-
Szalóki Ági érkezik Fehérvárra
Évzáró különkiadással készül az SZKKK Dúdoló és Csicsergő foglalkozása: december 17-én, szerdán 10 órától Szalóki Ági Babakoncertje varázsolja el az apróságokat a Felsővárosi Közösségi Házban.
2025.12.15. -
Bajcsihal az ünnepi asztalra
A városi piacon működő üzlet Magyarország egyik legnagyobb haltermelő és feldolgozó vállalkozásához tartozik, ahol évtizedek óta garantálják a friss, ellenőrzött alapanyagokat. A kínálatban tisztított és feldolgozott halak, konyhakész termékek, friss halászlé-alapok és különleges füstölt finomságok is megtalálhatók.
2025.12.15. -
Szeretet Karácsony
Még egy hétig, december 22-ig fogadják az adományokat az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban. A tartós élelmiszereket, édességet, szaloncukrot tartalmazó csomagokkal a karácsonyi időszakban körülbelül 300-400 családnak tudnak segíteni és szebbé tenni az ünnepet a székesfehérváriak ajándékainak köszönhetően.
2025.12.15. -
Fellobbant az öröm gyertyalángja
Advent harmadik vasárnapján a Bakony Népzenei Együttes műsora várta az érdeklődőket a Városház téri színpadon, majd Törő Gábor országgyűlési képviselő és Berze János református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait, hogy aztán fellobbanhasson a várakozás harmadik gyertyájának lángja is.
2025.12.14.
A Lajvér borok finom mélysége, csúcsai hódítottak Székesfehérváron
Megtelt a Kossuth utcai Borbár, kíváncsi várakozás előzte meg az estét. A 10 bor felsorakozott a pulton, jó néztek ki. Attila elmondta, az új címkéik bejöttek, hiába, azok jelentik a fogyasztók első „találkozását” a termékkel, illetve Szekszárd sajátja, a szekszárdi palack is segíti az értékesítést. A szőlész borászt beszélgetésünk elején a Lajvér borfilozófiájáról faggattam.
- A borvidék legmodernebb pincészetét megépítve folyamatosan arra törekszünk, hogy valami újat hozzunk a piacra, ami eddig még nem volt. Így található meg a kínálatunkban több olyan bor, ami máshol nincs ilyen összetételben, ilyen technológiával. Ebben a folyamatban a gyümölcs minősége a legfontosabb. Bár foglalkozom a bor készítésével is, de az elsődleges feladatom a szőlő művelése. A gyümölcsöt, amit megtermelünk, a legjobb technológiával olyan borrá kell alakítani a legjobb tudással, ami a palackban megmutatja mennyi munka van benne, a telepítéstől kezdve a klónok megválasztásáig, a betakarításig, szóval az egész munkafolyamatban. Ehhez folyamatosan képezzük magunkat - mondta.
A nyitótétel a rozé volt, ami már 2021 „gyermeke”, ám jó ígérettel mutatta már most is azt a bizonyos folyamatot. A Cuvée Blanc nagyobb részt Sauvignon Blanc-t, kisebb részt Cserszegi Fűszerest tartalmazott, a negyedik tétel, az Incognitó jelentette az első négy tétel ívének a csúcsát. Kuriózum bor volt ez mert fehér Kékfrankos volt, ritkaság, bár nem egyedi a kékszőlőből készült fehér bor…
A vörösek sorát a könnyed, elegáns Syrah nyitotta, a Cabernet Franc finom zamatosságával, tanninjaival hódított. A 2015-ös Merlot Selection már közelített a Lajvér borok nagyágyúi irányába, kiváló tétel volt! A Signum küvé következett a sorban, majd a Pinot Noir Limited gyümölcsbomba volt a javából, könnyedségében is telt volt. Az est zárását a szintén 2015-ös Infinity Cuvée jelentette, a Merlot, a Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon házasítást ízlelgetve a csúcson érezhettük magunkat.
Jóestét köszöntünk egymásnak a találkozáskor, jó estét kaptunk, a viszontlátásra hát!