A szívüket tették ki a pályára, de vereséggel búcsúzott a Volán az idei szezontól

Az előző idényben döntős Hydro Fehérvár AV19 hazai pályán 6-1-re kikapott a címvédő Red Bull Salzburgtól az osztrák központú jégkorongliga (ICEHL) negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, így 4-0-ra elveszítette a párharcot és kiesett.
2023.03.14. 21:45 |
A szívüket tették ki a pályára, de vereséggel búcsúzott a Volán az idei szezontól

Hydro Fehérvár AV19-Red Bull Salzburg 1-6 (1-0, 0-2, 0-4)

Az alapszakaszt a második helyen záró, hétszeres bajnok salzburgiak - akik megszakítás nélkül 17. alkalommal jutottak rájátszásba - az első három mérkőzést a legkisebb különbséggel nyerték meg.

A hat alapjátékosát sérülés, illetve betegség miatt nélkülöző fehérváriak jól kezdtek, és Hári János révén már a 4. percben gólra váltottak egy emberelőnyt. A Salzburg ekkor még alárendelt szerepet játszott, és örülhetett, hogy csak minimális hátránnyal vonult el pihenőre. A fordulást követően nagy változás állt be, a vendégek címvédőhöz méltóan kezdtek el játszani. Peter Schneider előbb közelről volt eredményes a 34. percben, majd három perc múlva emberelőnyből, távolról nem hibázott.

A harmadik harmad 26. másodpercében már a mesterhármasnál járt a salzburgi csatár, és négy percre rá újabb osztrák találat született. Ekkor már összeomlott a Volán, és még kétszer kapitulált. Schneider végül négy góllal zárta az estét.