A hidegben is sokan futottak a jótékony célért

Több mint háromszáz futó állt rajthoz a székesfehérvári III. Adventi Jótékonysági Futáson. December 3-án délelőtt a Várkörúton teljesítettek egy vagy öt kilométert az indulók, a leggyorsabb gyermek és felnőtt is értékes különdíjban részesült. A futásra nevezők, akárcsak a Jótékonysági Estélyre jegyet vásárlók idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják.
2017.12.03. 13:50 |

December 3-án, Advent első vasárnapján a Várkörúton gyülekeztek a futók, hogy az egy kilométeres kört egyszer vagy ötször teljesítve részt vegyenek a már hagyományos, idén harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági futáson, A dátumnak ezúttal különös jelentősége van, amire az öt kilométeres távot indító polgármester, Cser-Palkovics András is rámutatott.

Különös jelentőséget adott a III. Adventi Jótékonysági Futásnak, mellyel idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatjuk, hogy ma van a fogyatékkal élő emberek világnapja. Az otthonban közepesen súlyos értelmi fogyatékossággal élőknek segítenek, úgy gondolom, maximálisan megérdemlik a támogatást. Székesfehérvár sportos város, és ismét bebizonyosodik, hogy a szolidaritás városa is. Köszönöm mindenkinek aki eljött és csatlakozott ehhez a nemes ügyhöz!” - mondta a polgármester.

A III. Adventi Jótékonysági Futáson először az egy kilométeres távot teljesítők rajtoltak. Őket Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes súlylökő indította, aki az eseményt lebonyolító ARAK atlétikai központjában visszatérő vendégnek számít. A nagy hidegben is sok gyerek iramodott neki a távnak, közülük Szalczgruber Zsolt ért célba elsőként. Ahogy az elmúlt években is, különleges jutalom jár a gyerekek közt leggyorsabbnak bizonyuló tizenkét éves fiúnak: este a polgármesterrel közösen ő kapcsolhatja fel a székesfehérvári belváros ünnepi díszkivilágítását. Az egy kilométeres távon a jótékonysági futás adományozottjai, a Frim Jakab Otthon lakói is elindultak, és együtt teljesítették azt az esemény egyik házigazdájával. Lengyel Zsófia paratriatlon-versenyzővel.

A hosszabb távon indulók között is számos sportoló, atléta, öttusázó, triatlonos volt, az Alba Triatlon például nagy csapattal érkezett. De elindultak a Corvinus Egyetem fehérvári campusának hallgatói is, akik közül Szerecz Donát a harmadik helyen végzett. Az öt kilométeres versenyt az idei velencei U-23-as triatlon Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk nyerte. Ő jelenleg tiszaújvárosi színekben versenyez, de a tervek szerint hamarosan Fehérvárra igazol, hogy a sportág egyik kiemelt támogatottjaként már Alba-színekben kezdje meg az olimpiai felkészülést. Mögötte a második helyezett testvére, a szintén triatlonos Dévay Zsombor lett. Dévay Márk elmondta, hogy egy edzőtábor után a hideg idő és csúszós út ellenére élvezte a futást. Jutalma egy kétszemélyes belépő a január 6-i Jótékonysági Estélyre, amelyet Cser-Palkovics András adott át neki.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak