléséről szólt, aminek az lett a hozadéka, hogy magabiztosan játszva behúzták 25:18-ra a játékrészt, kiegyenlítve a találkozó állását. (2:2)

Az utolsó játszma elején 2:1-re vezettek Milodanovic Andrea tanítványai, de hamar fordított a Fehérvár. Erre még gyorsan válaszoltak a balatonpartiak, így 7:8-nál ők cseréltek térfelet az előny birtokában. A vasutas lányok hatalmas küzdeni tudása ezután is megmutatkozott, ami győzelemmel is párosult: 15:12-re hozták a szettet, 3:2-re pedig a bajnokit.

Fésüs Irén: “Ma nem volt vezéregyéniség a pályán, 2:0-nál azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést. Az ötödik szettben az egri várkút mélyéből álltunk fel, emiatt viszont nagyon örülök.”

MÁV Előre-BERICAP – Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:2 (22, 20, -16, -18, 12)
MÁV: Zolnai V., Sziládi V., Busa S., Petri I., Berkó L., Orosz B. Csere: Kovács E. (liberó)., Martinez V. I., Budai V., Berkó V. Vezetőedző: Fésüs Irén.

A férfi Magyar Kupában 3:0-ra nyert a MÁV Előre-BERICAP a Sümegi RE vendégeként a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A párharc visszavágóját november 14-én rendezik Székesfehérváron.

Férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Sümegi RE – MÁV Előre-BERICAP 0:3 (-22, -22, -18)
MÁV: Szőke Z., Kun B., Németh Zs., Náhol G., Tóth K., Kholman N., Salazar Y., Szentesi B., Takács M., Stefanovics K. Vezetőedző: Németh Ödön.

Sport

 1. Szoros vereséget szenvedtek a Fehérvár SE sakkozói az Esztergom csapatától

  A Nemzeti Sakk Csapatbajnokság második fordulójában az NB II. Breyer csoportban a Fehérvár SE az Esztergom csapatát fogadta, és a sok hibával tarkított mérkőzésen a szerencsésebb vendégcsapat győzött. Fehérvár SE – Esztergom SC: 5,5 – 6,5. Győzött: Szabó Kristóf, Albrecht Gábor, Csordás Dávid, Vicze Kata. Döntetlent ért el: Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Nádi Ferenc.

  2019.11.18.
 2. Egy bronz és két ezüstéremmel zárták az ifi országos bajnokságot a fehérvári ökölvívók

  November 13-16-a között rendezték az ifi országos bajnokságot Budapesten, amelyen a Varkocs György Box Club három versenyzővel vett részt, akik közöl mindhárman éremmel tértek haza. Jónás Dominik nehézsúlyban (+91 kg) bronzérmes lett, míg Major Milán (60 kg) és Zsoldos Virág (81 kg) ezüstérmet szereztek.

  2019.11.18.
 3. Kettővel is vezetett, végül szétlövés után győzött a Volán Dornbirnban

  A ligautolsó Dornbirn otthonában próbált javítani rossz sorozatán a Hydro Fehérvár AV19, amely előző három mérkőzését elveszítette. Ezúttal úgy tűnt, összejön a győzelem a rendes játékidőben, hiszen 3-1-re vezettek Kógerék a harmadik harmadban. A hazaiak azonban gyorsan egyenlítettek, így végül büntetők döntöttek és két pontot szerzett az ezeket jobban lövő Fehérvár.

  2019.11.17.
 4. A hajrá döntött a Palota ellen a MÁV Előre javára

  Nagy izgalmak közepette nyert a MÁV Előre-BERICAP a Palota VSN ellen, a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 6. fordulójában. A hazai pályán szerepelt fehérvári csapat 3:2-es sikert aratott a nagyot küzdő budapestiek felett.

  2019.11.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak