A kiesés elől menekülő Békéscsaba legyőzte a Fehérvárt

Nem sikerült erőt meríteni a Budaörs legyőzéséből, kikapott Békéscsabán az Alba Fehérvár KC. A Viharsarokban a hazaiak a 24. perctől végig vezetve nyertek.
Békéscsaba – Alba Fehérvár KC 28-22 (13-11)

2018.04.14. 20:32 |

A kiesés elől menekülő Békéscsaba otthonában lépett pályára az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság 20. fordulójában. A hazaiaknak minden megszerzett pont létkérdés, így Deli Rita alakulata nem számíthatott könnyű találkozóra, és nem is lett az. Bár a találkozó elején fehérvári szempontból még minden rendben volt, Nascimento vezetésével 3-1-re vezetett is az Alba. A házigazdák ugyan fordítottak, de nyolc perccel a szünet előtt ismét a Fehérvárnál volt az előny. A félidőben azonban 13-11 állt az eredményjelzőn. A kétgólos hátrány nem ledolgozhatatlan, a fordulás után azonban tíz perc alatt öttel lépett meg a Békéscsaba. És innét már nem volt visszaút, mert amikor két gólra felzárkózott az Alba Fehérvár KC, a vendéglátók megrázták magukat és zsinórban lőtt öt góllal eldöntötték a meccset. A 28-22-es győzelmével ugyan még mindig kieső helyen áll a Békéscsaba, de már csak egy pont a hátránya a Kecskeméttel szemben, a Fehérvár pedig visszacsúszott a kilencedik pozícióba.

Békéscsaba – Alba Fehérvár KC 28-22 (13-11)

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak