A főzőhelyek többsége már elkelt - augusztus 28-ig lehet jelentkezni

Még lehet jelentkezni a szeptember 24-i XVII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a családi és baráti társaságok, cégek, civil és egyéb szervezetek augusztus 28-ig regisztrálhatnak a népszerű eseményre a www.fehervariprogram.hu/lecso honlapon. A lecsófőzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel.
2022.08.08. 07:45 |
A főzőhelyek többsége már elkelt - augusztus 28-ig lehet jelentkezni

A két év szünet után újra meghirdetett esemény iránt óriási az érdeklődés: a júniusban indult nevezés során a főzőhelyek többsége már elkelt. A családi és baráti társaságok 255, a céges csapatok 48 főzőhelyet foglaltak le eddig, a civil és egyéb szervezetek 26 helyre neveztek be. 

A jelentkezőket még további 188 főzőhely várja, ezeket jól átlátható, felhasználóbarát online felületen választhatják ki a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalon – a szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását és a kapcsolódó dokumentumokat.

Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat (amelynek összege évek óta változatlan) – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A cégek átutalással, a magánszemélyek, a civil és egyéb szervezetek képviselői pedig személyesen készpénzben vagy bankkártyával teljesíthetik a befizetést Székesfehérváron, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti központjának pénztárában.

A pénzbefizetésre szeptember 2-ig van lehetőség, hétfőn és csütörtökön 7.30–14.00, szerdán 14.00–18.00, pénteken 7.30–15.00 óra között.

Ebben az esztendőben megújul a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűrije. Az új tagok között köszönthetjük Adamek Balázst, a Diófa Étterem séfjét, Bóza Rolandot, aki tavaly megnyerte az RTL Klub A Konyhafőnök című gasztrovetélkedőjének nyolcadik évadát, Selymes Pétert, a  LecsóHáz üzletvezetőjét és Tőkés Dánielt, a Böllér Boutique tulajdonos-vezetőjét. Bár a Lecsókirály koronája sok esetben hölgyek fejére kerül, a zsűriben eddig nem képviseltették magukat – de most ők is helyet kapnak: dr. Hermann-né Nagy Veronika, a Hatpöttyös étterem vezetője és Szöllősi Istvánné Irénke, az idén már hetedik alkalommal megrendezett Borsófesztivál ötletgazda-alapítója is a bírálók között lesz.

A nap végére kiderül, ki lesz 2022-ben a Lecsókirály, de a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és a zsűri díjazza a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.

Az ízes esemény nemcsak a főzőcsapatoknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem annak a sok ezer embernek is, aki vendégként érkezik ide, hiszen a Zichy ligetben szórakoztató programok kapnak helyet, a hagyományos kirakodóvásárban pedig kézművesek kínálják portékáikat.

Fehérvári színes

 1. Őszi kézműves családi délután

  Kreatív délutánra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 1-jén, szombaton Börgöndpusztára. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének közreműködésével többek között fa kulcstartót is festhetnek az érdeklődők a Tó Sörözőben.

  2022.09.29.
 2. Szent Mihály-napi piknik

  Október első szombatján ismét Szent Mihály-napi piknikre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi programjában a szárazréti óvodások műsora mellett kézműves foglalkozás és sok játék is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig fellép Wolf Kati és Kovács Áron is. A belépés ingyenes.

  2022.09.29.
 3. A világ más szemmel

  Újabb ismeretterjesztő előadást szerveznek október 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Hogyan láthatjuk a világot más szemmel és miként változtassunk a megszokott életvitelünkön? – ezekre a kérdésekre keresik a választ Dr. Csepregi Gábor oktató közreműködésével. Az angol nyelvű előadáshoz tolmácskészüléket biztosítanak.

  2022.09.29.
 4. Elhalasztják a Mihály-napi vásárt

  A kedvezőtlen időjárás miatt a Széna Téri Általános Iskola úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 29-én, csütörtökön 14.00 órára tervezett Mihály-napi vásárt. Az eseményt 2002. október 3-án, hétfőn változatlanul 14.00 órától tervezik megtartani.

  2022.09.29.