A Királyi Napok a fehérvári közösségek összefogásának példaértékű eredménye

Egy szép hagyományokkal rendelkező fesztiválból, a Szent Istvánhoz kapcsolódó szakrális programokból és a város ünnepi eseményeiből született meg 10 éve a Székesfehérvári Királyi Napok. Az összművészeti fesztivál egy hetében a fehérváriak az ideérkező vendégekkel együtt készülnek augusztus 20-ra.
2023.08.11. 16:04 |
A Királyi Napok a fehérvári közösségek összefogásának példaértékű eredménye

Az ÖKK Podcast legfrissebb adásában dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel az ünnepi rendezvénysorozat tíz évvel ezelőtti indulásáról és az idei év programjairól is beszélgetünk.

A múltidézés mellett a város jelenéről, a fejlesztésekről, a kihívásokat jelentő kérdések megoldásáról is hallhatnak. Többek között szó lesz az egészségügyi alapellátásban felmerülő humánerőforrás hiányának megoldásáról, az iskolaépületek felújításáról, a közvilágítás korszerűsítéséről, valamint a várhatóan ősszel folytatódó lakossági LED-csere programról is.

Interjú

 1. Beszélgetés a városgondnokkal

  A Városgondnokság éves üzleti terve, az egyik legfontosabb dokumentum az önkormányzati szolgáltató cég működésével kapcsolatosan. Mik lesznek az idei évi feladatok és legfontosabb fejlesztések, mennyi pénzből gazdálkodhat, mennyi emberrel dolgozhat a Városgondnokság 2024-ben? A kérdésekre Bozai István városgondnok válaszolt.

  2024.04.06.
 2. Podcast a költségvetésről

  Óvatos optimizmussal született meg Székesfehérvár 2024-es költségvetésének tervezete, melyet február 15-én fogadott el a Közgyűlés. A város a válságkezelő esztendőket követően visszatérhet a normál működésre, a költségvetést átfogó jelleggel a stabilitás jellemzi.

  2024.02.17.
 3. Az alkotásban megtaláljuk önmagunkat

  „Szeretném élvezni a födi létet: inspirálni a diákokat, hogy a gyermekeink megtalálják a maguk útját, ezen őket szertettel kísérni és sokat alkotni.” Ezeket a célokat fogalmazta meg Schrenk Rita Anna művésztanár, festő Félúton című kiállítása kapcsán. 

  2024.01.14.
 4. Azt kell keresni, ami összeköt

  A közösségfejlesztésről és a városi életminőséget meghatározó széles társadalmi egyetértéssel megvalósuló iskolafelújítási, közlekedési, illetve zöld beruházások mellett arról is kérdeztük év végi beszélgetésünkkor Székesfehérvár polgármesterét Cser-Palkovics Andrást, hogy mik voltak a legemlékezetesebb találkozásai 2023-ban, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyik volt a legfinomabb csokoládé, amit evett idén.

  2023.12.28.