A MOL Aréna Sóstó ad helyet a Diákbálnak - a dzsesszkorszakot idézi a mulatság

A farsangi szezon nyitóbálja az idén is a középiskolásoké lesz, január 11-én pénteken ötödik alkalommal kerül sor a Városi Diákbálra. A helyszín ezúttal a Mol Aréna Sóstó rendezvényterme, ahová a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben várják a fiatalokat. A helyszínre különbuszok is indulnak a Piac térről.
2019.01.09. 10:09 |

Az elmúlt esztendők mindegyik mulatsága telt házas volt, több száz középiskolás élvezte a programot, amelyet a Városi Diáktanács közreműködésével szerveztek számukra.

Mészáros Attila alpolgármester az idei diákbál újdonságairól szólva kiemelte, hogy új helyszínen, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében kerül sor az eseményre. "A korábbi helyszín, a Szent István terem kicsinek bizonyult már a korábbi években is, így nagyobb teret kellett keresnünk a diákbál számára. Az eladott jegyek számából is látszik, hogy az új helyszín iránt óriási az érdeklődés, csaknem 400 jegyet adtunk el elővételben, ami duplája annak, ami a tavalyi évben volt és még a helyszínen is lehet jegyeket vásárolni." - mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki szólt arról is, hogy a legtöbben a Telekiből és a Tópartiból jönnek. A Városi Diákbálra ezúttal is érkeznek más városokból fiatalok a diáktanács meghívására, az idén győri és debreceni vendégek is lesznek.

A helyszínre való eljutást, illetve a visszafelé közlekedést különbuszok segítik majd, gondoltak a vidékiekre is, hogy elérjék az utolsó csatlakozást hazafelé.

Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa a programok kapcsán elmondta, hogy  az ünnepélyes megnyitó és a nyitótánc után indul a műsor, amelyben játszik a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa is pörgeti majd a lemezeket. A zene szünetében bemutatkoznak a bálkirálynő- és bálkirály-jelöltek, rájuk fél tízig lehet szavazni, az eredményhirdetést nem sokkal ezután rendezik.

A dress code az ifjú hölgyeknek koktélruha, a fiatal uraknak öltöny. A bál témája a nagy Gatsby korszaka, az 1920-30-as évek világa lesz, így lehetőség szerint ehhez a stílushoz kell igazodni a mulatság résztvevőinek.

A dzsesszkorszak hangulatának felidézésében részt vesznek a Chicago főszereplői, a Vörösmarty Színház színésznői, Kiss Diána Magdolna, Varga Gabriella és Varga Lili is, akik Roxie Hart, Velma Kelly, illetve Lize szerepét formálják meg a világhírű musicalben. A három népszerű művésznő örömmel fogadta el a meghívást a Városi Diákbálra, amelyen a Fehérvár Big Band zenében is megidézi majd ezt a legendás jazz- és szvingkorszakot.

A zenei programok mellett a mindig népszerű fotófal, greenbox is várja a középiskolásokat, de lesz szelfitükör és tombolasorsolás is. A bál éjfélig tart, de a buli nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

A stadionban 18.30 órakor lesz kapunyitás január 11-én, pénteken, az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester és Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke köszönti a vendégeket. 

A jegyek értékesítését a Diáktanács tagjai végezték az iskolákban, a belépőket január 8-ig lehetett elővételben megvásárolni. Jegyet váltani a helyszínen is lehet, diákigazolvány ellenében, a bál napján 18.30–22.00 óra között.

Közélet

 1. Jól tanuló fehérvári fiatalok vehettek át Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat

  Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei esztendőben 76 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át húsz intézményből.

  2019.01.15.
 2. Pénteken lesz nyílt nap a BCE Székesfehérvári Campusán

  A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2019. január 18-án, pénteken reggel kilenc órától nyílt napot tartanak, ahová az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják. A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött!

  2019.01.15.
 3. Vasárnap, Szent Sebestyén napján lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje

  Január 20-án, vasárnap, Szent Sebestyén napján lesz Felsőváros búcsúja, amely 1739 óta Székesfehérvár fogadalmi napja. A fogadalmi misét 10 órakor, a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrálja. A szentmisét követően köszöntők hangzanak el a Felsővárosi Közösségi Házban, a búcsú folytatásaként pedig fánk, tea és forralt bor várja a résztvevőket.

  2019.01.15.
 4. InnoSchool – középiskolás fiatalok vállalkozóvá válását segítik

  A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség részt vesz az InnoSchool nemzetközi projektben melynek célja a közép-európai országokban, köztünk hazánkban is a vállalkozói szellem erősítése és a vállalkozóvá válás segítése a középfokú iskolai tanulmányaikat végző fiatalok körében. 

  2019.01.15.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek