A mézfogyasztást népszerűsítette Székesfehérváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Mézes délutánt szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ Székesfehérvári Szervezete Székesfehérváron. A méhek munkájának fontosságára, az egészséges táplálkozásra, valamint a méz jótékony hatásaira hívta fel a járókelők figyelmét, akik kis üvegekben termelői mézet kóstolhattak az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren.
2021.11.23. 10:30 |
A mézfogyasztást népszerűsítette Székesfehérváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Az esemény jó apropó volt a Gazda Leszek! agrárorientációs program célirányos népszerűsítésére is. Az ifjabb látogatók a nagyobbak kóstolójával együtt megkapták a verses foglalkoztató füzetecskét is, melyből megismerkedhettek a gazdálkodás sokrétű, színes világával. Talán ők lesznek a jövő generációi a mezőgazdaság számára és lehet, hogy éppen köztük vannak a következő méhész generáció tagjai is.

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy a hazai termelők által előállított méz fogyasztása nem csak egészséges, de elengedhetetlen a méhész társadalom megőrzése, erősítése végett. A méz fogyasztás növelése szerves része a tudatos táplálkozásnak, az egészségesebb társadalomnak. Valamint kihangsúlyozta, hogy miért érdemes hazai termékeket vásárolnunk és fogyasztanunk a külföldről érkező, időnként kétes eredetű és minőségű produktumokkal szemben. Varga Imre István felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki keresse a magyar termelők által megtermelt és előállított mézfajtákat akár az üzletek polcain, akár közvetlenül a termelői piacokon. Vásároljunk hazai terméket, ezzel erősítve a magyar gazdaságot.

A Gazda leszek program már számos óvodában és iskolában is járt határainkon belül és a magyar lakta külhoni területeken egyaránt. A székelyudvarhelyi programsorozat például az egyik legélénkebb színfoltja az eddig eltelt időszaknak. Szilárd meggyőződésünk és elhivatott feladatunk minden eszközzel hozzájárulni a gazdálkodás, mint hivatás és életpálya megszerettetéséhez, vonzóvá tételéhez a fiatal generáció számára.

Fehérvári színes

 1. Városi cégek rúgták a bőrt

  Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg szombaton a Bregyó Sportcentrum műfüves focipályáján az I. Király Kupát. A bajnokság a Depónia Nonprofit Kft. kezdeményezése nyomán valósult meg, akik Székesfehérvár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatalát és a városi cégeket hívták ki a tornára.

  2023.09.30.
 2. Ássunk le a gyökerekig!

  Vasárnap Ássunk le a gyökerekig! címmel folytatódik a Szent István Király Múzeum gyógynövénygyűjtő túrája. A résztvevők ezúttal az őszi gyökérásás alkalmából Csalán gyűjthetnek be hasznos gyökereket és őszi terméseket.

  2023.09.30.
 3. Izgalmak a Kutatók Éjszakáján

  Késő estig tartó előadások, kísérletek és izgalmas aktivitások várták a Kutatók Éjszakája 2023-as rendezvényén résztvevőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A Budai út 45. alatti „K” épület minden szintjén nagy népszerűségnek örvendtek a programok, ahol többek között a magyar származású tudósokról, feltalálókról is olvashattak a látogatók.

  2023.09.30.
 4. Milák fehérvári polgár lesz

  A Kutatók Éjszakájának megnyitóján jelentették be, hogy Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán folytatja tanulmányait, Székesfehérváron. A fiatal bajnok a Kutatók Éjszakája nyitányaként A víz bajnokai címmel portrébeszélgetésen vett részt Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval.

  2023.09.29.