A MOL Fehérvár FC a negyedik selejtezőkör kapujában

Mint arról már beszámoltunk, a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata az Európa Kontinentális Kupa harmadik selejtezőkörének első fordulójában Dárdai P., Kodro (11-esből), Stopira, Petrjak, Zivzivadze (11-esből) góljaival 5-0-ra legyőzte a Petrocub Hincesti (moldovai) csapatát. A visszavágó akár formalitás is lehet...
2022.08.05. 07:44 |

A Fehérvár a nemzetközi kupákban másodszor nyert 5-0-ra, először az 1984/85-ös emlékezetes UEFA-kupa menetelés során, a Partizan Beograd csapatá verték ennyire, Szabó József 4 gólt szerzett akkor.

Mit mondtak a mérkőzés végén a szakvezetők, illetve miként értékelt az egyik hazai játékos?

Michael Boris, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője: "Mindig más élőben tapasztalni egy másik országból érkező ellenfelet a nemzetközi meccseken, mert hiába nézte meg egy megfigyelőnk a helyszínen is a Petrocubot a múlt héten, iletve mi is láttuk a felvételeket, de a pályán mindig kell egy kis idő adaptálódni az ellenfélhez. Nagyon büszke vagyok arra, hogy nem álltunk meg a kétgólos vezetésünk birtokában és mentünk tovább a harmadik, negyedik, ötödik gólért is. Letámadtunk, előrefelé védekeztünk és nyilván lehetne hibákat találni az ötgólos siker ellenére is, vannak azért olyan esték, amikor lehet egy kicsit élvezni is a győzelmet az elemzések mellett. Úgy gondolom reális a különbség a meccs képe alapján, de most már a Honvéd elleni bajnoki van a szemünk előtt. A szurkolók már az előző szezonban is mögöttünk voltak, akkor is, amikor nem jöttek az eredmények. Úgy érzem, hogy egyre jobb a kapcsolat közöttük és a csapat között, szeretünk itthon játszani - persze Pakson is sok Vidi-szurkoló volt a vendégszektorban ott vasárnap. Szerdán találkoztam is velük, a lefújás után pedig minden meccs után megköszönjük a játékosokkal együtt a szurkolást, de ezúton is köszönjük nekik a mai biztatást!"

Hogy mi lehet a következő csatán, a Köln ellen? Ahogy korábban már nyilatkoztam, Rot-Weiss Essen szurkoló vagyok gyermekkorom óta, nincsenek különösebben jó viszonyban a kölniekkel, de így is nagyon sokan kerestek már Németországból a sorsolás óta jegyek miatt, vagy csak úgy általánosan érdeklődtek, szóval sokat volt a héten töltőn a telefonom. De nem szeretnék erről bővebben beszélni egyelőre, elsősorban természetesen most arra koncentrálunk, hogy a Honvéd ellen jól szerepeljünk, majd bebiztosítsuk a továbbjutást a moldovai visszavágón."

Alexei Savinov, a Petrocub Hincesti szakvezetője: "Az első 20 percet nagyon jól kezdtük, rendkívül elégedett voltam azzal, amit a meccs elején nyújtott a csapat. Ambros remek kapufát lőtt, uraltuk a találkozót és működött a tervünk, de két gyerekes gólt kaptunk, amely pszichésen nagyon rosszul jött, mondhatom, hogy összeomlott ezek után a csapat. Egy remek együttes ellen játszottunk, megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de ellenfelünk teljesítménye erre ma este nem adott lehetőséget. Három kulcsjátékosunk hiányzott a KF Laci elleni győztes csapatból, ezt sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni, még egy 17 éves fiatalt is kénytelen voltunk pályára küldeni. Nehéz és hosszú utunk volt Magyarországra (ellenfelünk busszal érkezett a mérkőzésre, már kedden elindultak Moldovából - szerk.), ez is hozzájárulhatott a mai gyengébb teljesítményhez."

Dárdai Palkó, a MOL Fehérvár FC szélsője: “Az első húsz perc nem teljesen úgy sikerült, ahogy elterveztük, utána azonban a gólommal megszereztük a vezetést. Úgy éreztem, hogy a gól után felszabadultunk és ez a játékunkon is meglátszott. Előzetesen nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy arányú győzelmet arathatunk, de természetesen nagyon örülünk neki, hogy a szurkolóink előtt öt gólt szerezve tudtunk nyerni. Remek a csapatszellem az öltözőben, amiben a vezetőedzőnek is nagy szerepe van, remélem, hogy ez a jövőben is meglátszik majd az eredményeinken. Vasárnap újabb fontos meccs vár ránk a bajnokságban, meg kell vernünk a Honvédot, az addig hátralevő napokban pedig a regenerációra is nagy hangsúlyt kell majd fektetnünk.” 

Forrás: https://www.molfehervarfc.hu/

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak