A kétéves német kormányról tartanak előadást az MCC-ben hétfőn

A Mathias Corvinus Collegium új, székesfehérvári képzési központjában február 12-én, hétfőn 17.00 órától Bauer Bence, az MCC Magyar-Német Intézetének igazgatója tart előadást. A részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, amit február 8-ig tehetnek meg az érdeklődők.
2024.02.07. 11:48 |
A kétéves német kormányról tartanak előadást az MCC-ben hétfőn

A Mathias Corvinus Collegium új helyszínen, a Táncsics Mihály utcai képzési központban várja idei első előadására az érdeklődőket.

Február 12-én, hétfőn 17.00 órától Bauer Bence, az MCC Magyar-Német Intézetének igazgatója tart előadást „Félidőben – A kétéves német kormány teljesítményértékelése” címmel.

Az előadáson többek között szó lesz arról, milyen gazdasági, társadalmi és politikai nehézségekkel kellett szembenéznie a hárompárti koalícióban kormányzó német kormánynak az elmúlt két évben. Ki fog tartani a ciklus végéig a hárompárti koalíció? Akar-e a német társadalom előrehozott választásokat? Melyek Németország és a német társadalom legégetőbb problémái? Miért tudott ennyire megerősödni a szélsőjobboldali AfD, és hogyan áll a többi párt? Bauer Bence ezekre a kérdésekre is megpróbál majd válaszolni.

Az előadás ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehetnek meg az érdeklődők február 8-ig. Fontos, hogy a Táncsics Mihály utcába a behajtás engedélyköteles, parkolni a távolabbi utcákban tudnak az érkezők.