A hajrában vitte döntésre a Budafok elleni Magyar Kupa-derbit a Vidi

A Vác után másik mumusának a Budafoknak is visszavágott a MOL Vidi FC a Magyar Kupában. A másodosztályú házigazdák még a szünet előtt választoltak Nego parádés találatára és egészen a nyolcvanadik percig tartották magukat. Az ismét gólt szerző Scsepovics volt a nyerőember Budapesten. A fehérváriak 2-1-re győztek és ott vannak a Magyar Kupában a legjobb tizenhat között.
2018.12.05. 17:22 |

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt történt meg az tragédia, hogy az akkor még Henning Berg által irányított Vidinek nem sikerült kiharcolnia a Budafok otthonában a továbbjutást a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A szezonban a tavalyi mumuson, a Vácon már revansot vettek a fehérváriak, akik éppen az előző fordulóban búcsúztatták a Duna-partiakat, szerda délután a Budafokon volt a sor.

A Honvéd elleni bajnoki győzelem után Tujvel - Hangya, Vinícius, Tóth B., Tamás - Nego, Berecz, Nikolov, Kovács - Scepovics, Hodzsics összeállításban lépett pályára Marko Nikolics együttese, amely két hét alatt ötödik tétmeccsét játszotta.

Loic Nego nem hiába kihagyhatatlan a Vidiből, már a hatodik percben megszerezte a vezetést. Nem is akárhogy! Hangya pazar ívelése után a francia tizenegyről lőtt kapásból a kapu jobb oldalába.

A következő percekben a Budafok elsősorban átlövésekkel, a Vidi beadásokkal próbálkozott, majd kontrából Nego válhatott volna ismét főszereplővé, de becsúszva megállította az ellenfél. Nem sokkal később Berecz ijesztett rá Marko Nikolicsra, de a saját térfélen eladott labda szerencsére csak egy égbe menő lövést hozott magával. Az már inkább pillanatnyi ijedtségre adott okott, amikor Scsepovics a földre rogyott, de az ápolás után tudta vállalni a játékot a hétvégén a Honvéd ellen - végre - betaláló támadó. A másodosztály sereghajtója a Budafok nem kívánt alárendelt játszani a magyar bajnokkal szemben, szervezetten védekezett és még a szünet előtt ki is egyenlített, egy jobb oldali szöglet után Oláh talált közelről Tujvel kapujába.

A második játékrész elején nyugodtan csordogált a játék, aztán Hadzic, majd a másik oldalon Fekete ziccerét regisztrálhattuk. A Vidi összességében többször próbálkozott,  sőt a hetvenharmadik percben ismét a gólvonal mögé juttatta a labdát, de Hodzic parádés ollózása szabálytalanság miatt nem ért gólt. Viszont hét perccel később, már nem volt kegyelem, egy szép jobb oldali akciót követően, Scsepovics közelről, becsúszva szerezte meg az újabb vezető gólt, amellyel kialakult a végeredmény.

A Vidi a legjobb tizenhat csapat között folytathatja a Magyar Kupában, szombaton pedig az Újpest otthonában játszik az év utolsó előtti bajnoki fordulójában.

Budafok - MOL Vidi FC 1-2 (1-1)

Tujvel - Hangya (Hadzic), Vinícius, Tóth B., Tamás - Nego, Berecz (Milanov), Nikolov, Kovács - Scepovics (Fiola), Hodzics.

Gólszerző: Oláh, ill. Nego, Scsepovics.

Sport

 1. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 2. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 3. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.
 4. Arany-, és bronzéremmel zárták a fehérvári párbajtőrözők a Budapest és környéke Diákversenyt

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület színeiben Tóth Lázár a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fővárosi versenyen, Fekete-Fenyvesi Olivér ugyancsak éremmel térhetett haza, de Nádi Zsombor tizedik helye is említésre érdemes.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak