A MOL Fehérvár FC első hazai bajnokiján négy góllal verte a Budapest Honvédot!

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata vasárnap este a Bp. Honvéd legénységét fogadta Sóstón az OTP Bank Liga labdarúgó NB I második fordulójában. A csapat javítani akart a paksi vereség utáni mérlegén, megtette, a hétközi EKL nagyszerű siker után fővárosi ellenfelét is magabiztosan verte.
2022.08.07. 22:04 |
A MOL Fehérvár FC első hazai bajnokiján négy góllal verte a Budapest Honvédot!

MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 4-0 (2-0)

Két félidő, mindegyikben két-két rúgott gól, egy sem kapott = magabiztos, fölényes siker! A 31. percben Dárdai bombája jelentette a vezetést, majd 3 perc múlva Kodro duplázta meg az előnyt. A harmadik találatra a 71. percig kellett várni, Bambgoye volt eredményes. A végeredményt a 83. percben Zivzivadze állította be. 


Mezőnyjátékkal és fehérvári labdabirtoklási fölénnyel telt a mérkőzés első félórája. A Honvéd masszív védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni, ám ebből kevés valósult meg, semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A Fehérvár sokáig kereste a rést a vendégek védekezésén, amit végül Dárdai Pál talált meg, majd nem sokkal később megduplázta vezetését a házigazda Kenan Kodro jóvoltából.

A szünetről egy másik Honvéd jött ki a pályára, amit egy kimaradt ziccer és egy veszélyes szabadrúgás is jelzett. A Fehérvár ettől függetlenül magabiztosan őrizte előnyét, támadásaiban ott volt az esély a harmadik találatra, ami a csereként beálló Funsho Bamgboye első labdaérintéséből össze is jött. A hajrában egy másik cserejátékos, Budu Zivzivadze is eredményes volt, így lett kiütéses a fehérvári győzelem.