A mézfogyasztást népszerűsítette Székesfehérváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Mézes délutánt szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ Székesfehérvári Szervezete Székesfehérváron. A méhek munkájának fontosságára, az egészséges táplálkozásra, valamint a méz jótékony hatásaira hívta fel a járókelők figyelmét, akik kis üvegekben termelői mézet kóstolhattak az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren.
2021.11.23. 10:30 |

Az esemény jó apropó volt a Gazda Leszek! agrárorientációs program célirányos népszerűsítésére is. Az ifjabb látogatók a nagyobbak kóstolójával együtt megkapták a verses foglalkoztató füzetecskét is, melyből megismerkedhettek a gazdálkodás sokrétű, színes világával. Talán ők lesznek a jövő generációi a mezőgazdaság számára és lehet, hogy éppen köztük vannak a következő méhész generáció tagjai is.

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy a hazai termelők által előállított méz fogyasztása nem csak egészséges, de elengedhetetlen a méhész társadalom megőrzése, erősítése végett. A méz fogyasztás növelése szerves része a tudatos táplálkozásnak, az egészségesebb társadalomnak. Valamint kihangsúlyozta, hogy miért érdemes hazai termékeket vásárolnunk és fogyasztanunk a külföldről érkező, időnként kétes eredetű és minőségű produktumokkal szemben. Varga Imre István felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki keresse a magyar termelők által megtermelt és előállított mézfajtákat akár az üzletek polcain, akár közvetlenül a termelői piacokon. Vásároljunk hazai terméket, ezzel erősítve a magyar gazdaságot.

A Gazda leszek program már számos óvodában és iskolában is járt határainkon belül és a magyar lakta külhoni területeken egyaránt. A székelyudvarhelyi programsorozat például az egyik legélénkebb színfoltja az eddig eltelt időszaknak. Szilárd meggyőződésünk és elhivatott feladatunk minden eszközzel hozzájárulni a gazdálkodás, mint hivatás és életpálya megszerettetéséhez, vonzóvá tételéhez a fiatal generáció számára.

Fehérvári színes

 1. Aladdin és a csodalámpa - élőszereplős mesejáték január 29-én a Köfém Művelődési Házban

  content page Újabb gyermekelőadásra invitálja a családokat a Köfém Művelődési Ház. Január 29-én, szombaton délután rendezik meg az Aladdin és a csodalámpa című mesejátékot, belépőt személyesen az intézményben vagy online lehet vásárolni.

  2022.01.25.
 2. Február 7-én indul a Szeresd a Földet! projektverseny

  Szeresd a Földet! címmel egyfordulós projektverseny indul február 7-én alsó és felső tagozatos diákok, illetve középiskolások számára. A versenyre egyénileg is lehet jelentkezni!

  2022.01.25.
 3. Sulizsák - közel 1300 kg használt ruhát gyűjtöttek a vasváris diákok

  Idén a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola is csatlakozott a Sulizsák programhoz. A fenntarthatóságot, környezettudatosságot szolgáló újrahasznosítási programban az elmúlt években már több fehérvári iskola is részt vett. Január első két hetében a vasváris diákok és szüleik a pedagógusokkal közösen közel 1300 kg használt ruhát, cipőt, táskát zsákoltak be annak érdekében, hogy azok a feldolgozást követően az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a termelőiparban törlőruhaként, vagy éppen szigetelőanyagként kezdjenek új életet.

  2022.01.24.
 4. A Szivárvány Óvodába érkezett az Agrárkamara „Gazda leszek” programja

  A „Gazda leszek” program 2022-ben is folytatódik, megismerve és vonzóvá téve ezáltal az agráriumot a gyermekek számára. Ennek keretében a székesfehérvári Szivárvány Óvoda, Püspökkertvárosi Tagóvodájába látogatott a NAK Fejér Megyei Szervezete.

  2022.01.24.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár