A hidegben is sokan futottak a jótékony célért

Több mint háromszáz futó állt rajthoz a székesfehérvári III. Adventi Jótékonysági Futáson. December 3-án délelőtt a Várkörúton teljesítettek egy vagy öt kilométert az indulók, a leggyorsabb gyermek és felnőtt is értékes különdíjban részesült. A futásra nevezők, akárcsak a Jótékonysági Estélyre jegyet vásárlók idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják.
2017.12.03. 13:50 |

December 3-án, Advent első vasárnapján a Várkörúton gyülekeztek a futók, hogy az egy kilométeres kört egyszer vagy ötször teljesítve részt vegyenek a már hagyományos, idén harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági futáson, A dátumnak ezúttal különös jelentősége van, amire az öt kilométeres távot indító polgármester, Cser-Palkovics András is rámutatott.

Különös jelentőséget adott a III. Adventi Jótékonysági Futásnak, mellyel idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatjuk, hogy ma van a fogyatékkal élő emberek világnapja. Az otthonban közepesen súlyos értelmi fogyatékossággal élőknek segítenek, úgy gondolom, maximálisan megérdemlik a támogatást. Székesfehérvár sportos város, és ismét bebizonyosodik, hogy a szolidaritás városa is. Köszönöm mindenkinek aki eljött és csatlakozott ehhez a nemes ügyhöz!” - mondta a polgármester.

A III. Adventi Jótékonysági Futáson először az egy kilométeres távot teljesítők rajtoltak. Őket Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes súlylökő indította, aki az eseményt lebonyolító ARAK atlétikai központjában visszatérő vendégnek számít. A nagy hidegben is sok gyerek iramodott neki a távnak, közülük Szalczgruber Zsolt ért célba elsőként. Ahogy az elmúlt években is, különleges jutalom jár a gyerekek közt leggyorsabbnak bizonyuló tizenkét éves fiúnak: este a polgármesterrel közösen ő kapcsolhatja fel a székesfehérvári belváros ünnepi díszkivilágítását. Az egy kilométeres távon a jótékonysági futás adományozottjai, a Frim Jakab Otthon lakói is elindultak, és együtt teljesítették azt az esemény egyik házigazdájával. Lengyel Zsófia paratriatlon-versenyzővel.

A hosszabb távon indulók között is számos sportoló, atléta, öttusázó, triatlonos volt, az Alba Triatlon például nagy csapattal érkezett. De elindultak a Corvinus Egyetem fehérvári campusának hallgatói is, akik közül Szerecz Donát a harmadik helyen végzett. Az öt kilométeres versenyt az idei velencei U-23-as triatlon Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk nyerte. Ő jelenleg tiszaújvárosi színekben versenyez, de a tervek szerint hamarosan Fehérvárra igazol, hogy a sportág egyik kiemelt támogatottjaként már Alba-színekben kezdje meg az olimpiai felkészülést. Mögötte a második helyezett testvére, a szintén triatlonos Dévay Zsombor lett. Dévay Márk elmondta, hogy egy edzőtábor után a hideg idő és csúszós út ellenére élvezte a futást. Jutalma egy kétszemélyes belépő a január 6-i Jótékonysági Estélyre, amelyet Cser-Palkovics András adott át neki.

Sport

 1. Juhász fejese döntött a Vidi javára a Balmazújváros ellen

  Szakadó esőben fogadta a Vidi a Balmazújvárost az NB I harmadik körének nyitányán szombat délután. A vendégek védkezni érkeztek, ezt jól tették, a Vidi az első félidőben helyzetig is alig jutott. Szünet után pályára lépett Huszti Szabolcs is, de sokáig hiába nyomott a Vidi. A győztes gól csak a hajrában született meg Juhász Roland fejesével.

  2018.03.17.
 2. Több mint kétszáz fiatal rögbizett Fehérváron az idei Március 15. Kupán

  Idén is Székesfehérvárra, a Köfém-pályára, nagy múltú Március 15. Kupára várta a magyar rögbi-utánpótlás színe-javát a Fehérvár Rugby Club. Az eseményre Szegedről, Esztergomból, Kecskemétről, Velencéről, Nádasdladányból, Nagykőrösről és Budapestről is érkeztek ifjú rögbisek. A fiatalok hét korosztályban - köztük az U16-osoknál lányok is - mérhették össze tudásukat a Fehérvár Rugby Club versenyén.

  2018.03.17.
 3. Közönségkorcsolyázásra várják a családokat a hétvégén az ifj. Ocskay Gábor Sportcsarnokba

  Március 17-én szombaton és március 18-án vasárnap ismét lesz korcsolyázási lehetőség a közönség számára az Ifj. Ocskai Gábor Jégcsarnokban. Amióta elkészült a C pálya, a megnövekedett jégidőnek köszönhetően a nagyközönség a korábbinál gyakrabban veheti igénybe a jégcsarnok jegét. Így lesz ez szombaton és vasárnap késő délután is, amikor minden korizni vágyót szeretettel várnak a csarnokban!

  2018.03.16.
 4. Szombaton a Balmazújvárost fogadja bajnoki mérkőzésen a Videoton

  A Diósgyőr 4-1-es legyőzése után újabb fontos feladat előtt áll a Vidi; szombaton a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese látogat a Pancho Arénába, a találkozó 17 órakor kezdődik. Horváth Ferenc csapata legutóbb 5-0-ás vereséget szenvedett az FTC otthonában, így ahhoz, hogy tartsuk a lépést a Fradival, nekünk is le kell győzni a Balmazt, ez azonban - ahogyan Marko Nikolics is utalt rá - nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az eddig velük játszott két bajnoki során két 1-1-es döntetlen született.

  2018.03.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak