A méhek gyógyító ereje az Apiterápiás Házban

A rendkívüli járványidőszakot követően is várja a gyógyulni vágyókat az ország legnagyobb apiterápiás háza, azaz a méhes ház Székesfehérváron. A kaptárlevegő és az állatkák biorezonanciája pihentető, gyógyító hatással van többek között az immunrendszerre, a légzőszervi, az idegrendszeri elváltozásokra, a migrénre és a stresszre. 
2020.06.26. 10:23 |

Ismeretterjesztés kapcsán is szívesen fogadja a látogatókat, családokat és a csoportokat a hét minden napján, előzetes bejelentkezés alapján Antal István tulajdonos, a ház megalkotója (+36 30 621 0825).

Az apiterápiás házat Székesfehérvár határában találjuk, az Iszkaszentgyörgy felé tartó út mentén. Jól kitáblázott útvonal vezet az utcácska legvégén található faházhoz, melyet árnyas fák, barátságos, hívogató környezet vesz körül az erdő közvetlen szomszédságában. Jelenleg 12 méhcsalád 70 kilogrammnyi tiszta tömegű egyede segíti itt a gyógyulni vágyókat.

A méhek által kibocsátott, rendkívül különleges összetételű kaptárlevegő és az állatok biorezonanciája támogatja a testi-lelki gyógyulást – mondja Antal István méhészmester, tulajdonos. Az elsődleges, immunrendszert megerősítő hatásán túl az apiterápia kezeli többek között a légzőszervi bajokat, az asztmát, a krónikus köhögést – akár a tüdőfibrózist is –, és segít a légzőkapacitás növelésében. Kiváló hatással van a keringési és az idegrendszerre, gyógyítja a krónikus fejfájást, akár a rendkívül erős migrént is, valamint az alvászavarokat és a stresszt. A tapasztalatok rendkívül kedvezőek, a kezelt betegek gyógyszerigénye jelentősen, esetenként a töredékére csökken. Daganatos betegek esetében nincs egyértelmű válasz és tapasztalat a gyógyulásra. Ha a beteg eljön, és akár egyedül, akár a hozzátartozóival a házban pihenéssel tölt egy-egy órát, az már sokat segíthet a lelki állapotán, ezzel együtt pedig a testi közérzetén is.

Az alkalmazásban nincs korhatár, a gyerekektől a felnőtteken át az idősekig bárkinek jó szívvel ajánlható a méhes kezelés, amely alkalmanként egy órán át tart. A vendégek kényelmes nyugágyakon pihennek, belélegzik a gyógyító kaptárlevegőt, a relaxáló „aláfestő zenét” pedig a méhek folyamatos dongása adja. Akinek kedve, ideje engedi, akár egy teljes éjszakát is a házban tölthet egy franciaágyon. A teljesen fából készült házban abszolút természetes körülmények uralkodnak, kemikáliás tisztítást nem alkalmaznak, sőt, a minimálisra csökkentették az elektromosságot, hogy ne zavarják meg az állatokat. A ház a méhek aktív időszakában, tavasztól őszig, többnyire májustól szeptemberig tart nyitva, a periódust azonban jelentősen befolyásolja az időjárás.

A vendégektől kérik, hogy kényelmes öltözetben érkezzenek, és a járványvédelem miatt hozzanak magukkal egy saját plédet is. Maszkot nem kell használni, mivel a kaptárlevegő szabad belélegzése a lényeg. Abszolút természetessége lévén az apiterápiát nem lehet túladagolni és nincs káros mellékhatása sem. A látogató nem kerül közvetlen kontaktusba a méhekkel, így csípés és allergiás reakció nem fordulhat elő.

Antal István a méhészkedéssel és a környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztő előadást és bemutatót is tart, a vendégek külön kérésére. Ez kiváló kikapcsolódás gyerek- és felnőtt csoportoknak, családoknak, nyugdíjas és munkahelyi közösségeknek. A birtokon méhészkedéshez használt különféle eszközöket, családi örökségből származó különleges tárgyakat is láthatnak az érdeklődők.

Fehérvári színes

 1. Szak-Ma tárbor az Árpádban - varrnak, forrasztanak és még "villanyt" is szerelnek

  Az Árpád Szakgimnázium ingyenes, a szakmákhoz kapcsolódó nyári Szak-Ma tábort szervezett általános iskolásoknak. A mai kreatív napon csodálatos, gépi és kézi varrással készített hajpántok születtek, a villamos műhelyben pedig komplett kis díszasztalokon dolgoztak a gyerekek, a nagyobbak világítási kapcsolásokat is szereltek.

  2020.07.02.
 2. Az Idő Van zenekar unplugged koncertje szombaton a Nyolcas Műhely udvarán

  Július 4-én, szombaton 19:30 órától az Idő Van zenekar ad unplugged koncertet a Nyolcas Műhely udvarán. 17 órakor kapunyitás, az estét becsületkasszával lehet támogatni.

  2020.07.02.
 3. Megismételhetetlen retró hétvége a Balaton északi partján Fehérvárról induló vonatokkal

  Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye újból visszatér a Balaton északi partjára! A Székesfehérvár és Balatonfüred közötti fejlesztések – különösen a villamosítás – a következő években jelentősen át fogja alakítani a vonal arculatát, így számos helyen akár megismételhetetlen utazási és fényképezési lehetőségek várnak majd a résztvevőkre!

  2020.07.01.
 4. Virágözön - kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart

  Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. 

  2020.07.01.
 1. Zöldellő kertek - öngondoskodó háztartások a Székesfehérvári Egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyében is javában folynak a munkálatok a Katolikus Karitász öngondoskodó háztartásokért indított országos segélyprogramjainak köszönhetően. A Zöldellő kertek-vetőmag programban az egyházmegye területén száz család vesz részt, tizenöt településen. A rászoruló családok több mint húszféle vetőmagot kaptak ingyenesen, amelyeknek elültetése, gondozása a család feladata. 

  2020.07.01.
 2. Tűzoltók és közutasok közös „kosarazása” a barátság világnapján

  Ma van a barátság világnapja, ebből az alkalomból egy rendhagyó látogatásra hívta a Katasztrófavédelem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait, a székesfehérvári laktanyába.

  2020.06.30.
 3. Hogyan erősödjünk gyógynövényekkel? - Dr. Hajdu Zsanett, biológus online előadása

  Július 1-jén, szerdán 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár első, élő online előadása, amelyben Dr. Hajdu Zsanett, gyógynövényszakértő biológust hallhatják, aki az előadásban azt járja körbe, hogy ebben a különös helyzetben milyen módon készíthetjük fel szervezetünket a várható kihívásokra.

  2020.06.30.
 4. Taroltak a karamellás fagylaltok a fehérvári regionális elődöntőn

  Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato és a Füredi Fagyizó Passió-karamell, illetve Törökmézes vanília fagyija még mindig versenyben vannak azért, hogy 2020-ban elnyerjék az Év Fagylaltja címet – derült ki ma reggel a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett verseny első regionális elődöntőjén. 

  2020.06.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2