A háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegtek Hősök Napján

A Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegtek több székesfehérvári temetőben. Az Önkormányzat által szervezett koszorúzásokon a megye, a város, a Magyar Honvédség, a Járási Hivatal, valamint honvédelmi hagyományőrző és civil szervezetek képviselői hajtottak fejet.
2022.05.27. 16:36 |

Május 27-én, pénteken több helyszínen tartottak koszorúzást a Hősök Napja alkalmából, a háborúkban elesett katonák emléke előtt tisztelegve.

A megemlékezések az Izraelita temetőnél kezdődtek, ahol Lehrner Zsolt alpolgármester, Földi Zoltán önkormányzati képviselő, Pálffy György, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője, valamint a Magyar Honvédség, illetve a Székesfehérvári Zsidó Hitközség képviselői koszorúztak.

A Rác temetőben Lehrner Zsolt alpolgármester, Szigli István önkormányzati képviselő, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dancs Norbert hivatalvezető hajtott fejet a hősök emléke előtt. Ugyancsak koszorúztak a Magyar Honvédség, a MATASZ Fejér Megyei Szervezete, valamint a Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat képviselői.

A Hosszú temetőben Viza Attila önkormányzati képviselő, Pálffy Károly alelnök és Dancs Norbert hivatalvezető, valamint a Magyar Honvédség képviselője helyezték el az emlékezés virágait.

A Szentlélek katonatemetőben Viza Attila önkormányzati képviselő, Pálffy Károly alelnök és Dancs Norbert hivatalvezető koszorúzott. A Magyar Honvédség, a Fehérvári Huszárok Egyesülete, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesületének képviselői is közösen emlékeztek a hősökre.

A pénteki megemlékezések sora a Repülős és Ejtőernyős emlékműnél zárult, ahol Viza Attila önkormányzati képviselő, Pálffy Károly alelnök és Dancs Norbert hivatalvezető, a Magyar Honvédség, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete és a Fehérvári Huszárok Egyesületének képviselői koszorúztak.

A Hősök Napja alkalmából koszorúelhelyezésre kerül még sor a Donát és Zobori utca kereszteződésében található emlékkeresztnél, valamint május 29-én, vasárnap 11 órakor a Hősök terén, a Fekvő katona I. Világháborús emlékművénél emlékeznek meg a háborúkban elesett katonákról.

Közélet

 1. Megnyílt az űrtábor

  Székesfehérváron rendezi meg 2022-es űrtáborát a MANT, azaz a Magyar Asztronautikai Társaság. A július 9-ig tartó, tudományos, szórakoztató programsorozatra az ország miden részéről és határon túlról is érkeztek középiskolások. A hétfői megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket Székesfehérvár városa nevében.

  2022.07.04.
 2. Skill labor Fehérváron

  A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a Medikus Skill Akadémia nyitónapján szakmai napot tartottak, melynek keretében bemutatták a gyakorlati képzést 21. századi eszközökkel segítő skill labort. Ez egy olyan szimulációs eszközökkel felszerelt egység, ahol orvosok és egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók és ápolóképzésben résztvevők gyakorolhatják a betegellátást valósághű körülmények között.

  2022.07.04.
 3. Szimulátorokon műtenek

  Egy nyitónapon mutatták be a fehérvári kórház új Skill Laborját. Az intézményben különböző okos eszközök, bábuk és szimulátorok segítségével tanulhatnak majd a leendő orvosok és ápolók, éles helyzeteket modellezve, biztonságos körülmények közt.

  2022.07.04.
 4. Elismerés a fehérvári mentőknek

  Kitüntették a székesfehérvári mentőállomás legjobb munkatársait. A Resq Székesfehérvár Alapítvány a városunkban dolgozó mentőkért jött létre, az a célja, hogy az egyenruhások nyugodt körülmények között végezhessék munkájukat.

  2022.07.01.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár