A hajrában vitte döntésre a Budafok elleni Magyar Kupa-derbit a Vidi

A Vác után másik mumusának a Budafoknak is visszavágott a MOL Vidi FC a Magyar Kupában. A másodosztályú házigazdák még a szünet előtt választoltak Nego parádés találatára és egészen a nyolcvanadik percig tartották magukat. Az ismét gólt szerző Scsepovics volt a nyerőember Budapesten. A fehérváriak 2-1-re győztek és ott vannak a Magyar Kupában a legjobb tizenhat között.
2018.12.05. 17:22 |

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt történt meg az tragédia, hogy az akkor még Henning Berg által irányított Vidinek nem sikerült kiharcolnia a Budafok otthonában a továbbjutást a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A szezonban a tavalyi mumuson, a Vácon már revansot vettek a fehérváriak, akik éppen az előző fordulóban búcsúztatták a Duna-partiakat, szerda délután a Budafokon volt a sor.

A Honvéd elleni bajnoki győzelem után Tujvel - Hangya, Vinícius, Tóth B., Tamás - Nego, Berecz, Nikolov, Kovács - Scepovics, Hodzsics összeállításban lépett pályára Marko Nikolics együttese, amely két hét alatt ötödik tétmeccsét játszotta.

Loic Nego nem hiába kihagyhatatlan a Vidiből, már a hatodik percben megszerezte a vezetést. Nem is akárhogy! Hangya pazar ívelése után a francia tizenegyről lőtt kapásból a kapu jobb oldalába.

A következő percekben a Budafok elsősorban átlövésekkel, a Vidi beadásokkal próbálkozott, majd kontrából Nego válhatott volna ismét főszereplővé, de becsúszva megállította az ellenfél. Nem sokkal később Berecz ijesztett rá Marko Nikolicsra, de a saját térfélen eladott labda szerencsére csak egy égbe menő lövést hozott magával. Az már inkább pillanatnyi ijedtségre adott okott, amikor Scsepovics a földre rogyott, de az ápolás után tudta vállalni a játékot a hétvégén a Honvéd ellen - végre - betaláló támadó. A másodosztály sereghajtója a Budafok nem kívánt alárendelt játszani a magyar bajnokkal szemben, szervezetten védekezett és még a szünet előtt ki is egyenlített, egy jobb oldali szöglet után Oláh talált közelről Tujvel kapujába.

A második játékrész elején nyugodtan csordogált a játék, aztán Hadzic, majd a másik oldalon Fekete ziccerét regisztrálhattuk. A Vidi összességében többször próbálkozott,  sőt a hetvenharmadik percben ismét a gólvonal mögé juttatta a labdát, de Hodzic parádés ollózása szabálytalanság miatt nem ért gólt. Viszont hét perccel később, már nem volt kegyelem, egy szép jobb oldali akciót követően, Scsepovics közelről, becsúszva szerezte meg az újabb vezető gólt, amellyel kialakult a végeredmény.

A Vidi a legjobb tizenhat csapat között folytathatja a Magyar Kupában, szombaton pedig az Újpest otthonában játszik az év utolsó előtti bajnoki fordulójában.

Budafok - MOL Vidi FC 1-2 (1-1)

Tujvel - Hangya (Hadzic), Vinícius, Tóth B., Tamás - Nego, Berecz (Milanov), Nikolov, Kovács - Scepovics (Fiola), Hodzics.

Gólszerző: Oláh, ill. Nego, Scsepovics.

Sport

 1. Bacskai Balázs is szorítóba lép a szombati profi ökölvívógálán

  A Felix Promotion International szombaton a székesfehérvári Lakeside Hotel konferenciacsarnokában rendezi idei második élő televíziós bokszgáláját. Magyarország legjobb profi öklözőit a sorai között tudó promóciós iroda rendezvényén a Tóth „Barbár” Tamás – Darmos „Gladiátor” József cirkálósúlyú bajnoki összecsapás lesz a főmérkőzés.

  2019.04.25.
 2. Claudine Mendy szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-val

  Deli Rita együttesének egyik meghatározó játékosa, Claudine Mendy két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését az Alba Fehérvár KC-val.

  2019.04.25.
 3. Újabb kínos vereség, a TF-től kapott ki idegenben az Alba Fehérvár

  A kosárlabda bajnokság alsóházában újabb idegenbeli vereséget szenvedett el az Alba fehérvár. A szezonban korábban csak három győzelmet szerző budapesti Tehetséges Fiatalok ellen a meccs második felében bukott el az Alba, amely nagyon rossz százalékkal célzott mezőnyből.

  2019.04.24.
 4. Amatőr box - Nagy Evelin junior Magyar Kupa-győztes lett és indulhat az EB-n

  A 2019-es Utánpótlás Magyar Kupán szerepeltek a hosszú hétvégén a Varkocs György Box Club fiatal versenyzői Érden. A versenyre az ország minden részéből érkeztek csapatok. A Varkocs kilenc fővel indult és öt érmet hozott haza. Érmesek: Németh Zsolt serdülő, 52 kg, bronz, Balogh Bálint, junior, 60 kg bronz, Zsuzsics Adrián, serdülő 43 kg, ezüst, Tóth Adrián serdülő, 59 kg, ezüst, Nagy Evelin, junior 57 kg-os súlycsoportban aranyérmes lett, így indulhat a május 25-én kezdődő Európa-bajnokságon.

  2019.04.24.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak