A közvilágítási hálózat érintésvédelmi felülvizsgálata zajlik Székesfehérváron

2023 első félévében az E.ON a közvilágítási hálózat érintésvédelmi felülvizsgálatát végzi Székesfehérváron. A munkák jellemzően nappal, munkaidőben zajlanak, ezért időszakosan üzemidőn kívül is felkapcsolásra kerülhetnek közvilágítási lámpák, teljes szakaszok.
2023.01.12. 09:37 |
A közvilágítási hálózat érintésvédelmi felülvizsgálata zajlik Székesfehérváron

Ezekben az esetekben a köztéri lámpák üzemidőn kívüli - nappali - működése nem hibát, hanem az ellenőrzéssel együtt járó munkavégzést jelent, ezért nem szükséges azt hibaként bejelenteni.

Az E.ON ezúton is köszöni a székesfehérváriak megértését a felülvizsgálat idejére.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Tóparti

  Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.

  2023.01.31.
 2. Megújul a Szent István Művház

  Javában zajlik a Szent István Hitoktatási Művelődési Ház felújítása. Székesfehérvár egyik legnagyobb közművelődési intézményének homlokzata és udvara is megszépül a falak, a díszítőelemek, a nyílászárók rekonstrukciójával és a belső díszkivilágítás bővítésével. Utoljára még a Megyei Művközpont épületeként a nyolcvanas években újították fel az épületet.

  2023.01.27.
 3. Épülhet a szárazréti bölcsőde

  Jogerőssé vál a szárazréti bölcsőde építési engedélye, a létesítmény a Bodrogi utca 4. szám alatt épül. Az intézmény kétszer 14 fő gyermeket tud fogadni és minden törvényi előírásnak megfelel - számolt be közösségi oldalán Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.01.25.
 4. Épül a kőtár és kutatóközpont

  Nemsokára kőtár és kutatóközpont várja majd az érdeklődőket a volt Köztársaság mozi épületében. A beruházás nemcsak azért fontos, mert az egykori királyi bazilika kövei méltó elhelyezést kapnak, de egyúttal egy építészettörténeti emléket is megmentenek vele. A munkálatokról videóban számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2023.01.24.