A két ünnep között újra lesz Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál!

Emlékszel, emlékszik? Arra az időre, amikor nagy dolgok történtek a kispályán. Az időre, amikor már a túlterhelt gyomor tiltakozott a kaja látványától is, amikor a fenyőszagú megbékélés után már némi élet, mozgás után vágyott minden porcikánk?
2021.12.01. 10:48 |

Kispályán nagy futball, nagy öröm, a játék ünnepe

Karácsony végén és a szilveszter között kezdődött, kezdődik a kispályás foci ünnepe a VOK-ban. A lelátón sokaság, a folyosókon labdát gurító, melegítő játékosok, várták a nagy pillanatot, amikor végre eljön az ő idejük. A pályán a kispályások, akik megoldásaik láttán kevésbé voltak kispályások, a hol volt, hol régi idők nagyjai is beszálltak még egy, egy játékra, megmutatva, mit sem felejtettek tudásukból, legfeljebb a testsúly tömege nőtt valamelyest, a gyorsaság is kopott, de a labda szeretete, bűvölete megmaradt. És a játékszer továbbra is engedelmeskedett az akaratuknak.

Nagy pillanatok, még nagyobb gólok, égig száguldó boldogság, múlt, jelen, jövő ölelkezett össze a parketten. Játék volt ez, játszani engedtek téged, őt, őket, mindenkit. Mert játszani kell, játszani muszáj, a játék fontos része életünknek, a mindennapoknak. A játékvezető is beAranyozta e perceket, kint a ketrecekben is fociztak kicsik, nagyok, apa, a gyerekek együtt, meg külön is. Játszottak, játszanak fehérváriak, az országból, sőt, a határon túlról jövők is. Igazi közös ünnep ez, mert emberek vannak itt együtt, akiket összekötött a labda, annak szeretete.

Egy éve nem engedte a pandémia a VOK-ba a labdát, és az azt rúgni vágyókat. De most újra eljött az idő. Reméljük. Egy év kihagyás után ismét megrendezik a Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivált. Jó szórakozást ígér a két ünnep között megrendezésre kerülő kupa. A nevezéseket amatőr, profi, öregfiúk, U11 és női kupákra lehet leadni, valamint minden nap lesz ketrecfoci is. Jelentkezni december 6-ig lehet (kell!). A nevezési lapokat és a részletes versenykiírást a Videoton Baráti Kör honlapján érhetik el.Sport

 1. Jégkorong: a Hydro Fehérvár AV19 kiütéses győzelme a cseh Znojmo ellen!

  A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata szerdán este a cseh Tesla Orli Znojmo legénységét fogadta az ICE HL bajnokságában. A fehérváriak jobb pozíciót foglalnak el a tabellán, mint az ellenfelük, de egy cseh csapat mindig veszélyes ellenfél. De ezen az estén a volánosok voltak veszélyesek!

  2022.01.26.
 2. A Honvéd Szondi SE kiemelt egyesület, új szakosztályokkal

  A székesfehérvári Honvéd Szondi SE tájékoztatóra hívta szerdán a sajtó munkatársait. A megbeszélés témája a H. Szondi SE szerepe a város életében. Erről az elnök és még két szakosztály vezetője beszélt. Szentes László elnök mellett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, Volsik Tibor az asztaliteniszezők és Takács Péter a triatlonosták vezetője mondta el a gondolatait.

  2022.01.26.
 3. Jégkorong: a Hydro Fehérvár AV19 a Znojmo együttesét fogadja

  Ismét jégre lép a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az ICE HL-ben, szerdán este 19.15 perckor a Tesla Orli Znojmo együttesét fogadja a Raktár utcai jégcsarnokban. A fehérváriak a vasárnapi Magyar Kupa döntő után lépnek jégre, a győzelem esélyével.

  2022.01.26.
 4. MÁV Előre röplabda - négyoldalú megállapodás a sikeres jövőért

  Kedden késő délutánon a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán sajtótájékoztatót tartottak. A tájékoztató témája a négyoldalú megállapodás megkötésének az aláírása volt a MÁV Előre Sport Club, a MÁV Előre Sport Akadémia, az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia, valamint a Dabronc Marcal-völgye Egyesület között.

  2022.01.25.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak