A hidegben is sokan futottak a jótékony célért

Több mint háromszáz futó állt rajthoz a székesfehérvári III. Adventi Jótékonysági Futáson. December 3-án délelőtt a Várkörúton teljesítettek egy vagy öt kilométert az indulók, a leggyorsabb gyermek és felnőtt is értékes különdíjban részesült. A futásra nevezők, akárcsak a Jótékonysági Estélyre jegyet vásárlók idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják.
2017.12.03. 13:50 |

December 3-án, Advent első vasárnapján a Várkörúton gyülekeztek a futók, hogy az egy kilométeres kört egyszer vagy ötször teljesítve részt vegyenek a már hagyományos, idén harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági futáson, A dátumnak ezúttal különös jelentősége van, amire az öt kilométeres távot indító polgármester, Cser-Palkovics András is rámutatott.

Különös jelentőséget adott a III. Adventi Jótékonysági Futásnak, mellyel idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatjuk, hogy ma van a fogyatékkal élő emberek világnapja. Az otthonban közepesen súlyos értelmi fogyatékossággal élőknek segítenek, úgy gondolom, maximálisan megérdemlik a támogatást. Székesfehérvár sportos város, és ismét bebizonyosodik, hogy a szolidaritás városa is. Köszönöm mindenkinek aki eljött és csatlakozott ehhez a nemes ügyhöz!” - mondta a polgármester.

A III. Adventi Jótékonysági Futáson először az egy kilométeres távot teljesítők rajtoltak. Őket Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes súlylökő indította, aki az eseményt lebonyolító ARAK atlétikai központjában visszatérő vendégnek számít. A nagy hidegben is sok gyerek iramodott neki a távnak, közülük Szalczgruber Zsolt ért célba elsőként. Ahogy az elmúlt években is, különleges jutalom jár a gyerekek közt leggyorsabbnak bizonyuló tizenkét éves fiúnak: este a polgármesterrel közösen ő kapcsolhatja fel a székesfehérvári belváros ünnepi díszkivilágítását. Az egy kilométeres távon a jótékonysági futás adományozottjai, a Frim Jakab Otthon lakói is elindultak, és együtt teljesítették azt az esemény egyik házigazdájával. Lengyel Zsófia paratriatlon-versenyzővel.

A hosszabb távon indulók között is számos sportoló, atléta, öttusázó, triatlonos volt, az Alba Triatlon például nagy csapattal érkezett. De elindultak a Corvinus Egyetem fehérvári campusának hallgatói is, akik közül Szerecz Donát a harmadik helyen végzett. Az öt kilométeres versenyt az idei velencei U-23-as triatlon Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk nyerte. Ő jelenleg tiszaújvárosi színekben versenyez, de a tervek szerint hamarosan Fehérvárra igazol, hogy a sportág egyik kiemelt támogatottjaként már Alba-színekben kezdje meg az olimpiai felkészülést. Mögötte a második helyezett testvére, a szintén triatlonos Dévay Zsombor lett. Dévay Márk elmondta, hogy egy edzőtábor után a hideg idő és csúszós út ellenére élvezte a futást. Jutalma egy kétszemélyes belépő a január 6-i Jótékonysági Estélyre, amelyet Cser-Palkovics András adott át neki.

Sport

 1. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.
 2. Ma kezdődik a Nu Skin Öttusa Eb Fehérváron - hazai éremesély több számban

  A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Új helyszínen, a Széna téri sportcsarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le.

  2018.07.17.
 3. Frissebb, jobb lesz a Vidi, ígéri a vezetőedző a BL-selejtező előtt

  Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a MOL Vidi FC a Dudelange elleni BL-visszavágó előtt. Mint ismert, a fehérvári csapat 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban, így ha nem is előnyből, de idegenben lőtt góljának köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. A Vidit Marko Nikolics vezetőedző mellett Kovácsik Ádám képviselte.

  2018.07.16.
 4. Kedden hazai pályán is bemutatkozik a Vidi a Bajnokok Ligája idei kiírásában

  Az F91 Dudelange elleni BL-selejtezővel hivatalosan is megkezdte a 2018-19-es idényt a Vidi, az együttes 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban. A visszavágó július 17-én, kedden 20:15 órakor lesz a Pancho Arénában. A találkozóra elővételben a Piac tér 4. szám alatt található VidiShopban és online vásárolhatók jegyek, illetőleg meccsnapon, a mérkőzés előtt két órával nyitnak a Pancho Aréna pénztárai.

  2018.07.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak