A mézfogyasztást népszerűsítette Székesfehérváron a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Mézes délutánt szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ Székesfehérvári Szervezete Székesfehérváron. A méhek munkájának fontosságára, az egészséges táplálkozásra, valamint a méz jótékony hatásaira hívta fel a járókelők figyelmét, akik kis üvegekben termelői mézet kóstolhattak az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren.
2021.11.23. 10:30 |

Az esemény jó apropó volt a Gazda Leszek! agrárorientációs program célirányos népszerűsítésére is. Az ifjabb látogatók a nagyobbak kóstolójával együtt megkapták a verses foglalkoztató füzetecskét is, melyből megismerkedhettek a gazdálkodás sokrétű, színes világával. Talán ők lesznek a jövő generációi a mezőgazdaság számára és lehet, hogy éppen köztük vannak a következő méhész generáció tagjai is.

Varga Imre István, a NAK Fejér megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy a hazai termelők által előállított méz fogyasztása nem csak egészséges, de elengedhetetlen a méhész társadalom megőrzése, erősítése végett. A méz fogyasztás növelése szerves része a tudatos táplálkozásnak, az egészségesebb társadalomnak. Valamint kihangsúlyozta, hogy miért érdemes hazai termékeket vásárolnunk és fogyasztanunk a külföldről érkező, időnként kétes eredetű és minőségű produktumokkal szemben. Varga Imre István felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki keresse a magyar termelők által megtermelt és előállított mézfajtákat akár az üzletek polcain, akár közvetlenül a termelői piacokon. Vásároljunk hazai terméket, ezzel erősítve a magyar gazdaságot.

A Gazda leszek program már számos óvodában és iskolában is járt határainkon belül és a magyar lakta külhoni területeken egyaránt. A székelyudvarhelyi programsorozat például az egyik legélénkebb színfoltja az eddig eltelt időszaknak. Szilárd meggyőződésünk és elhivatott feladatunk minden eszközzel hozzájárulni a gazdálkodás, mint hivatás és életpálya megszerettetéséhez, vonzóvá tételéhez a fiatal generáció számára.

Fehérvári színes

 1. Elindult a Napraforgó Tábor

  Elkezdődött, és mától hét héten át tart a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közben. Interaktív játékokkal, kézművességgel, sportolási lehetőségekkel, strandolással, intézménylátogatásokkal várják a gyerekeket hétköznaponként. Ide már nem, azonban a szintén önkormányzati szervezésű Velencei-tavi Székesfehérvári Gyermek- és Ifjúsági Táborba még lehet jelentkezni.

  2022.06.27.
 2. Robotika tábor

  Egyhetes tábort szervez augusztusban Székesfehérváron a RoboKaland Ökotudatos Jövőért Nonprofit Kft. A természettudományos robotikai táborba általános és középiskolásokat is várnak.

  2022.06.27.
 3. Extrém sportok szombaton

  Sportprogramokkal várják a mozogni vágyókat július első szombatján 9 és 13 óra között a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. Az ingyenes program az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében zajlik, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében.

  2022.06.26.
 4. Tűzzel-Vassal Fesztivál

  Óriási volt az érdeklődés a Tűzzel-Vassal Fesztiválon, melyet 18. alkalommal rendeztek meg a Rác utcában, Székesfehérváron. Több mint hatvan mesterember képviselte a késes és a kovács szakmákat, voltak kézműves bemutatók, színpadi produkciók, népi gyermekjátékok, minőségi portékákat kínáló kézműves vásár, és megnyitották a látogatók előtt a Szerb-Ortodox Templomot.

  2022.06.25.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár