A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.
2019.07.13. 09:33 |

A MÁV Előre Sport Club a királyok városának legrégebbi sportegyesülete, amelynek női és féri röplabdázói szép eredménnyel zárták az idei szezont.

Elképesztő szezont futott idén a MÁV Előre SC női röplabdacsapata az NB II-ben. Fésüs Irén lányai hibátlan mérleggel harcolták ki az NB I-es tagságot, ráadásul a teljes felnőtt magyar mezőnyben egyetlen veretlen csapatként végeztek. A vezetőedző a találkozó előtt újságírói kérdésre elmondta, a legfontosabb célkitűzést teljesítették idén, hiszen a női csapat feljutott az első osztályba. „Ez egy nagy eredmény, hiszen így kvalifikáltuk magunkat az NB I-ben. Ez azt jelenti, jól dolgoztunk és teljesítettünk az idei szezonban. A következő cél, hogy az extra ligába is bejusson a csapat.”

A női csapat feljutott az NB I-be,míg a férfiak hatodik helyen végztek az NB I-ben. 

Székesfehérvár polgármestere a Városháza Dísztermében köszöntötte és gratulált a csapatoknak az elért szép eredményekhez. „Ez egy nagyon jól felépített csapat, hiszen a játékosok zöme a helyi utánpótlás-nevelésből kerül ki. Jó látni a székesfehérvári sportolók sikerét.” A polgármester külön gratulált Fésüs Irénnek, aki edzői pályája alatt immár harmadjára vezetett sikeresen egy zömében fiatalokból összekovácsolt gárdát az NB I-be. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, és biztosította őket a város további támogatásáról is.

Sport

 1. Tour de Hongrie - Rajt két nappal az utolsó magyarországi Giro-szakasz után

  A magyar körverseny honlapjának keddi beszámolója szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elfogadta a szervezők kérelmét, így a viadal kiváló időponttal került be a nemzetközi versenynaptárba: 2020-ban május 13. és 17. között rendezik a Tour de Hongrie-t, amelyen akár a legmagasabb kategóriájú, World Tour-csapatokat is láthatnak a nézők.

  2019.11.19.
 2. Bécsben szerepeltek a Fehérvár Rugby Club utánpótlás fiú csapatai a hétvégén

  Szombaton Bécsben a Vienna Celtic RC Rugby Tornán mérkőztek a Fehérvár Rugby Club utánpótlás korú fiú csapatai. Olimpiai htes rögbiben az U10 (FRC – Nádasdladány összevont csapat) és korosztály az ötödik, az U12 és a 14 év alattiak a negyedik helyen végeztek. Ezüstérmet szerzett az U16 (FRC, Velence, Batta összevont csapat) míg bronzot az U18 korosztály.

  2019.11.19.
 3. Karate: több mint száz induló a Csákvár kupán

  Hétvégén Csákvár városa adott otthont a II. Csákvár Kupa elnevezésű kyokushin karate versenynek, az IFK Magyar Kyokushin Szervezet rendezésében. A verseny fő célkitűzése volt, hogy a több mint 100, számottevő versenytapasztalattal még nem rendelkező, ifjú karatéka számára gyakorlási lehetőséget biztosítson.

  2019.11.19.
 4. A Puskás Akadémiát fogadja a MOL Fehérvár FC szombaton

  Csaknem egy hónap után kerül sor újabb hazai mérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban, amikor a Vidi a Puskás Akadémiát fogadja az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A találkozó november 23-án 17 órakor kezdődik. Jegyet online, a VidiShopban, a Fehérvári Jegyirodában és a Petőfi Kultúrtanszéken is lehet váltani.

  2019.11.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak