A feljutó Budafokot hátrányból fordítva verte meg a Vidi a Sóstón

A zalaegerszegi edzőmeccs után vasárnap hazai környezetben is pályára lépett a MOL Fehérvár, természetesen zárt kapuk mögött. Az ellenfél az NBII-es bajnokság lefújása után feljutó helyen végző, vagyis ősztől első osztályú Budafok volt. Korán hátrányba került, de végül 2-1-re győzött a Vidi, Stopira és Kovács góljával.
2020.05.17. 13:12 |

Joan Carrillo, a MOL Fehérvár mestere teljesen más összeállítádban játszatta csapatát, mint egy nappal korábban Zalaegereszegen. Kovács Dániel – Tamás, Rus, Juhász, Stopira – Houri, Elek – Funsho, Kovács István, Milanov – Futács, majd a 75. perctől: Kovács Dániel – Fiola, Musliu, Mocsi, Hangya – Nyári, Nikolov – Zsóri, Hodzic, Petrjak – Szabó Levente volt a felállás. A 3. percben már vezetett a Budafok a MOL Aréna Sóstóban, Skribek lőtt nagy gólt. Szünet után két perc alatt fordítottak a fehérváriak: az 53. percben Stopira fejjel vette be a vendégek kapuját, majd Kovács István lőtte ki a bal alsó sarkot 16 méterről. A 2-1-es állás a későbbiekben már nem változott.

A MOL Fehérvár május 23-án Mezőkövesden Magyar Kupa-elődöntőt játszik, három nappal később lesz a visszavágó. A bajnokságban május 30-án Pakson lépnek pályára Nikolicsék.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak