A mézfogyasztást népszerűsítette Székesfehérváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Mézes délutánt szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ Székesfehérvári Szervezete Székesfehérváron. A méhek munkájának fontosságára, az egészséges táplálkozásra, valamint a méz jótékony hatásaira hívta fel a járókelők figyelmét, akik kis üvegekben termelői mézet kóstolhattak az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren.
2021.11.23. 10:30 |
A mézfogyasztást népszerűsítette Székesfehérváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Az esemény jó apropó volt a Gazda Leszek! agrárorientációs program célirányos népszerűsítésére is. Az ifjabb látogatók a nagyobbak kóstolójával együtt megkapták a verses foglalkoztató füzetecskét is, melyből megismerkedhettek a gazdálkodás sokrétű, színes világával. Talán ők lesznek a jövő generációi a mezőgazdaság számára és lehet, hogy éppen köztük vannak a következő méhész generáció tagjai is.

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy a hazai termelők által előállított méz fogyasztása nem csak egészséges, de elengedhetetlen a méhész társadalom megőrzése, erősítése végett. A méz fogyasztás növelése szerves része a tudatos táplálkozásnak, az egészségesebb társadalomnak. Valamint kihangsúlyozta, hogy miért érdemes hazai termékeket vásárolnunk és fogyasztanunk a külföldről érkező, időnként kétes eredetű és minőségű produktumokkal szemben. Varga Imre István felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki keresse a magyar termelők által megtermelt és előállított mézfajtákat akár az üzletek polcain, akár közvetlenül a termelői piacokon. Vásároljunk hazai terméket, ezzel erősítve a magyar gazdaságot.

A Gazda leszek program már számos óvodában és iskolában is járt határainkon belül és a magyar lakta külhoni területeken egyaránt. A székelyudvarhelyi programsorozat például az egyik legélénkebb színfoltja az eddig eltelt időszaknak. Szilárd meggyőződésünk és elhivatott feladatunk minden eszközzel hozzájárulni a gazdálkodás, mint hivatás és életpálya megszerettetéséhez, vonzóvá tételéhez a fiatal generáció számára.