A hidegben is sokan futottak a jótékony célért

Több mint háromszáz futó állt rajthoz a székesfehérvári III. Adventi Jótékonysági Futáson. December 3-án délelőtt a Várkörúton teljesítettek egy vagy öt kilométert az indulók, a leggyorsabb gyermek és felnőtt is értékes különdíjban részesült. A futásra nevezők, akárcsak a Jótékonysági Estélyre jegyet vásárlók idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják.
2017.12.03. 13:50 |

December 3-án, Advent első vasárnapján a Várkörúton gyülekeztek a futók, hogy az egy kilométeres kört egyszer vagy ötször teljesítve részt vegyenek a már hagyományos, idén harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági futáson, A dátumnak ezúttal különös jelentősége van, amire az öt kilométeres távot indító polgármester, Cser-Palkovics András is rámutatott.

Különös jelentőséget adott a III. Adventi Jótékonysági Futásnak, mellyel idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatjuk, hogy ma van a fogyatékkal élő emberek világnapja. Az otthonban közepesen súlyos értelmi fogyatékossággal élőknek segítenek, úgy gondolom, maximálisan megérdemlik a támogatást. Székesfehérvár sportos város, és ismét bebizonyosodik, hogy a szolidaritás városa is. Köszönöm mindenkinek aki eljött és csatlakozott ehhez a nemes ügyhöz!” - mondta a polgármester.

A III. Adventi Jótékonysági Futáson először az egy kilométeres távot teljesítők rajtoltak. Őket Márton Anita, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes súlylökő indította, aki az eseményt lebonyolító ARAK atlétikai központjában visszatérő vendégnek számít. A nagy hidegben is sok gyerek iramodott neki a távnak, közülük Szalczgruber Zsolt ért célba elsőként. Ahogy az elmúlt években is, különleges jutalom jár a gyerekek közt leggyorsabbnak bizonyuló tizenkét éves fiúnak: este a polgármesterrel közösen ő kapcsolhatja fel a székesfehérvári belváros ünnepi díszkivilágítását. Az egy kilométeres távon a jótékonysági futás adományozottjai, a Frim Jakab Otthon lakói is elindultak, és együtt teljesítették azt az esemény egyik házigazdájával. Lengyel Zsófia paratriatlon-versenyzővel.

A hosszabb távon indulók között is számos sportoló, atléta, öttusázó, triatlonos volt, az Alba Triatlon például nagy csapattal érkezett. De elindultak a Corvinus Egyetem fehérvári campusának hallgatói is, akik közül Szerecz Donát a harmadik helyen végzett. Az öt kilométeres versenyt az idei velencei U-23-as triatlon Európa-bajnokság bronzérmese, Dévay Márk nyerte. Ő jelenleg tiszaújvárosi színekben versenyez, de a tervek szerint hamarosan Fehérvárra igazol, hogy a sportág egyik kiemelt támogatottjaként már Alba-színekben kezdje meg az olimpiai felkészülést. Mögötte a második helyezett testvére, a szintén triatlonos Dévay Zsombor lett. Dévay Márk elmondta, hogy egy edzőtábor után a hideg idő és csúszós út ellenére élvezte a futást. Jutalma egy kétszemélyes belépő a január 6-i Jótékonysági Estélyre, amelyet Cser-Palkovics András adott át neki.

Sport

 1. Fehérvár AV 19: Három gólos vezetés után egy gólos vereség

  Kevesebb mint nyolc perc alatt lenullázta a Fehérvár AV 19 a Bolzanot, azonban a dél-tiroliak visszaküzdötték magukat és fél perccel a vége előtt a győzelmet is megszerezték. A régi-új edző Hannu Jarvenpaa harmadik mérkőzésén már nem sikerült a győzelem, pedig úgy indult. Fehérvár AV 19 - Bolzano 4-5 (3-2) (0-1) (1-2) Gól: Manavian, LoVecchio, Hári, Luttinen ill. Halmo, Egger, Miceli (2), Sointu.

  2017.12.16.
 2. Rosszul dobva nyert a sereghajtó ellen az Alba Fehérvár

  Az utolsó helyezett Jászberény ellen abszolút favoritként lépett pályára az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. A meccs elején ugyan döcögött kicsit a szekér, de a jó védekezés megalapozta a jobb támadásokat is, és szünetben már több mint húsz pont volt az Alba előnye. A második félidő viszont gyengére sikerült, rosszul dobtak a hazaiak, így végül úgy nyertek, hogy hetven pontig sem jutottak el. Így ismeglett a zsinórban hatodik bajnoki siker.

  2017.12.16.
 3. Mátó Sára lett 2017-ben év ifjúsági atlétanője Magyarországon

  A Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos és végi gáláján jutalmazta az év legkiemelkedőbb atlétáit. Az ARAK legjobbjai közül hárman is elismerésre kerültek. Takács Boglárka és edzője, Varga Tamás. Pásztor Bence és edzője Lévai Dóra. Az "Év ifjúsági atlétanője" címet pedig Mátó Sára nyerte.

  2017.12.16.
 4. Jó tanuló, jó sportoló – példamutató diákokat díjaztak a Megyeházán

  Fejér megyei és székesfehérvári diákokat tüntettek ki a "Fejér megye jó tanulója-jó sportolója" címmel a Megyeházán. A Fejér Megyei Diáksport Szövetség huszonhatodik alkalommal osztotta ki a rangos elismeréseket, amellyel a szellemi és fizikai képességeik folyamatos fejlesztésére ösztönzik a fiatalokat.

  2017.12.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak